„LED HEAD Klaipėda“ sezoną pradėjo pergalingai

Sportas

Praėjusio sezono Moksleivių krepšinio lygos (MKL) ir Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL) čempionais tapusi Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos vaikinų, gimusių 2003 m., komanda, treniruojama Mindaugo Mockaus, sėkmingai pradėjo ir šių metų EYBL (U17) čempionatą.

Praėjusią savaitę į Klaipėdą suvažiavus komandoms iš Kauno, Maskvos, Sankt Peterburgo, Tartu, Rygos ir Adaži miestų vyko naujo 2019/2020 m. sezono I turas, kuriame visos komandos sužaidė po penkerias rungtynes.

Pirmaisiais klaipėdiečių varžovais buvo Maskvos „BC RUNA“ (Rusija), prieš kurią pasiekta pergalė rezultatu 67:29. Kita varžovė iš Rusijos – Sankt Peterburgo „TSOP Kondrashina“ – taip pat nebuvo didelė kliūtis uostamiesčio jaunimui. Rungtynes laimėtos 67:46.

Kitoje dvikovoje su „braliukais“ iš Latvijos „BS Adaži“ komanda klaipėdiečiams jau teko praryti karčią piliulę – pralaimėta rezultatu 49:61. Po šios nesėkmės norint iškovoti medalius ir tęsti kovą dėl patekimo į superfinalą, vyksiantį 2020 metų balandį, trauktis jau nebuvo kur, nors kitas varžovas buvo Maskvos „BS CSKA“, prieš kurį praėjusiame sezone ir buvo patirtas vienintelis sezono pralaimėjimas. Be to, maskviečiai išvakarėse rezultatu 48:44 buvo „patiesę“ praėjusių metų finalininkus Kauno KM „Žalgirį“. Visgi M. Mockaus krepšininkų tai neišgąsdino ir finalinė rungtynių sirena skelbė įtikinamą „knašiukų“ pergalę – 55:28.

Prieš paskutiniąsias I turo rungtynes buvo pakvipę didžiule intriga. Siekiant tapti turo laimėtojais, reikėjo pergalės ir ne mažesniu nei 4 taškų skirtumu. Rungtynės su „BS Tartu University/Eviko” buvo įtemptos nuo pirmų sekundžių. Į ilgąją pertrauką komandos išėjo esant trapiai 4 taškų V. Knašiaus KM „LED HEAD” komandos persvarai. Antroje dalyje labiau dominavo klaipėdiečiai, laikydami 10-15 „pliusą“, tačiau prasidėjus priešpaskutinei 4 kėlinuko minutei, varžovai grėsmingai priartėjo 56:50. Pabaigą užtikrintai sužaidę jaunieji Klaipėdos krepšininkai šventė pergalę rezultatu 62:50.

Toks rezultatas V. Knašiaus KM „LED HEAD” Klaipėda komandai garantavo I turo aukso medalius. Sidabras atiteko taip pat 4 pergales ir 1 pralaimėjimą patyrusiai Kauno KM „Žalgiris“ komandai, o bronza pasipuošė Rygos „A. Kraukla/VEF” (3-2) krepšininkai.

Didžiausias krūvis „LED HEAD Klaipėda“ komandoje teko Eimantui Stulpinui, kuris šiame sezone užima įžaidėjo pareigas. Eimantas buvo išrinktas šiame ture geriausiu komandos žaidėju (23:23 min. 5 atk.kam. 4 rez. perd. 1,8 per.kam.).

Į simbolinį I turo penketą iš klaipėdiečių komandos pateko Titas Bružas (9,4 tšk. 9,2 ef.k.) ir Gabrielius Mažeika (6,6 atk. kam. 5 rez.perd. 10,4 tšk. 15,4 ef.k.).

Naudingiausio I turo žaidėjo prizas (MVP) atiteko „LED HEAD Klaipėda“ komandos žaidėjui Mintautui Mockui, kuris įmetė vidutiniškai po 18 taškų per rungtynes, atkovojo po 7,4 atšokusio kamuolio ir rinko po 16,8 naudingumo balo.

Geriausio turo trenerio prizą organizatoriai skyrė klaipėdiečių treneriui, buvusiam profesionaliam krepšininkui, eilę metų gynusiam „Neptūno“ krepšinio klubo garbę Mindaugui Mockui.

Išskirtinai rungtynėse su CSKA komanda pasirodė Rokas Gedspudas. Jis savo galingais dėjimais į krepšį ne kartą kėlė sirgalius iš savo vietų, pademonstravo efektingų prasiveržimų, įmetė 10 taškų, surinko 12 naudingumo balų tose rungtynėse. Pasak M. Mockaus, CSKA yra būtent Roko varžovas, nes prieš šią ekipą krepšininkas ne pirmą kartą sužaidžia savo geriausias sezono rungtynes.

Medalius, taures ir asmeninius prizus krepšininkams bei treneriams įteikė ne pirmus metus M. Mockaus treniruojamą V. Knašiaus KM komandą remiančios įmonės „LED HEAD“ direktorius Darius Rauba.

„Šis turas mums buvo pirmas rimtesnis egzaminas šį sezoną, – nurimus emocijoms kalbėjo M. Mockus. – Po puikaus praeitų metų sezono iš mūsų komandos į Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ sistemas išvyko du įžaidėjai – Radvilas Kneižys ir Mykolas Abrutis, tad dalį nelengvo įžaidėjų darbo teko atlikti kitiems. Buvo įdomu pažiūrėti kaip seksis žaisti vaikinams sau neįprastose rolėse. Vertinant turą, esu labai patenkintas tiek rezultatu, tiek vaikinų darbu. Įskaitant, kad teko žaisti po traumų ar pilnai neatsistačius po jų Mintautui Mockui, Nojui Vainorui, Kiprui Petraičiui, ir kaip minėjau, eksperimentuojant žaidėjus per pozicijas, tai neturiu net menkiausių priekaištų komandai. Lieka tik padėkoti mokyklai, rėmėjams ir tėvams už puikią organizaciją“.

„Jau eilę metų esame viena didžiulė šeima, – paklausus apie tarptautinį turnyrą, sakė vienas pagrindinių jo organizatorių Henrikas Kneižys. – Tokių nuotraukų, kuri puikuojasi straipsnio antraštėje, iš įvairių renginių galime parodyti ne vieną ir ne dvi. Čia ir slypi visa paslaptis, vieni kitus palaikome, turime puikų, savo darbą išmanantį ir vaikinus mylintį trenerį. Visi tėvai labai „serga“ už komandą, vykstant svarbesnėms varžyboms keliaujame kartu ir į kitas šalis palaikyti savo atžalų. Esame dėkingi V. Knašiaus krepšinio mokyklai, kuri skatina dalyvauti Europos jaunimo krepšinio lygoje, padėdama kokybiškai organizuoti varžybas. Esame dėkingi visiems už suteiktą kiekvieno pagalbą bet kokia forma, ar tai būtų finansinė parama, ar tai būtų nuolaidos transporto paslaugoms, maitinimui, apgyvendinimui ar kita, mano nepaminėta. Mane, kaip organizatorių, labai džiugina, kad į Klaipėdą pritraukiame svečių. Smagu, kai tribūnose pamatai gausiai susirinkusius svečius iš Latvijos, Estijos, Rusijos, kitų mūsų šalies miestų, čia atvykusius palaikyti savo vaikus, žaidžiančius krepšinį, o po varžybų mielai besigrožinčius mūsų nuostabia Klaipėda.“

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Siūloma didinti Klaipėdos sporto įstaigų paslaugų kainas

Pagal galiojančius įkainius Klaipėdos savivaldybės sporto mokymo įstaigos už teikiamas atlygintinas paslaugas šiais metais tiksi gauti 61,8 tūkst. eurų pajamų. ...
2023-11-16
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos liberalai išreitingavo savo kandidatus

Prieš ketvirtį amžiaus į Klaipėdos politikos Olimpą pirmą kartą užkopę liberalai pasitvirtino kandidatų į uostamiesčio tarybą sąrašą, su kuriuo bandys ...
2022-11-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Nuo rugsėjo brangs Klaipėdos darželinukų maitinimas ir sporto būreliai

Klaipėdos miesto taryba priėmė sprendimus, pagal kuriuos nuo naujų mokslo metų padidės mokesčiai už maitinimą darželiuose ir už keturių biudžetinių ...
2022-07-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This