Lenkų spektaklis „Vienas gestas“ neįgaliesiems bus rodomas nemokamai

Kultūra

Spalio 30 d. Klaipėdos dramos teatre bus parodytas Varšuvos „Nowy Teatr“ režisieriaus Wojteko Ziemilskio spektaklis „Vienas gestas“ (premjera įvyko 2016 m.).

Spektaklyje vaidina keturi klausos negalią turintys aktoriai, dalyvauja gestų kalbos vertėja, yra ir garsus kalbėjimas, ir garso takelis. Spektaklis kviečia girdinčiuosius susipažinti su kurčiųjų pasauliu, sugretinti patirtis, griauti regimą ir neregimą negirdėjimo sieną.

Maurycy Stankiewicz nuotr.

Svečių spektaklis turėtų tapti pirmu šio sezono ženklu, kad Klaipėdos dramos teatras plačiai atveria duris žmonėms su negalia ir stengiasi pritaikyti spektaklius jų poreikiams: tai vienas iš Klaipėdos dramos teatro siekių šį sezoną.

Pasak teatro vadovo Tomo Juočio, tai pirmas žingsnis, siekiant pažinti žmonių su įvairia negalia poreikius – visų pirma, sutrikusios klausos ir kurčiųjų, o vėliau – ir kitų. Tam skirtas ir pokalbis, kuris įvyks po spektaklio.

Jis prasidės maždaug 19.45 val., jame dalyvaus „Nowy Teatr“ trupės nariai ir įvairių organizacijų atstovai – gestotyrininkė Andželika Teresė, spektaklio rėmėjų KPMG atstovai Edvinas Žukauskas ir Irena Tikužienė, Klaipėdos sutrikusios klausos vaikų ir jaunuolių tėvų bendrijos „Aidas“ atstovė Kristina Rimkienė, įmonės „Litorina“ direktorė Edita Andrijauskienė, Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys ir kiti. Diskusija bus verčiama, dalyvaus ir skirtingų (lenkų, lietuvių, tarptautinės) gestų kalbų vertėjai.

Spektaklio pradžia – 18.30 val. Diskusija po spektaklio vyks teatro antro aukšto menėje. Diskusijoje kviečiami dalyvauti visi, norintys išsakyti žmonių su negalia poreikius ir juos pažinti, padiskutuoti, susipažinti su viešinčios lenkų trupės patirtimi. Į diskusiją būtina registruotis čia.

Įėjimas į spektaklį visiems žmonėms su negalia nemokamas, tačiau būtina registruotis el. paštu greta@kldt.lt

Visiems kitiems bilieto kaina – 3 eurai. Tai mecenato Adomo Mickevičiaus instituto ir rėmėjų, socialiai atsakingų įmonių, dovana žiūrovams.

INFORMACIJA

Klaipėdos dramos teatras žmonėms su regėjimo negalia ir akliesiems ketinama rodyti spektaklius su garsiniu vaizdavimu – šį vertimą teatras sėkmingai išmėgino 2017 m. gruodį bendradarbiaudamas su VU Kauno fakulteto Audiovizualinio vertimo katedros dėstytoja dr. L.  Niedzviegiene ir jos studentais: rež. M. Kimelės spektaklis „Tėvas“ parodytas ir išsamiai aktorių bei vertėjų pristatytas Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) nariams.

Didžiojoje salėje ketinama palikti daugiau vietų žmonėms su judėjimo negalia (vežimėliuose) ir juos lydintiems asmenims. Teatro vadovai sieks išsiaiškinti poreikius, juos pažinti ir pamažu spektaklius pritaikyti žmonėms su įvairia negalia, kad teatras visiems miestiečiams ir svečiams taptų svetingesnis ir atviresnis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Dramos teatras kviečia į žmonėms su negalia pritaikytus spektaklius

Spalio 30 d. Klaipėdos dramos teatre startuoja jau ketvirtus metus vykstanti socialinė savaitė. Ji prasidės Dariaus Gumausko kurtu spektakliu „Mongolija“ ...
2021-10-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This