Atsibudęs „Neptūnas-Akvaservis” įveikė „Kuršius”

Sportas

Per antrąją rungtynių pusę 17 taškų deficitą sugebėjęs panaikinti Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis” šeštadienio vakarą namie šventė pergalę prieš Palangos „Kuršius” rezultatu 90:77 (12:31, 20:18, 26:16, 32:12).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Rungtynes abi komandos pradėjo gana vangiai, o sužaidus 3 minutes rezultatas švieslentėje rodė lygybę – 4:4. Tada „Kuršiai“ surengė spurtą 7:2, kurio iniciatorius buvo Quincy Taylor, o „Neptūnas-Akvaservis“ treneris Tomas Gaidamavičius buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Nors po pasitarimo klaipėdiečiai ir pataikė kelis metimus, tačiau jų varžovai buvo tam pasirengę ir toliau puikiai atakavo iš tolimos distancijos. Palangos komanda ketvirtį baigė spurtu 16:1 (12:31).

Antrąjį kėlinį geriau pradėjo klaipėdiečiai: Nojus Mineikis smeigė tritaškį metimą, o Gediminas Leščiauskas pridėjo dvitaškį. Vis dėlto „Kuršiai“ toliau nemažino apsukų ir neleido klaipėdiečiams mažinti skirtumo – po kiekvieno taiklaus „Neptūnas-Akvaservis“ metimo, „Kuršiai“ atsakydavo tuo pačiu. Likus žaisti trims minutėms iki antrojo kėlinio pabaigos, po taiklaus Mindaugo Remino tritaškio metimo palangiškiai įgijo rekordinį, 22 taškų pranašumą (22:44). Tai privertė Tomą Gaidamavičių prašyti dar vienos minutės pertraukėlės. Po jos Klaipėdos komanda surengė spurtą 6:0 ir pamažu pradėjo tirpdyti deficitą (28:44). Kėlinio pabaigoje komandos dar spėjo apsikeisti keliais taikliais metimais, bet geriau finašavo „Kuršiai“, kurių žaidėjas Quincy Taylor paskutinės sekundėmis įmetė sudėtingą dvitaškį metimą (32:49).

Po ilgosios pertraukos „Neptūnas-Akvaservis“ į rungtynes grįžti bandė visais įmanomais būdais, tačiau kaip ir pirmoje pusėje, taip ir trečiajame ketvirtyje „Kuršiai“ puikiai realizavo savo metimus. Sužaidus pusę kėlinio Klaipėdos komandai nepavyko sumažinti atsilikimo (43:60). Per kitą minutę komandos spėjo įmesti tris tritaškius, iš jų du – Nojus Mineikis, kuris po antrojo taiklaus tolimo metimo sumažino atsilikimą iki keturiolikos taškų (49:63). Pasimetę palangiškiai ir toliau nerado priešnuodžių „Neptūnas-Akvaservis“ puolimui stabdyti, o po dar vieno Nojaus Mineikio tritaškio ir Dovydo Romančenko metimo iš po krepšio atslikimas sumažėjo iki 8 taškų. prieš lemiamą kėlinį Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ turėjo septynių taškų atsilikimą (58:65).

Ketvirtajame kėlinyje Klaipėdos komanda pakilo į lemiamą šturmą. Pirmoje atakoje Vytautas Šarakauskas smeigė tritaškį metimą, o dar po kelių atakų įmetė ir antrąjį. Palangiškiai nesugebėjo sėkmingai užbaigti savo atakos, o kitoje aikštės pusėje Matas Vaitkus, sekdamas V.Šarakausko pavyzdžiu, dar sykį įmetė tritaškį ir išlygino rungtynių rezultatą (67:67). Po kelių taiklių abiejų komandų metimų, Matas Vaitkus, gavęs kamuolį kampe, įmetė tritaškį metimą su varžovo pražanga. O po Mykolo Dieninio pražangos puolime įtampa pradėjo augti. Iš pradžių technine pražanga buvo nubaustas Palangos „Kuršių“ vyriausias treneris, o dar po kelių akimirkų iš aikštės teisėjai išvarė Aidą Viskontą, kuris šiose rungtynėse nežaidė, tačiau buvo su komanda ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Pataikęs visus tris baudų metimus, Vytautas Šarakauskas, padidino savo komandos pranašumą iki 5 taškų (78:73). Po kelių akimirkų ir Palangos „Kuršių“ baudos gynyboje, neatlaikė pastarųjų vyriausiojo trenerio nervai ir šis užsidirbo dar vieną techninę pražangą, kuri pavirto į diskvalifikacinę.

Palangos „Kuršiai“ stengėsi išlipti iš duobės ir kelis sykius sėkmingai užbaigė savo atakas, tačiau sėkmingiau abiejose aikštės pusėse žaidę šeimininkai nepaleido rungtynių ir iškovojo gražiausią šio sezono pergalę.

Kitas rungtynes klaipėdiečiai žais lapkričio 23-iąją NKL ir Baltarusijos turnyre – namie priims Minsko „Tsmoki-2″.

STATISTIKA

„Neptūnas-Akvaservis“: Nojus Mineikis 16 (9 atk.kam), Matas Vaitkus 15 (10 rez. perd), Deividas Rasys 14, Vytautas Šarakauskas 12 (16 atk. kam, 7 rez. perd), Klaidas Metrikis 12.

„Kuršiai“: Quincy Taylor 21 (9 rez.perd), Robertas Keliačius 14, Mindaugas Reminas 12.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas-Akvaservis“ nusileido „Šilutei“

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą namuose rezultatu 83:94 (17:25, 27:22, 22:22, 17:25) nusileido „Šilutei“. Rungtynių pradžioje komandoms nepavyko susikurti pranašumo, bet ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Sportas

Sirgalių palaikomas „Neptūnas-Akvaservis“ pasiekė ketvirtą pergalę iš eilės

Klaidas Metrikis sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių „7bet-NKL“, o jo vedamas Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“(11-25) iškovojo ketvirtąją pergalę paeiliui. Uostamiesčio krepšininkai šeštadienį ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Sportas

Dublerių mūšyje – 17 taškų skirtumą nubraukusio „Neptūno-Akvaservis“ triumfas sostinėje

Svarbią pergalę „7bet-NKL“ sezone į savo sąskaitą įsirašė Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Aštuoniese žaidusi uostamiesčio ekipa šeštadienį išvykoje 89:88 (23:29, 22:26, 28:20, ...
2024-02-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This