Geriausių Klaipėdos sportininkų rinkimai: apsispręsta dėl rimtų permainų

Sportas, Svarbu

Geriausių uostamiesčio sportininkų rinkimų ir pagerbimo ceremonijos organizatoriai susigriebė, jog pernai apdovanojo per daug atletų ir šventė virto konvejeriu. Todėl nuspręsta šiemet geriausiais skelbti perpus mažiau sportininkų, o už juos balsuoti galės visi klaipėdiečiai.

2018 metų geriausiųjų Klaipėdos sportininkų ir jų trenerių dešimtukas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Naują geriausių sportininkų rinkimų tvarką ketvirtadienį patvirtino Klaipėdos sporto taryba. Pokyčius pristačiusi Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyriausioji specialistės Simona Skuodaitė teigė, jog pernai per apdovanojimų ceremoniją buvo įteikti net 86 diplomai, o taip esą jie praranda savo vertę. Todėl šiemet pasiūlyta įsteigti tik 12 specialių nominacijų, tarp kurių būtų ir geriausias sportininkas bei sportininkė, simboliškai paskelbti ir geriausiųjų tiek olimpinių, tiek neolimpinių sporto šakų atletų dešimtukus. S. Skuodaitė skaičiavo, jog taip per ceremoniją bus apdovanoti šiek tiek daugiau nei 30 sportininkų ir šventė netaps konvejeriu.

Ji taip pat siūlė, jog po tris kandidatus kiekvienai nominacijai derėtų pristatyti visuomenei, kad klaipėdiečiai viešojoje erdvėje galėtų balsuoti ir pareikšti savo nuomonę. Nominantai būtų išrinkti specialios komisijos, susidarysiančios iš Klaipėdos sporto tarybos narių ir žurnalistų, ir visuomenės balsais. Jų svoris pasiskirstytų po lygiai.

Klaipėdos sporto tarybos nariai turėjo savo nuomonę. Esą siūlymas išrinkti geriausius sportininką ir sportininkę, o taip pat skelbti ir simbolinį geriausių sportininkų dešimtuką nėra vykęs, nes taip du atletai bus pagerbti du kartus, juk suprantama, kad geriausieji pateks į dešimtuką.

Todėl nuspręsta atsisakyti geriausių sportininko ir sportininkės nominacijų, išrinkti ne simbolinį, o tikrą dešimtuką. Pirmąją vietą jame užėmęs Klaipėdos sportininkas ir bus paskelbtas geriausiu, o geriausia sportininke taps ta, kuri dešimtuke užims aukščiausią vietą. Jei į dešimtuką nepateks nė vienas kurios nors lyties sportininkas, geriausių tos lyties atletu bus paskelbtas tas, kuris liko arčiausiai dešimtuko. Pasiūlymus, kas turėtų tapti geriausiais Klaipėdos sportininkais, reikia teikti Sporto ir kūno kultūros skyriui.

Klaipėdos sporto taryba išrinks du geriausių sportininkų dešimtukus – ir olimpinių, ir neolimpinių sporto šakų atstovų.

Sutarta, kad Klaipėdos sporto apdovanojimų ceremonijoje bus pagerbti ir devynių nominacijų laureatai.

Tris pretendentus į kiekvieną nominaciją pirmiausia išrinks iš Sporto tarybos narių ir žurnalistų susidedanti komisija. Visi trys pretendentai bus pristatyti visuomenei kuriame nors internetiniame dienraštyje ir klaipėdiečiai už juos galės balsuoti. Renkant kiekvienos nominacijos nugalėtoją, bus sumuojami komisijos ir visuomenės balsai.

Sporto tarybos nariai užtruko patvirtinti nominacijas, nes dėl kai kurių kilo nemažai ginčų. Siūlyta steigti nominaciją Metų kova/pergalė, tačiau suabejota jos reikšme. „Sporto apdovanojimai yra rimtas renginys, o ne Auksiniai svogūnai“, – teigė Sporto tarybos pirmininkas Liudvikas Mileška.

Tačiau jis siūlė, kad Metų sporto meistru būtų paskelbtas ne vienas sportininkas, o penki. Esą veteranai iškovojo daug pergalių, todėl jiems reikia ir daugiau apdovanojimų, o ne vienos nominacijos. Tačiau Sporto tarybos dauguma balsavo, kad būtų pagerbtas tik vienas veteranas.

Galiausiai nuspręsta, jog sportininkams bus skiriamos šios nominacijos: Metų vyrų komanda, Metų moterų komanda, Metų treneris/ė, Metų sporto renginys, Metų talentas, Už gyvenimo nuopelnus sportui, Už nuopelnus neįgaliųjų sportui, Metų sporto meistras/ė, Geriausias metų sporto kadras.

Nors ir liko nedaug laiko, nuspręsta, kad šiemet geriausių sportininkų rinkimai bus organizuojami pagal naują tvarką.

Klaipėdos sporto apdovanojimų renginys vyks gruodžio pabaigoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jau pasirinko įpėdinį*

Spyglys konstatuoja, kad pažado daugiau Klaipėdos miesto mero kėdės vis dar neatsisakantis Vytautas Grubliauskas jau pasirinko tą, kuriam tokiu atveju ...
2022-02-09
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos sporto apdovanojimų ceremonija - tiesiogiai internetu

Šį penktadienį, 18.30 val., „Švyturio” arenoje vyksiantys Klaipėdos sporto apdovanojimai, kurių metu bus pagerbti geriausių rezultatų praėjusiais metais pasiekę uostamiesčio ...
2022-02-02
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Klaipėdos sporto taryboje – pokyčiai

Klaipėdos sporto tarybos pirmininkas Liudvikas Mileška, jai vadovavęs pastarąsias pusantros kadencijos, traukiasi iš pareigų. Jo atsistatydinimo pareiškimas bus svarstomas ketvirtadienį ...
2021-10-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This