Pasirašyta sutartis dėl Šventosios uosto statybos II etapo darbų finansavimo

Uostas ir jūra

Šventosios uosto atstatymo planai įgauna aiškius kontūrus – Palangos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Staskonienė trečiadienį Vilniuje pasirašė sutartį su Nacionaline mokėjimo agentūra dėl Šventosios uosto II etapo darbų finansavimo. Sutarties vertė – 1,7 mln. eurų, šios lėšos bus skirtos žvejams reikalingai infrastruktūrai įrengti.

Būtent žvejams reikiamos infrastruktūros sukūrimas – žvejų laivų ir įrangos laikymo patalpų įrengimas ir kt. – yra pirmas žingsnis, kurį žengs Palangos miesto savivaldybė, atstatydama Šventosios uostą. Įgyvendinant trečiadienį pasirašytą sutartį, pirmiausia bus skelbiami viešieji pirkimai, o paaiškėjus darbų rangovams, prasidės Šventosios uosto II etapo įgyvendinimo darbai.

Iš viso Šventosios uosto atstatymo darbai suskirstyti į 6 etapus: 1-uoju bus atstatomi molai, 2-uoju įrengiamos automobilių stovėjimo aikštelės bei žvejams reikiama infrastruktūra, 3-uoju – inžineriniai tinklai, 4-uoju sutvarkyta vakarinė krantinė, 5-uoju – rytinė krantinė, 6-uoju atlikti akvatorijos gilinimo darbai.

Tad įgyvendinus visą projektą, bus atstatyti uosto molai, įrengta reikiama infrastruktūra ne tik priekrantės žvejams, bet ir mažiesiems laiveliams bei jachtoms, taip pat sutvarkytos krantinės bei suformuoti kiti inžineriniai įrenginiai.

Pasirašius sutartį, Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus su naujuoju Nacionalinės mokėjimo agentūros vadovu Aleksandru Muzikevičium išsamiau aptarė aktualius klausimus, susijusius su Šventosios uosto atstatymu.

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija Šventosios uosto valdymą Palangos miesto savivaldybei oficialiai perdavė 2018 m. rugsėjį. Savivaldybė išsikėlė tikslą sukurti šiuolaikišką bei vietos gyventojams ir poilsiautojams, o svarbiausia – priekrantės žvejams patrauklų uostą.

1 Comment

  1. Nuomonė

    O tai pirmo etapo darbus jau atliko? Ko gero šį kartą vėl bus taip pat, kaip jau yra buvę. Paremontuos už pusantro milijono, po to praūš uraganas ir vėl reiks pusantro milijono padariniams likviduoti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Darbėniškiai ketina inicijuoti seniūnijos prijungimą prie Palangos

Metanolio gamyklos statyboms Kretingos rajone, prie Darbėnų miestelio, nepritariantys gyventojai ketina inicijuoti Darbėnų seniūnijos prijungimą prie Palangos savivaldybės. Tai antradienį ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

ELTA

Palangoje pradėjo remontuoti polikliniką

Palangoje pirmadienį prasidėjo miesto poliklinikos atnaujinimo darbai. Juos užbaigti planuojama kitų metų pavasarį. Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Regionas

Palangos koncertų salėje - Stasį Povilaitį menanti paroda

Palangos koncertų salė visuomenei atveria unikalią ekspoziciją – ketvirtadienio popietę čia atidaryta Lietuvos estrados legendai Stasiui Povilaičiui skirta paroda. Neįpareigojančioje ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This