Taiso Žuvininkystės įstatymą

Uostas ir jūra

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis Seimui pristatė Žuvininkystės įstatymo pataisas, kuriomis siūloma tobulinti perleidžiamų žvejybos teisių sistemą, palengvinti teisės į žvejybos galimybę įsigijimo sąlygas. Siūloma patikslinti nuostatas, reglamentuojančias perleidžiamųjų žvejybos teisių suteikimą, individualių žvejybos galimybių ir žvejybos kvotų skyrimą.

Siekiant apsaugoti vandens buveines nuo rizikos, susijusios su nevietinių ir svetimų žuvų rūšių naudojimu akvakultūroje, siūloma atsisakyti pramoninių akvakultūros tvenkinių ūkių kriterijų, nes veiklos apribojimai turėtų būti taikomi visuose akvakultūros tvenkinių ūkiuose.

Pasak ministro, įstatymo projektu numatoma padidinti lašišų ir menkių Baltijos jūroje žvejybos galimybių rezervo dalį, kuri gali būti skirta Baltijos jūros priekrantės žvejybai, patikslinti nuostatas, reglamentuojančias perleidžiamų žvejybos teisių suteikimą individualių žvejybos galimybių ir žvejybos kvotų skyrimą, atsižvelgiant į Žuvininkystės įstatymo taikymo problemas ir skirtingų interpretacijų galimybes.

Įstatymo projektu numatoma padidinti lašišų ir menkių Baltijos jūroje žvejybos galimybių rezervo dalį, kuri gali būti skirta Baltijos jūros priekrantės žvejybai. Palmiros Mart nuotr.

Teikiamu įstatymo projektu numatoma suvienodinti reikalavimus dėl sumokėjimo už aukciono būdu įsigytą perleidžiamąją žvejybos teisę verslinei žvejybai vidaus vandenyse ir jūrų vandenyse, sumažinti pradinę teisių į žvejybos galimybes aukciono kainą.

Taip pat siūloma tikslinti nuostatas dėl žvejybos laivų registravimo ir išregistravimo dėl žuvininkystės duomenų kaupimo informacinėje sistemoje.

Numatoma sunkiu pažeidimu pripažinti verslinę žvejybą, neturint Lietuvos Respublikos žvejybos laivo liudijimo.

Siūloma sudaryti sąlygas žvejybos Kuršių mariose kvotos laikinam perleidimui, ūkio subjektui išlaikant galimybę gauti teisę į žvejybos kvotą be aukciono.

Siekiama sudaryti palankesnes sąlygas apsikeitimui individualiomis žvejybos galimybėmis ir tokiu būdu efektyvesniam žvejybos galimybių panaudojimui, leidžiant skelbti individualių žvejybos galimybių panaudojimą realiu laiku.

Taip pat siūloma padidinti ekonominio perleidžiamųjų teisių į žvejybos galimybes Baltijos jūroje suteikimo kriterijaus – sugautų žuvų pardavimo Lietuvos teritorijoje – svarumą ir vertinti ne per paskutinius 3, o per pasirinktus 3 kalendorinius metus iš paskutinių 10 kalendorinių metų parduotą Lietuvoje laimikį.

Projektui po pateikimo Seimas pritarė bendru sutarimu. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Kaimo reikalų komitetas, projektą Seimo posėdyje siūloma svarstyti gruodžio 5 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Naikinamas Petro Gražulio mandatas

Seimas pirmadienį surengtame nenumatytame posėdyje apsisprendė panaikinti šiurkščiai Konstituciją pažeidusio ir Seimo nario priesaiką sulaužiusio Petro Gražulio mandatą. Mandato netekusiam ...
2023-12-18
Skaityti daugiau

ELTA

Seime skinasi kelią apkaltos procedūra P. Gražuliui

Antradienį Seimas po pateikimo pritarė siūlymui pradėti apkaltos procedūrą Gargžduose išrinktam parlamentarui Petrui Gražuliui. Jei Seimas galutinai sutars, kad apkaltos ...
2023-05-16
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėtos derybos dėl žvejybos galimybių Baltijos jūroje

Europos Komisija (EK), remdamasi Tarptautinės jūrų tyrinėjimo tarybos mokslininkų rekomendacijomis ir Baltijos jūros išteklių daugiamečiu valdymo planu, pateikė pasiūlymą dėl ...
2020-09-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This