Uosto kompanijos atsigręžė į diabetu sergančius vaikus

Sveikata

Lapkričio 14-ąją visame pasaulyje minima Pasaulinė diabeto diena, kurios tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į šią ligą, jos komplikacijas, prevenciją ir ligos kontrolę.

Išreikšdami palaikymą sergantiesiems, Klaipėdos uosto krovos kompanijų vadovai ketvirtadienio vidurdienį sudalyvavo šios dienos paminėjimui Atgimimo aikštėje surengtoje akcijoje, kurios metu Klaipėdoje įsikūrusiam vaikų, sergančių cukriniu diabetu, klubui „Smalsučiai“ įteikė 10 000 eurų paramos čekį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Aikštėje susirinkę jaunieji ir vyresni klaipėdiečiai siekdami atkreipti dėmesį į vieną iš labiausiai pasaulyje plintančių ligų susibūrė į Pasaulinės diabeto dienos simboliu tapusį mėlyną vienybės ratą.

20 metų veiklos jubiliejų šiemet mininčios Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas Vidmantas Dambrauskas sakė, kad vienydama 4500 darbuotojų, tiesiogiai dirbančių Klaipėdos uosto įmonėse, asociacija jaučiasi socialiai atsakinga už visuomenę, kurioje gyvename, ir nori būti jos dalis.

„Verslo įmonių rūpestis nėra tik pelnas. Būdami socialiai atsakingi jau seniai rūpinasi uostamiesčio sportu, kultūra, kitomis sferomis. Sveikata – ne išimtis. Esame neabejingi kiekvieno darbuotojo, jų šeimų ir Klaipėdos krašto bendruomenės problemoms. Įprasmindami savo veiklos sukaktį šiemet paramą skyrėme vaikams, sergantiems pirmo tipo cukriniu diabetu. Suvokdami šios sudėtingos ir klastingos ligos pasekmes bei rimtumą, norime prisidėti prie sergančių vaikų gyvenimo kokybės gerinimo“, – kalbėjo V. Dambrauskas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klubo „Smalsučiai“ vadovė Ina Juotkienė džiaugėsi, kad asociacijos skirta parama padės užtikrinti šiai ligai kontroliuoti reikalingų priemonių įsigijimą bei sudarys galimybes platesnei informacijos apie cukrinį diabetą sklaidai siekiant, kad visuomenė daugiau žinotų apie tai.

„Prie Pasaulinės diabeto dienos minėjimo ir informacijos apie diabetą sklaidos kasmet prisijungia apie 160 šalių ir šis skaičius kasmet vis didėja. Džiaugiamės, kad Klaipėdoje mūsų rengiama akcija kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Esame dėkingi krovos kompanijų asociacijai, kurios skirta parama tikrai palengvins ne vieno sergančio vaiko gyvenimą“, – teigė „Smalsučių“ klubo vadovė.

Akcijos metu Klaipėdos uosto krovos kompanijų vadovai patys pasitikrino ir gliukozės kiekį kraujyje taip patirdami, ką jaučia mažieji „cukrinukai“ (taip dažnai vadinami 1 tipo diabetu susirgę vaikai), kurių kasdienybe tampa adatų dūriai matuojant cukraus kiekį kraujyje ir leidžiant insuliną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ką Vidmantas Dambrauskas daro moterų pliažuose?*

Spyglys turi prisipažinti, kad po trečiadieninio mūsų miestelio Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio jo mylimiausias miesto deputatas Vidmantas Dambrauskas, ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Politika

Pradėjo skelbti savivaldybės tarybos narių algas

Neatlygintinai dirba tik vienas Klaipėdos miesto tarybos narys. Tai paaiškėjo savivaldybei po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kritikos paskelbus informaciją apie ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This