Metų seklys – klaipėdietis Altautas Jokubauskas

Veidai

Tradicinio, nuo 1993-iųjų vykstančio Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnų konkurso „Metų seklys“ laurai šiemet atiteko Altautui Jokubauskui (nuotr.- centre)  – Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus vyriausiajam tyrėjui.  Jam įteikta simbolinė Šerloko Holmso pypkė.

Klaipėdos ir Šiaulių kriminalistai komisijai pristatė tyrimą, daugiaepizodinį tyrimą dėl Šiaulių ir Klaipėdos apskričių trijų organizuotų nusikalstamų grupuočių (ONG) veiklos. Pareigūnai nustatė, kad jos nariai per Vokietijos, Lenkijos bei Lietuvos valstybių sienas labai dideliais kiekiais į Lietuvą gabeno kanapes ir jas platino. Be to, pareigūnai gavo duomenų, kad Plungės ONG nariai ketino sušaudyti Šiauliuose gyvenantį, taip pat su organizuotu nusikalstamumu ir prekyba narkotikais siejamą asmenį. Gaujos arsenale buvo šaunamieji ginklai, šaudmenys bei sprogmenys (granatos).

Tyrimo metu pavyko užkirsti kelią tolimesniam kruvinam gaujų karui. Grupuotėms suduoti stiprūs smūgiai, o viena iš jų visiškai likviduota.

„Kiekvienais metais kriminalinės policijos pareigūnų profesionalumas auga ir nors nusikaltėliai yra tikrai išradingi, mūsų pareigūnai vis tik sugeba juos pergudrauti. Didžiuojuosi savo kolegomis, kurie negailėdami savo asmeninio laiko, pasišventę ir atsidavę tarnybai, išaiškina vis sudėtingesnes nusikaltimas veikas”, – pranešime spaudai  cituojamas Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

24 metų vaikinas suimtas už kokaino ir šaunamojo ginklo laikymą

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai su įkalčiais sulaikė asmenį, kuris įtariamas neteisėtai disponavęs dideliu narkotinių medžiagų kiekiu bei šaunamuoju ...
2023-10-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sulaikyti trys jaunuoliai, bendraamžiams platinę ir LSD, ir kanapes

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai praneša sulaikę tris jaunuolius, kurie įtariami tarp bendraamžių neteisėtai platinę įvairias narkotines medžiagas. Ikiteisminis ...
2023-05-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Automobilyje gabeno apie 3 kg kokaino

Klaipėdos kriminalistai praneša su įkalčiais sulaikę du asmenis, kurie užsienio valstybėje, įtariama, įsigijo labai didelį kiekį kokaino ir kontrabandos būdu ...
2022-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This