Nerimauja dėl galimo „pagalvės” mokesčio

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR), vienijantys 237 įmones, kreipėsi raštu į uostamiesčio merą, Savivaldybės administracijos direktorių ir miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininką ir informavo, jog apgyvendinimo verslo atstovams kelia nerimą savivaldybės VŠĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro rengiami viešbučių vadovų susitikimai, apklausos siekiant išsiaiškinti požiūrį į galimą „pagalvės” mokestį už atvykstančius ir nakvynės paslauga pasinaudojančius turistus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Rūmų atstovai ir nariai dalyvavo spalio 22 d. surengtame susitikime, kuriame, dalyvaujant Klaipėdos miesto savivaldybės vadovams, buvo svarstomi „pagalvės” mokesčio Klaipėdos mieste įvedimo planai ir galimybės. Be teiginių, kad toks mokestis yra Vilniuje, Kaune ir kituose kurortiniuose miestuose, nebuvo pateikti jokie ekonominiai argumentai: naujo mokesčio verslui ekonominė būtinybė, naudos ir kaštų analizė. Pastebime, kad planai įvesti „pagalvės” mokestį Klaipėdos mieste niekaip nesiejami ir su savivaldybės politika turizmui skatinti, nepateikiant ir jokių konkrečių savivaldybės planuojamų ar įgyvendinamų priemonių turizmo sezoniškumui mažinti. Tokio mokesčio įvedimo nėra numatyta ir Klaipėdos ekonominės plėtros plane”, – rašoma Rūmų rašte.

Anot šios organizacijos, Klaipėdoje iš pradžių būtina spręsti turizmo sezoniškumo, miesto patrauklumo, susijusio su prastu regiono pasiekiamumu per Palangos oro uostą, neišplėtoto konferencinio turizmo problemas.

„Išskyrus vasaros sezoną, kitu metu dėl susisiekimo sunku surengti tarptautinius verslo renginius, verslo bei turizmo plėtra yra sudėtinga. Dėl to apgyvendinimo įstaigos susiduria ir su kainų dempingo problema, nes be užsienio turistų ar renginių dalyvių gerokai sumažėja ir apgyvendinimo paslaugų paklausa”, – dėsto KPPAR.

4 Comments

  1. išlindo yla iš maišo

    …nuo kada Vilnius, Kaunas – kurortai? Tai akivaizdu, kad ir „verslas” Klaipėdoje – amžino kurorto režimo: jei niekada negaudavai geresnių pažymių kaip 3 penkiabalėj sistemoj, jei esi aptukęs, kadangi tavo mama galimai dirba prie maisto ir jo nuolat būna namie neribotais kiekiais ir pavidalais, jei nesi perskaitęs nė vienos knygos, jei moki angliškai tik „duty free” – jo, tada esi UAB direktorius, o gal net prezidentas… tada taip – reikia visiems panašiems tokiems burtis ir su žiburiu ieškoti administratorių bei sekretorių, kurios gebėtų parašyti popieriuje ir atspausdinti bei išplatinti kuo daugiau peticijų su žodžiu „help” – nesvarbu juk kokia čia kalba – Klaipėdoj visi poliglotai…

    Reply
  2. NETIC

    Darom grupę kuri oficialiai teiktų prašymus merui dėl TIC veiklos reikalingumo, apskritai įstaigos uždarymo. Paslaugas gali teikti privatus verslas už daug mežesnę kainą.

    Reply
    • Anonimas

      kaip visada Mindaugas Butkus žino viską ir apie visus. Jis ir fotografas, ir savivaldos reikalų žinovas, ir rinkodaros specialistas, galintis viską mieste išspręst. Kodėl tokių puikių žmonių neturėjom sąrašuose kai rinkome valdžią? Keista ta komentatorių savybė įsigilinti tik į antraštę, nes aš kaip ir norėdamas neradau žodžio ar frazės, kad jau šis mokestis įvedamas.

  3. Kokia nesamonė

    Savo visišką neįgalumą turizmo centras sprendžia mokesčių pagalba? Ar čia kažkam daro gera? Labai įdomus faktas- Ana Timonina dirbusi (ar tebedirbanti) Smiltynės jachtklubo direktore, dabar kažkaip atsirado ir turizmo informacijos centre? Niekaip čia tas faktas nesusijęs?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdos mieste įvestas pagalvės mokestis

Viešbučių versle besisukančio Klaipėdos miesto tarybos nario Arūno Tumos viešas spaudimas dėl mero siūlymo vadinamąjį 2 eurų pagalvės mokestį įvesti ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This