Rodys ekcentriškosios Agnes Varda filmą

Kultūra

Kino klubas „8 ½“, primindamas apie didžiausias šių metų kino netektis, pristato Prancūzų kino režisierės Agnes Varda filmą „Žakas iš Nanto“.

Septintajame dešimtmetyje ji išgarsėjo erotikos nestokojusiomis „Naujosios bangos“ juostomis, o vėliau kūrė dokumentinius ir meninius filmus, kuriuose realūs įvykiai apjungiami su išgalvotais dalykais. Dar 2017 metų lapkritį, būdama 89-erių, ji gavo garbės „Oskarą“ už savo dokumentinę juostą „Faces Places“. Atsiimdama jį, kino režisierė paliko savo lazdelę ir sušoko pergalės šokį ant scenos su Holivudo žvaigžde Angelina Jolie.

1928 metų gegužės 30-ąją gimusi kino kūrėja savo juostose dažnai vaizduodavo ir savo asmeninio gyvenimo elementus. 2015 metais ji pelnė Kanų kino festivalio garbės „Auksinę palmės šakelę“ ir tapo pirmąja šį prestižinį apdovanojimą gavusia moterimi. Ji taip pat garsėjo kaip fotografė, scenaristė, aktorė ir vizualiųjų menų veikėja. Kine A. Varda išgarsėjo 1962 metais, išleidusi filmą „Kleo nuo 5 iki 7“ .

„Žakas iš Nanto“ tai jos gyvenimo draugo, garsaus prancūzų režisieriaus Jacques’o Demy, prisiminimais ir ištraukomis iš jo filmų paremta kino juosta.

Kartą gyveno berniukas, vaikystę praleidęs mechanikų garaže, kuriame visi mėgo dainuoti. 1939-aisiais jam buvo aštuoneri, jis mėgo lėlių teatrą ir operetes. Vėliau panorėjo kurti kiną, bet mokėsi mechanikos. Filmas pasakoja apie Jacques’o Demy laimingą vaikystę, užgimusią meilę kinui ir spalvingas Žako gyvenimo dienas, įkvėpusias jo miuziklus, vienas iš kurių –„Šerburgo skėčiai“ – įėjo į kino aukso fondą. Beje, Jacques’o Demy paliko pasaulį būdamas 59 m. Tikroji mirties priežastis – AIDS, nors oficialiai buvo skelbta, kad vėžys.

Filmas bus rodomas lapkričio 13 d. 18 val. Kultūros fabriko kino salėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Kylanti kino žvaigždė klaipėdietė Teklė Baroti: „Pasirinkau klausytis širdies“

Klaipėdietė Teklė Baroti, 12 metų Lietuvoje dirbusi pianiste, studijavusi prestižiniame Liverpulio menų institute (Performing Arts Institute), šiuo metu Londone siekia ...
2020-05-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This