Kviečia startuolių programa „Primer“

Verslas

Pirmą kartą Klaipėdoje organizuojama ankstyvos stadijos startuolių pre-akseleratoriaus programa „Primer“ suburs technologijų kūrėjus ir investuotojus.

Pasak verslo rinkodaros konsultanto Donato Joniko, inovatorius labai dažnai kūrimo procese apriboja finansavimas, o ši programa padeda inovacijų kūrėjams įgyvendinti savo idėjas ir įsilieti į rinką.

Tvariosios energetikos inovacijų skatinimo tinklo „InnoEnergy“  organizuojami „Primer“ mokymai suteikia galimybę per keturias minutes pristatyti savo idėjas auditoriai ir taip išbandyti save.

„Į mokymus atvažiuos investuotojai iš Vilniaus bei kitų miestų. Tam, kad technologijų kūrėjai jaustųsi tvirtai scenoje, įtikinamai kalbėtų ir nepatirtų gėdos jausmo, mes darome tam tikrą treniruočių stovyklą, kurioje darome praktines užduotis ir ruošiamės startuolio vizijos pristatymui“, – pranešime cituojamas „Primer“ mokymų lektorius D. Jonikas.

Pasak jo, dažnai inovatorius kūrimo procese stipriai apriboja startuolio finansavimo klausimas. „Jei nėra investuotojų, nėra pinigų, tai dar nereiškia, jog niekas netiki jūsų idėja“, – teigia jis.

„Dirbdami su startuoliais pastebime, kad dažnai pilnam idėjų išpildymui kūrėjai stokoja verslumo įgūdžių. O tai yra ypač svarbu, norint sėkmingai įvesti startuolį į rinką. „Primer“ programa sukurta tam, kad lavintume šiuos įgdžius ir ugdytume Lietuvos regiono verslumo potencialą“, – teigia „InnoEnergy“ atstovybės Lietuvoje vadovas .

„Primer“ programoje jau dalyvauja 14 šalių, tarp jų Estija, Bulgarija, Kroatija, Turkija, Latvija, Slovakija ir kt. Lietuvoje „Primer“ programa organizuojama 3 kartą, iš viso joje sudalyvavo jau 20 komandų, kuriančių startuolius, dalis jų – po mokymų sėkmingai pritraukė investuotojus.

„InnoEnergy“  organizuojami keturių dienų „Primer“ mokymai vyks lapkričio 25–29 d. Klaipėdos „Light House Coworking“ erdvėje, kur technologijų kūrėjai turės galimybę mokytis iš patyrusių mentorių, dalyvauti paskaitose bei, mokymų pabaigoje, pristatyti savo idėjas potencialiems investuotojams.

Registracija į programą internetu čia.

4 Comments

  1. jei

    viskas anglų k. – tuomet OK, viskas skirta ir numatyta darželinukams, jie moka tą kalbą ir seniai.

    Reply
  2. :]

    Piktam piliečiui: o jūs užsienio investuotojams siūlytumėt lietuviškai prisistatyti tautiniu kostiumu apsirengus?

    Reply
    • Kodėl ne

      Jei tokį turit. Bet sprendžiant iš to, kad tai ES projekto lėšos, skirta vietinei faunai.
      Todėl ir klausiu: kodėl taip giliai miega kalbos tvarkytoja Klaipėdos savivaldybėje ir valstybinė kalbos komisija?

  3. Valstybinei kalbos komisijai

    Čia viskas angliškai, nes importiniams dalyviams skirta? Ar valstybinė kalba tik kaimiečiams tinka?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Vakarų Lietuvos startuoliai pasitelkia pasaulines IT tendencijas

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas (KMTP) skelbia pastebintis, jog Vakarų Lietuvos inovatoriai nelieka elektroninės prekybos, mobiliųjų programėlių ir daiktų interneto ...
2020-02-26
Skaityti daugiau

Verslas

Technologijų kūrėjai susitiko su investuotojais

Pirmą kartą Vakarų Lietuvoje vykusioje pre-akceleratoriaus startuoliams programos Primer mokymuose dalyvavo 21 technologijų kūrėjai. Keturios intensyvios mokymų dienos „Light house coworking” erdvėje padėjo startuoliams ...
2019-12-10
Skaityti daugiau

Verslas

Mokysis kurti interneto svetaines

Lapkričio 12 d. Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (KMTP) vyks skaitmeninio marketingo dirbtuvės, kurių dalyviai mokysis kurti ir prižiūrėti interneto ...
2019-10-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This