Nesiseka basam Vydūnui Klaipėdoje

Politikų tribūna

Nina Puteikienė, Klaipėdos miesto tarybos narė
2019-11-07

Komentarų: 6

Ko verti miesto simboliai arba nauji atsirandantys ženklai, jeigu juos supanti aplinka yra priešinga jų skleistai žiniai ir minčiai?

Nesiseka basam Vydūnui Klaipėdoje. Iš pradžių pastatė jį iškirstoje aikštėje tarp išdžiūvusių sodinukų, dabar dar įrėmino šiukšlių konteineriais, o sutvarkyti aplinkos taip ir nesugebėjo, dar keistų kelio ženklų aplink prikaišiojo. Toks įspūdis, kad Klaipėdos miestas paliktas savivalei: kas kur nori ten konteinerius stato, kas kur nori ten ženklus kaišioja. Ir nėra nei šeimininko rankos, nei akies…

Juk nuo to, kad dar kartą parašysiu, kad nei Grubliauskui, nei Neniškiui, nei Dūdai miestas nerūpi, niekas nepasikeis. Miestas-našlaitis.

Meras kiekvieną savaitę kažką paslaptingo veikia Briuselyje, dabar atostogauja, nuo Briuselio pavargęs. Vicemerai, toks įspūdis, vis dar nesusigaudo, už ką jie atsakingi ir mano, kad viskas tik kalbom prasideda ir baigiasi…

Nuo rugsėjo 1-osios, kai į skverą įkeltas Vydūnas, praėjo tik pora mėnesių. Nurimo aistros dėl skvero projekto plagijavimo, išpjautų medžių, bešeimininkių batų, naikintojų architektų ir nevykėlių skulptorių. Išsiskirstė gelbėtojai, mecenatai ir kalbų sakytojai. Dabar jau skverą „kuria“ spec. žinybos – jautriai dėlioja „uogeles“.

Uogelės, kaip matom, sunoko ir auga. Taip ir skverą gali užgožti.

Kol taip neatsitiko, siunčiu klausimus Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui Gintarui Neniškiui:

1. Ar šiukšlių konteineriai yra transporto priemonė (bemotorė, turi keturis ratus)?

2. Kam galioja sustoti draudžiantis kelio ženklas: Vydūno skverui ar Puodžių gatvės atkarpai?

3. Ar stovintys Puodžių gatvėje konteineriai yra Vydūno skvero ansamblio dalis?

6 Comments

  1. Tikslu

    Tikslūs pastebėjimai! Mieste bevaldystė, o tvarkytojai kelia chaosą, nes tokie “patvarkymai” rodo betvarkę savivaldybės galvose.

    Reply
  2. artiomas

    Vydūno paminklo priežiūra ir priegos yra savivaldybės kompetencija. Aikštė miesto centre, praeina nemažai klaipėdiečių ir svečių – suspaudžia širdį. Jei parašysi, atseit čia tik vidinės „razborkės”, satisfakcija. Atsibuskite, apsižiūrėkite ir prižiūrėkite miesto aikštes, kai vaizdžiai aprašoma jų būklė ir dar nufotografuojama.

    Reply
  3. Nuomonė

    Kaip ir logiškos pastabos, viskas teisingai ir parašyta ir parodyta, tik keista, kad tas pastabas sako pati miesto tarybos narė – žmogus kuris taip pat ir tiek pat atsakingas už tvarką mieste. Ponia Puteikiene, tai imkite ir suvadovaukite ar „sutarnaukite”, kad nereikėtų čia straipsnių rašyti. Dabar dirbate ne savo, o žurnalistų darbą!

    Reply
    • Nesvarbu

      Būkit dėkingas, kad nors kas dirba kritiškai mąstančių žurnalistų darba ir nėra apgailėtinas valdžios klapčiukas, bijantis pasakyti savo nuomonę.

    • N. Puteikienė

      Tai tą ir darau, nes šias pastabas ir klausimus gavo ir savivaldybė.

    • Nuomonė

      Tai čia tipo Ninos satisfakcija savivaldybės vardu?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This