„Klaipėdos naftos” vadovu tapo Darius Šilenskis (atnaujinta komentaru)

Svarbu, Uostas ir jūra

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ (KN) pranešė, kad jos valdyba atrinko naują įmonės vadovą – juo taps Darius Šilenskis, iki šiol ėjęs KN naftos verslo direktoriaus pareigas.

Darius Šilenskis

„Įmonė yra parengusi naują dešimties metų laikotarpio veiklos strategiją – joje KN bendrovei numatyta pakankamai ambicingų tikslų. Sprendžiant dėl tinkamiausio kandidato į įmonės vadovus, yra svarbu geras energetikos sektoriaus bei verslo išmanymas, verslo plėtros kompetencijos, patirtis dirbant su tarptautiniais klientais, taip pat – orientacija į rezultatą ir gebėjimas sutelkti komandą. Valdybos nuomone D. Šilenskis geriausiai atitiko atrankos kriterijus bei lūkesčius“, – pranešime spaudai cituojamas KN valdybos pirmininkas Giedrius Dusevičius.

KN vadovo atranką nepriklausoma bendrovės valdyba vykdė pasitelkusi tarptautinių vadovų atrankos agentūrų kompetencijas ir vadovaujantis tarptautinius standartus atitinkančia gerąja vadybos praktika. Atrankoje iš viso dalyvavo 26 kandidatai. Tarp jų buvo ir buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis, anksčiau, vadovavęs ir KN.

„Atranka į KN vadovo poziciją vyko konkurencingai – sulaukėme stiprių, sėkmingų ir profesionalių kandidatų. Tikime, kad Dariaus regiono ir pasaulinių energetikos rinkų išmanymas ir gebėjimas suderinti verslo bei strateginius interesus šiame KN organizacinės raidos etape įmonei bus itin vertingas“, – teigia KN valdybos pirmininkas.

D. Šilenskis KN dirba penktus metus, iki šiol vadovavo KN Naftos verslo tarnybai, prieš tai ėjo bendrovės komercijos direktoriaus pareigas. D. Šilenskis taip pat yra penkerius metus dirbęs ir  užėmęs įvairias vadovaujančias pareigas naftos perdirbimo koncerno „PKN Orlen“ įmonėse, taip pat ėjęs komercijos direktoriaus pareigas bendrovėje „Krovinių terminalas“.

D. Šilenskis turi vadovų tarptautinio verslo vadybos magistro (EMBA), verslo vadybos, taip pat tarptautinės jūrų teisės magistro laipsnius.

„KN matau kaip labai gyvybingą, augančią ir stipriai besikeičiančią bendrovę – esame labai įdomiame etape, kai dėl aplinkos diktuojamų tendencijų iš esmės turime transformuoti mūsų verslą. Tokiame kontekste kaip vieną svarbiausių savo prioritetų matau lanksčios, efektyvios ir gebančios sparčiai prie besikeičiančių klientų poreikių prisitaikyti organizacijos kūrimą, kurios epicentre – vieninga, efektyvi ir į rezultatus orientuota komanda“, – cituojamas paskirtasis KN vadovas.

Pasak energetikos ministro Žygimanto Vaičiūno, kurio vadovaujama ministerija valdo kontrolinį įmonės akcijų paketą, naujojo KN vadovo atžvilgiu lūkesčiai – dideli.

„Naujojo KN vadovo svarbiausias darbas – užtikrinti, kad šios strateginės įmonės komanda toliau sėkmingai vykdytų jai keliamus aukštus tikslus ir akcininkų lūkesčius. Pirma, tai dabartinių strateginių energetinio saugumo projektų tęstinumas ir jau priimtų Seimo sprendimų įgyvendinimas, užtikrinant ilgalaikį SGD tiekimą Lietuvoje ir mažinant saugumo dedamosios kaštus visiems vartotojams. Antra, sėkmingai konkuruoti naftos krovos sektoriuje. Trečia, išplaukti į globalius vandenis ir įsitvirtinti tarptautinėje rinkoje vystant ir operuojant SGD terminalus“, – cituojamas energetikos ministras.

D. Šilenskis KN generalinio direktoriaus pareigas oficialiai pradės eiti lapkričio 11 dieną. Jis, anot BNS, yra Klaipėdos rajono mero, buvusio žemės ūkio ministro „valstiečio“ Broniaus Markausko svainis.

KN valdybą šiuo metu sudaro jai pirmininkaujantis Giedrius Dusevičius, Mantas Bartuška, Dainius Bražiūnas, Bjarke Pålsson ir Ian Bradshaw.

Vykstant konkursui Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovė „valstietė“ Agnė Širinskienė prašė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) įvertinti, ar R. Masiulis galėtų vadovauti „Klaipėdos naftai“, nesukeldamas interesų konflikto. VTKET spalio pabaigoje buvo konstatavusi, jog eksministras galėtų eiti tokias pareigas.

Tuo metu buvęs Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus, kurį R. Masiulius atleido iš pareigų, dalindamasis naujiena apie D. Šilenskio paskyrimą, savo „Facebook” paskyroje komentavo: „Sąžinės Lietuvoje dar turima. Šiek tiek. Kas žino, tas supras”.

„Linkiu sėkmės Dariui, nes jos tikrai prireiks šioje bendrovėje”, – rašė A. Vaitkus.

KOMENTARAS

Rokas Masiulis

Tai yra valdybos sprendimas ir jį reikia gerbti. Jie rinkosi, ko reikia. Gyvenimas nesustoja, eina tolyn. Aplinkybės dėl Dariaus Šilenskio giminystės komentuoti nenoriu, nes tai liečia ir mane.

Mano pirmasis noras buvo dirbti valstybei. Kadangi negalėjau to daryti Vyriausybėje, norėjau tai daryti valstybinėje įmonėje. Bet jei ir ten uždarytas kelias, tai jau reikia ieškotis privačiame sektoriuje.

O politika lieka atviras klausimas, nežinau kaip bus. Kol kas ieškausi galimybių versle. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This