Klaipėdos centre bus galima nemokamai numalšinti troškulį

Miestas

Klaipėdos valdžia jau pradeda ruoštis ateinančių metų vasarai. Intensyviai diskutuojama, kokios mieste turėtų atsirasti viešos vandens gertuvės, kurių pageidavo ir gyventojai, ir uostamiesčio svečiai.

Specialiame pasitarime, vykusiame trečiadienį, aktyviai diskutuota, koks turi būti viešų vandens gertuvių dizainas, bet dėl galutinio varianto nenuspręsta, laukiama naujų projektuotojų pasiūlymų.

Aišku tik tai, kad vandens gertuvės bus įrengtos trijose vietose: skvere prie „Meridiano“, prie Teatro aikštės (Sukilėlių g. pradžioje) ir Lietuvininkų aikštėje.

„Vandens gertuvių prašė žmonės, nes jų pasigedo ir ypač itin karštomis dienomis. Sulaukėme priekaištų, jog kituose miestuose tokių vandens gertuvių yra, o Klaipėdoje – ne. Jos reikalingos ir žmonėms, ir šuniukams, nes gertuvėje bus ir dubenėlis augintiniui. Parinktos vietos yra tokios, kur vasarą būna daug žmonių“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Vandens gertuvėmis bus galima naudotis nemokamai, jose bus tiekiamas vanduo iš miesto vandentiekio. Viešos vandens gertuvės yra įrengtos Poilsio parke ir prie jūros.

„Stengsimės, kad iki vasaros šios gertuvės būtų pastatytos, bet sunku ką nors pažadėti, kol nepatvirtintas biudžetas. Mes šioms gertuvėms ir jų pastatymui prašome finansavimo, jei jį skirs, tada ir pastatysime“, – teigė L. Dūda.

Preliminariai skaičiuojama, jog trijų vandens gertuvių atsiradimas mieste gali kainuoti apie 35 tūkst. eurų.

5 Comments

  1. Jolita

    O pietiniam rajonui nereikia ?

    Reply
  2. TEISININKAS ANTANAS

    NU KAD SUDINA SMIRDANTI KLAIPEDOS VALDZIA IRTARYBA SMIRDI >>>>GRUBLIAUSKAS< RAZBADAUSKASTARASKEVICIAUS BROKAS< SAKALIENE< DUDA<SIMONAVICIUTESUDINAS PATAREJAS?

    Reply
  3. MARYTE

    TUALETAIS UZSIIMKITE . MIESTO IVAIZDIS PRASIDEDA NUO TUALETU .SUDINA KLAIPEDOS VALDZIA .

    Reply
  4. nieko naujo

    Halopiridolį už dyka praplatinti – gal ir apsimoka: visi kretantys bus ir prašys vis daugiau visokių papildų, paslaugų, ims seilėtis ir ieškos nosinaičių – verslo ratas suksis – vasara juk ne už kalnų.

    Reply
  5. Nezabitauskas

    O kur senieji gazuoto vandens automatai? Truputį paremontuokim, ir skardinį puoduką grandine prirakinkim. Va, čia tai bus atrakcija! Visi turistai fotografuosis!.. Žinoma, koks nors išlepėlis pasakys: „Fu! iš to paties neplauto puoduko su visais bomžais!”. Bet rusų laikais, kai kiekvienas buvome bomžai, gėrėme, ir nieko blogo mums nenutiko. Atvirkščiai, kitaip nei dabar, epideminių ligų tik mažėjo arba jos visai buvo išnykusios.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Paaiškėjo Arūno Tumos išminties šaltinis*

Klaipėdos miesto tarybos narys, net merą gebantis pastatyti į jam priderančią tarnautojo vietą, Spyglio mylimas Arūnas Tuma pastaruoju metu demonstruoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This