Klaipėdoje iš degančio namo išgelbėtas vyras

Kriminalai ir nelaimės

Antradienį namuose kūrendamas savadarbę krosnelę Klaipėdoje vos nežuvo vyras.

Pranešimas apie gaisrą gyvenamajame name Uosių gatvėje buvo gautas 15 val. Kad pro mansardos langus veržiasi liepsnos, pastebėjo kaimynai. Jie ir iškvietė ugniagesius gelbėtojus. Balkone ugniagesiai rado dūmais apsinuodijusį, rankas ir kojas apdegusį, tačiau sąmoningą vyrą. Nukentėjusįjį jie perkėlė į patalpą, kurioje nesiautėjo ugnis, ir išnešė į lauką. Jis buvo perduotas medikams ir išvežtas į ligoninę.

„Senukas dviejų aukštų name gyveno vienas, – pranešime spaudai cituojama Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Maslauskienė. – Nors name buvo krosnis, jis jos nekūrė, namo nešildė, o pats gyveno viename mansardos kambarėlyje. Kad nesušaltų, buvo susimūrijęs savadarbę krosnį, o kūreno ją įvairiomis parsineštomis šiukšlėmis. Žmogus pasakojo, jog tądien jis norėjo sudeginti putų polistirolo gabalą, tačiau jis užsiliepsnojo, užsidegė šalia krosnies laikytas čiužinys, o netrukus liepsnos apėmė ir visą kambarį.“

Iš pradžių vyras nešė vandenį ir mėgino pats gesinti gaisrą, tačiau apdegė rankas, prisikvėpavo dūmų, bet dar sugebėjo nueiti iki balkono.

„Atvykus ugniagesiams, visa patalpa jau smarkiai degė. Ugniagesiai sakė, jog visas namas viduje buvo aprūkęs ir pajuodęs. Jie spėliojo, kad gal ir anksčiau čia kas buvo užsidegę. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo. Šiemet su kolegomis akcijos „Gyvenkime saugiai“ metu lankėmės Uosių gatvėje, norėjome ir į šį namą patekti, tačiau kieme lakstė du šunys, o durų niekas neatidarė“, – sakė A. Maslauskienė.

Gaisro metu mansardoje vienas kambarys išdegė visiškai, du – smarkiai apdegė, buvo nuardyta 60 kv. m stogo dangos.

Šiemet dėl netvarkingų krosnių šalyje jau kilo per 1000 gaisrų. Jų metu žuvo 4 žmonės, 7 buvo traumuoti.

Ugniagesiai gelbėtojai primena gyventojams, kad netinkamai ar neatsakingai  eksploatuojama kietojo kuro krosnis ir dūmtraukis gali sukelti  gaisrą ir pridaryti daug materialinių nuostolių bei pareikalauti žmonių aukų. Pasak jų, gaisrai dažniausiai kyla dėl neišvalytų dūmtraukių, juose atsiradusių įtrūkimų, krosnies perkaitimo, dėl iš jos iškritusių žarijų ar degančių malkų. Be to, kartais pamirštama, kad negalima palikti besikūrenančios krosnies be priežiūros, ypač jeigu namuose lieka mažamečių vaikų.

 

1 Comment

  1. kokybiški

    Na va, gerai, kad gerai baigėsi.. Matot, kaip reikia rūpintis daiktais, net ir kokybiškiausiu dūmtraukiu reikia rūpintis ir jį valyti. Saugokite save.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Bendrabutyje kilusiame gaisre nukentėjo jo gyventojas

Klaipėdoje šį mėnesį jau antrame daugiabutyje, esančiame Šilutės plente, kilo gaisras. Šį kartą antradienio pavakare ugnis įsiplieskė bendrabutyje, kuriame įsikūrę ...
2023-06-21
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje per gaisrą nukentėjo moteris

Antradienį 12 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas, jog Palangoje, Kretingos g., dega medinio ...
2023-05-09
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdoje gaisre žuvo senolė, Plikiuose degė namas

Sekmadienį Klaipėdoje daugiabutyje kilusio gaisras metu sudegė moteris. Tuo metu Kretingalės seniūnijoje esančiuose Plikiuose degė namas. Ugnis Minijos g. viename ...
2023-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This