Klaipėdoje – žurnalistų paroda „Lietuviais esame mes gimę!“

Kultūra

Ateinantį trečiadienį, lapkričio 6 d., 17 val. Klaipėdos Kultūros fabriko galerijoje (Bangų g. 5A) vyks paroda „Lietuviais esame mes gimę!“

Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Na­cio­na­li­nė žur­na­lis­tų kū­rė­jų aso­cia­ci­ja kar­tu su Lilija Va­lat­kie­ne ir Vytautu Jonu Juš­ka šią parodą pa­sky­rė ypatingai pro­gai: šie­met su­kan­ka 70 me­tų, kai bu­vo pa­skelb­ta Lie­tu­vių Char­ta, ku­ria įsteig­ta Pa­sau­lio lie­tu­vių bend­ruo­me­nė. Parodą, kuri šiemet keliauja po visą Lietuvą, Klaipėdoje pristatys LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius.

Žurnalistės Lilijos Valatkienės fotografijų parodą „Lietuviais esame mes gimę!“ sudaro dvi dalys. Pirmojoje dalyje L. Valatkienė, naudodamasi archyvų nuotraukomis, sukūrė įdomius fotopasakojimus apie pirmąją lietuvių emigrantų bangą. Antrojoje dalyje – autorės fotorefleksijos, atspindinčios aplankytas vietas ir sutiktus žmones.

Kartu vyks ir vieša paskaita-diskusija su kultūrologu, buvusiu ilgamečiu Australijos lietuvių bendruomenės pirmininku Vytautu Jonu Juška. Paskaitoje-diskusijoje bus keliamas klausimas, kiek pažįstame trečiąją lietuvių emigrantų bangą ir kiek mitų apie šį reiškinį yra sukurta. Taip pat bus kalbama apie Pasaulio Lietuvių Bendruomenės kūrimą, jos raidą ir iššūkius, pristatyta Lietuvių Charta.

INFORMACIJA

1949 m. birželio 14 d. Vyriausiasis Lietuvos Išlaisvinimo Komitetas (VLIK‘as) paskelbė Lietuvių Chartą. Tai moralinis kodeksas, skelbiantis, kad Pasaulio Lietuvių Bendruomenė (PLB) vienija visus už Lietuvos ribų gyvenančius lietuvius, siekia išlaikyti, kurti bei ugdyti lietuvių tautos gyvastį: jos kalbą, kultūrą, papročius, tradicijas ir remti Nepriklausomos Lietuvos valstybę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Atvirai Klaipėdai" - Metų praradimo nominacija

Po dvejų metų pertraukos į tradicinę gegužės pradžią sugrįžusi uostamiesčio žurnalistų šventė ŽENIA šeštadienio vakarą jau 23-čią kartą sukvietė miesto ...
2023-05-06
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kodėl žurnalistai vis dažniau tampa atstovais spaudai?

Žurnalistai dėl savo darbo specifikos neretai patiria spaudimą bei psichologinį smurtą iš išorės, ypač per socialinius tinklus, jų darbo diena ...
2023-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Mirė žurnalistė Janina Bačiliūnaitė

Ketvirtadienį po sunkios onkologinės ligos mirė klaipėdietė žurnalistė Janina Bačiliūnaitė-Ostermaier, pranešama socialinio tinklo „Klaipėdos žurnalistai” paskyroje. Janina gimė 1952 m. ...
2022-07-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This