Iki miesto eglės paieškų pabaigos liko 5 dienos

Miestas

Lapkričio 30-ąją, 17 val., Klaipėdoje, Teatro aikštėje, bus įžiebta Kalėdų eglė. Šių metų kalėdinių renginių organizatorius – VšĮ „Klaipėdos šventės” praneša, jog tęs tradiciją ir šiemet, kaip ir pastaruosius trejus metus, Teatro aikštėje stovės natūrali, mišku kvepianti, žmonių su meile užauginta ir miestui dovanota eglutė.

Dvejus pastaruosius metus eglutės į Teatro aikštę buvo atgabentos iš tos pačios Upelio gatvės. Martyno Vainoriaus nuotr.

Skelbiama, jog iki pagrindinės miesto eglės paieškų pabaigos liko tik penkios dienos: pasiūlymų su nuotraukomis organizatoriai lauks iki lapkričio 10 d. el. p.: dalia@jurossvente.lt arba tel. +370 613 35 635.

Siūlomas medelis turėtų būti 10-12 metrų aukščio, skarotas, tolygiai nuaugęs. Privaloma sąlyga medelio šeimininkams – su miesto bendruomene pasidalinti pačiais gražiausiais su dovanota eglute susijusiais prisiminimais, nes Kalėdas praturtina ne tik eglė ar šventinis jos rūbas, bet ir širdingos
istorijos.

Organizatorių patirtis rodo, jog padovanoti šventei ilgus metus savo namų ar sodų valdose augintas egles žmones skatina įvairios priežastys. Aukštaūgiai medžiai ne tik užstoja saulės šviesą, bet ir kliudo elektros laidams ar požeminėms komunikacijoms, užima daug vietos. O dovanojant eglę Kalėdų šventei, medžiui tarsi suteikiama antroji galimybė – išskirtinė proga puošniu rūbu džiuginti Kalėdų stebuklo laukiančius žmones.

Tradicija Klaipėdoje puošti ne dirbtinį karkasą, o natūralų, tikrą kalėdinį medį atgimė 2016-aisiais. Tuokart eglė į Teatro aikštę atkeliavo iš šiaurinės miesto dalies, o dvejus pastaruosius metus iš tos pačios Upelio gatvės. Iš kur atvyks šiemetinė gražuolė žaliaskarė, kalėdinių švenčių organizatoriai atsakymą tikisi turėti jau po mėnesio.

„Klaipėdos šventės“ praneša išspręsiančios visus su eglutės nukirtimu, pervežimu ir medžio augimo vietos sutvarkymu susijusius rūpesčius. Be to, medelį dovanojusiems namams Klaipėdos miesto vadovas Vytautas Grubliauskas tradiciškai įteikia dovaną – jauną eglutės sodinuką naujai istorijai kurti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This