Keičiasi laikinasis „Klaipėdos vandens” vadovas

Verslas

Nuo lapkričio 14 dienos uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ generalinio direktoriaus pareigas laikinai vykdys bendrovės valdybos narys Alenas Gumuliauskas. Tokį sprendimą trečiadienį priėmė bendrovės valdyba.

Alenas Gumuliauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Iki šiol laikinuoju generaliniu direktoriumi buvęs Algirdas Špučys valdybai įteikė atsistatydinimo pranešimą. Jis ir toliau dirbs bendrovėje, grįš į gamybos direktoriaus pareigas.

„Aleno Gumuliausko darbo patirtis tokiose bendrovėse kaip AB „ORLEN Lietuva“, AB „Lietuvos geležinkeliai“ neabejotinai prisidės prie AB „Klaipėdos vanduo“ veiklos stabilizavimo šiuo pereinamuoju laikotarpiu ir leis tęsti pradėtus darbus bei operatyviai spręsti neatidėliotinas problemas“, – pranešime spaudai cituojama AB „Klaipėdos vanduo“ valdybos pirmininkė Regina Derkintytė-Kaupienė.

Pirmininkės teigimu, šiuo metu jau pradėtos nuolatinio vadovo atrankos procedūros. Viešųjų pirkimų būdu renkama įmonė, vykdysianti kandidatų į generalinio direktoriaus postą paiešką.

6 Comments

  1. Anonimas

    Žinokit bus gerai bet kas, kad tik gerbiamo Makūno, Šulco, Špučio ir dar 6 ar 7 gerbiamojo pasodintų direktoriukų ant klaipėdiečių sprando neliktu. Jau prisigyveno 14 metelių sočiai, prabangiai, nepersidirbdami. Matyt jau ir sau ir savo vaikeliams sotų gyvenimą parūpino . Klaipėdiečių ausis pasiekdavo gandai, kad smagiai gerbiamas Makūnas su savo 7 išrinktaisiais gyveno : arbatėlę gerdavo, įmonę ir pinigėlius valdydavo. Aišku geriausiai tai savo naudai.

    Reply
  2. Smagu

    Paėmė energetiką, transportą, dabar savivaldybės ima. Jų pilna visose įmonėse.

    Reply
  3. Baltas

    Tas Makūnas su Šulcu bei kitais liberalais pasirodys smulkmė prieš šitus pitbulius. Orgaizuoti, drąsūs ir besaikiai godūs. Po geležinkelių universitetų (Latviški ir estiški į meniu taip pat įtraukti) kažkokia įmonėlė teikianti viešąsias paslaugas bus ant vieno danties. Nespėsim nei viauktelėti ir be kelnių liksime. Veiks pagal standartinę schemą – ateis, pasakys kad va dabar tai padarysime ir aplamai iki jų niekas nedirbo, uždraus naujinti įrangą (ant seno paveš) taip parodys, kad sumažino sąnaudas, gal net keliais centais kainą sumažins, atleis pusę darbuotojų (žmones į gatvę, o Klaipėda turės mokėti bedarbio pašalpas), aišku išeis specelistai, liks tik tie kurie niekur netinkami ir prieš valdžią neburnoja. Padarys piaro akciją su pompa, tipo kažką padarėm, 10 studijų atliks, suorganizuos forumiuką,savivaldybei dividentų pakiš 33 sidabrinius ar gros triūbomis ir nustos smirdėti,, tuo prisidengę parduos ką galima parduoti, prisiskolins kiek galima pasiskolinti, sklypus pasidalins ir pasirašys krūvą sutarčių su savo korešais, kad kokį mėšlą pirktų be galimybės atsisakyti dešimtmetį. Ir viskas bus įvilkta į teisingą rūbą. Ne veltui Lietuva teisininkų kalvė ir valdyba su stebėtojais vienose rogėse sėdi ir į vieną kišenę žiūri.O cinizmo viršūnė bus tai, kad už gerą darbą pasidalins šimtatūkstantinėmis premijomis ir atsistatydins visa „nepriklausoma” valdyba ir stebėtojai tipo mums reikia naujų iššūkių ir dings į kitas įmones nešti liberaliosios saulės. Ir juoksis į akis visai Klaipėdai sakydami – nieko čia asmeniško, čia tiktai biznis. O mūsų savivaldybė liks durniaus vietoje nesuprasdama ar nenorėdama suprasti, kad ja pasinaudojo kaip naivia mergše. Juk pati ji valdymo instrumentus atidavė jiems.

    Reply
    • Baltam

      Tu tas iš tų septynių direktorių, kuriems baisiausia savo kėdutės netekti. Sakai, kad gerus specialistus išmes. Nebijok. Darbo rinkoje gerų darbuotojų trūksta. Pamatysi, kiek geri specialistai uždirba ne Makūno užantyje.

  4. Baltas

    Panašu, kad Klaipėdiečiams atėjo šakės. Naujai išrinktas Klaipėdos vandenų laikinas vadovas Alenas Gumuliauskas pakeitė senąjį laikinąjį vadovą( vadovavo 11 mėnesių) likus 1-2 mėnesiui iki tikro generalinio direktoriaus išrinkimo (po galais, įmonė neturi vado jau greitai metai laiko). Šiuo metu jis yra ir „Skinest Rail“ valdomos Daugpilio lokomotyvų remonto gamyklos vyr. finansininkas. Kyla klausimas – kam tas judesys? Peršasi tik viena išvada – dabartinė skaidrioji valdyba deda visas pastangas, kad galėtų galimai įtakoti rinkimus ir išrinkti numatytąjį vadovą, kuris galimai yra numatytas dabartinis laikinasis Alenas arba kitas gaujos narys. Atrodo nieko tokio, bet kažkodėl kvepia reideriniu įmonės užėmimu, kas nieko gero nežada mums Klaipėdiečiams. Galima pamatyti, kad nepriklausomas valdybos narys Alenas Gumuliauskas ir nepriklausomas stebėtojas Vaidotas Balynas buvo „Vitras-S“ valdybos nariais (Balynas net pirmininku) ir dirbo vienoje komandoje. Korešai susibėgo ir susiruošė „padaryti“ Klaipėdą ir parduoti už brangiai. Juos abu vienija toks pilietis Olegas Osinovskis – „Skinest group“ savininkas, kuri valdo „Skinest Rail“ ir „Vitras-S“. Pasiknisus dar giliau, galima išknisti, kad Olegas Osinovskis turi didinančių riziką ar keliančių grėsmę nacionaliniam saugumui ryšių su užsienio valstybių institucijomis ar jų fiziniais ar juridiniais asmenimis. O pas mus priešas vienas – užpuls (gal būt jau užpuolė tik mes to nenorime matyti) ir 5 NATO straipsnis mums nepadės. Taip pat galima paminėti, kad Olegas Osinovskis yra įsivėlęs į skandalą su buvusiu Latvijos Kovos su korupcija ir prevencijos biuro (KNAB) pareigūnu Juris Jurašsas. Jis prabilo apie tai, kad jam buvo siūlomas 1 mln. eurų kyšis, jog jis pasinaudodamas savo padėtimi paveiktų teismo sprendimą palankia kryptimi O. Osinovskiui.
    Va tokie veikėjai ruošiasi atimti vandenį iš Klaipėdiečių.

    Reply
    • Skaidrusis

      Tai Šulcas su Makūnu savo purvinais čiuptuvais apraizgę Klaipėdos vandenis. Ten reikia pravedinti visus koridorius!!!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This