Palangos oro uosto rekonstrukcija veiklos nesustabdys

Transportas

Palangos oro uoste vykusio Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų Finansų ir turizmo komiteto posėdžio metu oro uosto vadovas Andrius Daujotas pristatė šio objekto plėtrą bei veiklos perspektyvas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, nuo 2020 m. kovo 31 dienos „Ryanair“ pradės skrydžius iš Palangos į Airijos sostinę Dubliną. Skrydžiai bus vykdomi 3 kartus per savaitę: antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais. Taip pat planuojama, jog 2020 m. atsiras daugiau skrydžių į Londoną.

Susitikimo metu kalbėta ir apie bandymus į Palangos oro uostą sugrąžinti Ukrainos kryptį, tačiau geriausiu atveju tai galėtų pavykti tik kitų metų rudenį.

Pasak A. Daujoto, VĮ „Lietuvos oro uostai“ 2020 metus vadina Palangos metais, nes būtent Palangos oro uostui bus skiriama daugiausia investicijų. Pagrindinė oro uosto rekonstrukcija – kilimo tūpimo tako ir peronų rekonstrukcija. Oro uosto vadovas informavo, jog jau nuo lapkričio turėtų prasidėti terminalų rekonstrukcija, kuri tęsis iki 2020 m. gegužės. Planuojama, jog bus išplėsta keleivių laukimo salės erdvė – papildomai planuojama įrengti 200 naujų sėdimų vietų. Vykdant rekonstrukciją bus stengiamasi darbus organizuoti taip, kad nereikėtų stabdyti oro uosto veiklos.

„Rūmų nariai – turizmo bendrovės atstovai užsiminė apie nusiskundimus dėl keleivius aptarnaujančio personalo kvalifikacijos, kurių sulaukia iš savo klientų. Nors šią paslaugą teikia atskira bendrovė, Palangos oro uosto administracijai šis klausimas taip pat yra aktualus, kurį bandoma spręsti pasitelkiant tokias priemones kaip vidinis auditas, slaptas klientas ir pan. Susitikimo metu taip pat kalbėta apie naujų skrydžių pritraukimo galimybes, VIP klientų laukimo salės poreikį ir kt. Dalyviai taip pat teiravosi dėl reiso į Maskvą atnaujinimo, bet oro uosto atstovas teigiamu atsakymu nudžiuginti negalėjo”, – rašoma „Rūmų žiniose”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūno Tumos demaršas: siūlo atmesti „pagalvės mokestį”

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, pirmadienį vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Ministras: skrydis į Amsterdamą lems, ar bus naujų krypčių iš Palangos

Su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) nariais ketvirtadienio popietę susitikęs susisiekimo ministras Marius Skuodis tikina, kad daugiau pastangų ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This