Kas Klaipėdoje sulaukė didžiausios gyventojų paramos?

Miestas

Valstybinė mokesčių inspekcija ketvirtadienį pranešė, kad pradeda pervesti gyventojų paramos gavėjams, meno kūrėjams, profesinėms sąjungoms ir profesinių sąjungų susivienijimams bei politinėms partijoms skirtą paramą.

Šiemet nuo 2018 m. sumokėtų mokesčių 519 tūkst. gyventojų paramai skyrė beveik 14 proc. didesnę sumą nei pernai – 20,5 mln. eurų. Iš jų apie milijonas eurų skirta politinėms partijoms – pastarosioms paramą skyrė 55 tūkst. gyventojų.

Taip atrodo 12-os daugiausiai paramos Klaipėdoje sulaukusių įstaigų sąrašas. Su visu galima susipažinti čia.

Teigiama, kad rėmėjų lėšos bus pervedamos dalimis kasdien, o ketvirtadienį pirmuosius gavėjus pasieks apie 3,5 mln. eurų. Visą paramą gavėjams VMI perves iki lapkričio 15 d.

Nuo 2020-ųjų bus priimami tik e. būdu pateikti prašymai skirti pajamų mokesčio dalį paramai.

Kartu primenama, kad įgyvendinant mokesčių reformą, nuo šių metų 1,289 karto padidintas „ant popieriaus“ gaunamas darbo užmokestis bei atnaujinti gyventojų pajamų mokesčio tarifai, todėl pasikeitė ir procentinės paramai skiriamos pajamų mokesčio dalys. Nuo 2020 m. paramos gavėjams, tarp jų ir meno kūrėjams, bus galima skirti iki 1,2 proc. pajamų mokesčio (anksčiau buvo skiriama 2 proc.), politinėms partijoms – iki 0,6 proc. GPM (anksčiau buvo 1 proc.), profesinėms sąjungoms ar jų susivienijimams – iki 0,6 proc. GPM (anksčiau buvo 1 proc.).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Pajamas dar turi deklaruoti 190 tūkst. smulkiųjų verslininkų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad beveik pusė gyventojų, praėjusiais metais vykdžiusių individualią veiklą (IDV), jau pateikė savo pajamų mokesčio ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Verslas

Daugiau įmonių galės naudotis VMI kuratorių pagalba

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad nuo šiol jos kuratorius turės didesnis klientų skaičius. Papildoma mokesčių specialistų pagalba bus teikiama ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This