Klaipėdoje rengia „Kitokias Kalėdas”

Miestas

Lapkričio 15-16 dienomis Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje vyks nemokamas eko-festivaliu vadinamas renginys „Kitokios Kalėdos”.

„Šiuo renginiu norime prisidėti prie taršos mažinimo plastiku Klaipėdos mieste ir mūsų mylimame pajūryje bei paskatinti klaipėdiečius mažinti nereikalingų/reikalingų daiktų pirkimą, rūšiuoti taisyklingai. Labai džiaugiamės, kad šiam festivaliui pavyko pritraukti aplinkosauginių iniciatyvų įkūrėjus iš Vilniaus ir Kauno: KITA FORMA, KŪRYBOS KAMPAS360, elektroninė parduotuvė NULA. Renginyje taip pat dalyvaus Klaipėdos universiteto mokslininkas, Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos, Aplinkos ministerijos ir plastiko gamintojų atstovai. Šio renginio metu turėsite galimybę įvairiapusiškai susipažinti su būdais, kaip paprastai galime keisti savo įpročius ir sumažinti plastiko sunaudojimą buityje. Ypatingai kviečiame dalyvauti pedagogus ir jų auklėtinius. Renginyje dalyvavę pedagogai gaus tai įrodančius pažymėjimus”, – rašo renginio organizatoriai.

Abi renginio dienas veiks kūrybinės dirbtuvės „Kalėdos KITA FORMA“ ir KŪRYBOS KAMPAS 360. Jose iš antrinių žaliavų bus kuriami įvairūs daiktai, kurie pravers ruošiantis didžiosioms metų šventėms.

Bus rengiamos ir diskusijos „Baltijos šiukšlės ir jų poveikis aplinkai“, „Ką darysime su plastiku?“, „Bibliotekos indėlis į eko mąstymo skatinimą visuomenėje“, veiks mugė-paroda NULA, kurioje artimiau susipažinsite su tvariu gyvenimo būdu, daiktais be plastiko.

Eko žaidimų erdvėje bus galima įsitikinti, kiek džiaugsmo ir smagių akimirkų gali suteikti klasikiniai žaidimai, pagaminti iš antrinių žaliavų.

O rūšiavimo turnyre prizus laimėti kvies „Žaliasis taškas“.

Festivalį rengia asociacija „Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją“, Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka, VšĮ RV Agentūra, aplinkosauginė iniciatyva KITA FORMA.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Pagerbti originaliausių eglučių kūrėjai

Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje apdovanoti geriausiais pripažinti jau dešimtą kartą čia įkurdinto eglučių kiemelio dalyviai, sukūrę ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Orai

Žiemos šventės su sniegu - ne itin dažnas reiškinys

Lietuvos gyventojams Kalėdos ir Naujųjų metų sutikimas yra neatsiejami nuo žiemiškų orų. Idealiausios šventės būna tuomet, kai spaudžia šaltukas ir ...
2023-12-27
Skaityti daugiau

Regionas

Neringoje - kalėdinis šviesų šokis

Šventinis laikotarpis Neringoje bus lydimas ypatingo kalėdinio šviesų šokio, kuris į naktinį Kuršių nerijos dangų palydės neringiškių bei kurorto svečių ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This