„Lidl“ atėjimas į šiaurinę Klaipėdos dalį – be visuomenės pastabų

Miestas, Svarbu

Prekybos centro „Lidl“ atsiradimui šiaurinėje Klaipėdos dalyje iš esmės nebeliko kliūčių. Tikimasi, jog objekto statybos leidimą pavyks gauti kitų metų pradžioje, o tada gana greitai turėtų iškilti ir pats prekybos centras.

Jo vieta – sklypas Liepojos g. 3, šalia Svijanės ežero, kur iki šiol stovi jau kurį laiką nebeveikiantis viešbutis „Parkas“.

UAB „Progresyvūs projektai” vizualizacija

Jis nuo pat pastatymo 1993 metais priklauso bendrovei „Ventė“, kurios akcijas 2007 metais įsigijo „Kamineros grupė“. Jos vienas akcininkų yra Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma.

„Ventė“ yra „Lidl“ prekybos centro techninio projekto užsakovė. Kai bus gautas statybos leidimas, projektas bus perleistas bendrovei „Lidl Lietuva“, kuri šiemet liepą iš „Ventės“ nusipirko viešbučio pastatą. „Lidl Lietuva“ ir investuos į naujo prekybos centro statybas bei aplinkos sutvarkymą.

„Galima pasidžiaugti, jog ateina investuotojas, kuris atneš gėrį ir miestui“, – teigė projektinius pasiūlymus parengusios bendrovės „Progresyvūs projektai“ vadovė, projekto architektė Danutė Zubavičienė.

Trečiadienio vakarą vyko projektinių pasiūlymų viešas svarstymas, tačiau jame nepasirodė nė vienas klaipėdietis. Projektuotojai ir raštu nesulaukė nė vienos pastabos, nors viešojoje erdvėje nemažai žmonių piktinosi ir tuo, kaip atrodo naujas projektuojamas pastatas, ir tuo, kad šiaurinėje miesto dalyje esą jau užtenka prekybos centrų, todėl reikėtų pagalvoti apie kito objekto statybas.

Viešas svarstymas laikomas įvykusiu, todėl toliau bus rengiamas naujo prekybos centro techninis projektas ir siekiama gauti statybos leidimą. Tikimasi, kad jis bus suteiktas kitų metų sausį ar vasarį.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad 2497 kv. m ploto viešbučio pastatas bus visiškai nugriautas, o vietoje jo statomas naujas vienaukštis, šiek tiek mažesnis – beveik 2233 kv. m ploto.

„Naujo pastato fasadas bus molio raudonumo spalvos, taip siekiant išlaikyti urbanistinį integralumą“, – teigė D. Zubavičienė.

Pastebėjus, jog „Lidl“ parduotuvių fasadai įprastai būna stikliniai, architektė tikino, kad šiuo atveju prisiderinama prie miesto poreikių.

UAB „Progresyvūs projektai” vizualizacija

Automobilių stovėjimo aikšteles numatoma įrengti palei pastato šiaurės ir rytų puses. Numatoma, jog iš viso bus apie 130-140 automobilių stovėjimo vietų, tad bus patenkintas ne tik pirkėjų, bet ir kitų žmonių, atvykstančių į mikrorajoną, pavyzdžiui, prie Svijanės ežero, poreikiai.

Investuotojai taip pat palei Liepojos plentą nuo Šiltnamių gatvės iki ežero įrengs pėsčiųjų bei dviračių takus.

Gyventojai dažnai nuogąstauja, jog naujų prekybos centrų atsiradimas sukels eismo problemų. D. Zubavičienė pabrėžė, kad jų kilti neturėtų, nes į sklypą ir iš jo bus du įvažiavimai/išvažiavimai, tad eismas esą bus organizuojamas maksimaliai lanksčiai.

26 metų senumo viešbučio pastatas bus nugriautas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Bendrovės „Lidl Lietuva“ savo planų, kada gali būti atidarytas prekybos centras, kaip įprasta, nekomentuoja. Tačiau galima numanyti, jog tai turėtų įvykti kitais metais.

Klaipėdoje jau veikia trys „Lidl“ prekybos centrai. 2007 metais bendrovės „Lidl Lietuva“ užsakymu buvo pradėtas projektuoti naujas pastatas Šiaurės pr. 13. Numatyta, kad tame sklype turėjo atsirasti 6-ių aukštų gyvenamasis daugiabutis namas, o greta jo – ir komercinės patalpos, kuriose būtų atidaryta „Lidl“ parduotuvė. Kalbėta, kad projektas gali būti baigtas iki 2017 metų pabaigos, tačiau statybos iki šiol nėra prasidėjusios. „Lidl Lietuva“ atstovai šio projekto eigos nekomentuoja.

„Domimės plėtros galimybėmis visoje Lietuvoje, taip pat ir Klaipėdoje, tačiau konkrečių planų, planuojamų investicijų ir kitos susijusios informacijos nekomentuojame”, – rašoma „Atvirai Klaipėdai“ prieš kurį laiką atsiųstame atsakyme.

15 Comments

  1. Dragūnietė

    Vietoj Rimi galejo LIDL perprojektuoti!!!

    Reply
  2. Jonas

    Labai gerai, kad lidl pastatys. Juk ir taip nebėra kur maisto nusipirkti

    Reply
  3. Edis

    Gyvenu užsienyje,dirbu.cua tas pats yra.keli prekybos centrai stovi vienas šalia kito.ktaip visur yra,ir nieko čia nepakeis.mes besam išskirtiniai.o kad sutvarko aplinka,tai manau daug geriau,nei pelkės ar krūmai.

    Reply
  4. D.D.

    3 dideli maisto PC ant pusės kvadrationio kilom. Super patogumas( atsiprašau, kvailumas)!

    Reply
  5. Būsima senjorė

    Geriau Senjorų savarankiško gyvenimo namus savivaldybė įrengtų, arba sudarytų palankias sąlygas verslininkui šiam tikslui. Ir gamta, ir ligoninė, ir Rimi netoli.

    Reply
    • Dovilė

      Puiki Jūsų idėja. Klaipėdoje tikrai per mažai dėmesio skiriama senjorams. Nebūtų valdžioje liberastai be empatijos.

    • ezys

      Su amziumi ateina ismintis, bet kartais jis ateina vienas…

    • Anonimas

      Privačiuose sklypuose savivaldybė tikrai gali įrenginėti ką tik nori. Kvailumas neišpasakytas. Ir kiek verslas uždirbtų pagal jus iš senjorų namų?

  6. gipsas

    Gal geriau čia reikėjo mokyklą pastatyti?

    Reply
    • Mama

      Geriausia ideja!!!

    • ezys

      Lidlas sklype, kuri nusipirko is privataus asmens turejo statyti mokykla? 🙂 Kodel ne kosmodroma? 🙂

  7. Audra

    „Galima pasidžiaugti, jog ateina investuotojas, kuris atneš gėrį ir miestui“, – teigė projektinius pasiūlymus parengusios bendrovės „Progresyvūs projektai“ vadovė, projekto architektė Danutė Zubavičienė.
    Gal geri ir atnes Zubavicienei, sito gerio pilnas miestas… Kareiviam bus kur masinas parkuoti, bet eismas tai bus zluges. Geras miesto valdzios supratimas prie ezeriuko reikia statyti parduotuves? KOKS cia skirtumas PARDUOTUVE GARAZAS vaizdas tai vienodas. Tragedija – poziuris , projektas, supratimas……

    Reply
    • Mikas

      Eik paverkti į kampą.

    • miestelenas

      Audra – teisingai sako. Vieta unikali savo aplinka. Ežeras, miškas šalia gera infrastruktūra. Daug kam norisi ko nors bet ne to kas suprojektuota. Projektuoja ką duoda užsakovas, ne pasakysi LIDL kad ne čia geriau mokykla ar naujas viešbutis…
      Ar reik ten Lidl ? manau tikrai ne, Šiauriniam pr. buvo žymiai geresnė vieta.
      Dabar LIDL už keliu šimtų m. RIMI kitoj pusėj IKI, atgal važiuojant Mxima nu ždž. kur nueit nusipirkt šlapenkės Lietuvoj tikrai nebėda..
      Kareivukai tai tikrai džiaugsis LIDL.
      Pabambėjom ir gyvensim toliau..
      :(`

    • ezys

      Aundra, gal pasidalinsite namo, kuriame gyvenate nuotrauka? Ar jis tikrai architekturos sedevras? Statistiskai tai 5 aukstu sovietine deze, kurios net renovuoti statistinis gyventojas nenori (kam to reikia ir taip gerai), bet va parduotuve negrazi, grazesne turejo buti… gal ir turejo, bet viesbutis dabar ten esantis, manau, daug blogesnis ir kazkodel del to jums jokiu problemu nekyla.
      Maziau skuskites, daugiau dirbkite 😉

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Didieji prekybos tinklai mažina „Vičiūnų“ gaminių kiekį lentynose

Didieji Lietuvos prekybos tinklai tikina rimtai žvelgiantys į tai, kad dėl galimo sankcijų pažeidimo „Vičiūnų“ grupei priklausanti įmonė atsidūrė teisėsaugos ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Verslas

„Lidl“ išlieka tvariausiu prekės ženklu

„Lidl“ penktus metus iš eilės išlieka tvariausiu prekės ženklu Lietuvoje, rodo „Sustainable Brand Index™️“ – didžiausia nepriklausoma prekių ženklų tvarumo ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This