Restoranas „NewPort“: solidi, kruopštumą ir patirtį demonstruojanti įstaiga

Fotoreportažai, Nuomonės

Greta Gumuliauskytė
2019-11-17

Komentarų: 4

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdoje nuo 2002-ųjų veikiantis prabangus restoranas „NewPort “ apie save nekalba labai garsiai. Informacijos bagažo apie šią solidžius gyvavimo metus skaičiuojančią vietą galvoje neturėjau sukūrusi iš draugų atsiliepimų ar interneto platybėse nuolat pro akis „keliaujančių“ nuotraukų. Tad atidžiau paieškojusi informacijos apie šį restoraną socialinėje erdvėje, pamaniau, jog tai solidi, užsienio svečius ir vyresnę publiką traukianti vieta.

Vakarieniauti į „ NewPort “ atvykome ketvirtadienio vakarą. Prie rezervuoto staliuko mus palydėjo maloni ir paslaugi padavėja, greitai pristačiusi ir valgiaraštį bei gėrimų meniu.

Šis sezono kaitą sekantis ir vietinės produkcijos naudojimą propaguojantis restoranas įsikūręs „Radisson“ viešbutyje, užima ganėtinai didelį pirmojo aukšto plotą, tad restorano salėje tikrai bus kuo kvėpuoti. Vienas dalykas, kurio čia išties pasigedau – dienos šviesa. Ja mėgautis gali vos vienas didelei svečių kompanijai skirtas stalas prie lango.

„NewPort “ interjerą apibūdinčiau kaip klasikinį, tačiau taip pat manau, jog artimiausiu metu būtų neprošal paieškoti ir naujesnių bei stilingesnių interjero idėjų, pagyvinančių ganėtinai sunkų ir tamsų dabartinį vidinės restorano dalies vaizdą.

Pradėjusi skaityti valgiaraštyje esančių patiekalų pavadinimus, supratau, jog ir meniu dvelkia klasika.

Užkandžių skiltyje – restoranų vizitine kortele jau tapęs tuno ir jautienos tartaras, lengvai rūkytos lašišos užkandis, „Cezario salotos“, šiltas kaliaropės užkandis. Sriubų skiltyje – „Consommé“ su veršiena bei miško grybų sriuba. Pastaroji savo aprašymu iškart patraukė mūsų dėmesį, todėl vakarą nusprendėme pradėti nuo jos.

Pagrindiniai patiekalai – „NewPort“ paelija, otas, lašišos nugarinė, anties krūtinėlė, veršienos filė ir troškintas jautienos skruostas, lazanija su žvėriena, makaronai su kepta veršiena, rizotas su daržovėmis – maloniai nustebino įvairove, todėl išsirinkti vieną buvo išties nelengva. Vis dėlto, apsistojame ties jautienos skruostu ir veršienos filė.

Prieš pasirodant sriubai ant mūsų stalo, kaip visuomet, atkeliauja šviežia duona. Kartu su ja patiekiamas ir purus sviestas bei paukštienos paštetas. Ir paštetas, ir sviestas buvo labai gardus, tačiau labiausiai man įsiminė šviežia duona – minkšta ir šiek tiek klampi, gardinta saulėgrąžomis, švelniai salstelėjusi.

Vieną sriubą padavėjos paprašėme padalinti dviems ir dėl to „NewPort “ nekilo jokių problemų. Už tokį lankstumą restorano komandai skiriu didelį pliusą.

Taigi, ant stalo patiekta miško grybų sriuba kvepėjo itin maloniai. Joje netrūko nei grybų, nei daržovių. Tiesa, prireikė papildomo žiupsnelio druskos, tačiau natūralių, netrintų sriubų mėgėjams ši miško grybų sriuba išties turėtų patikti.

Kalbant apie pagrindinius patiekalus – jautienos skruostą ir veršienos filė, mums jie labai patiko. Veršiena buvo kokybiška, minkšta, sultinga bei nepriekaištingai iškepta. Gardus buvo ir šalia veršienos patiektas bulvių-kaliaropės pyragas. Tačiau labiausiai šiame patiekale mane sužavėjo kreminis sviesto padažas – subtilus jo skonis puikiai „sulipdė“ visus ingredientus į harmoningą visumą.

Jautienos skruostas taip pat tirpo burnoje. Raudonasis kopūstas puikiai papildė mėsą skoniu ir tekstūra. Manau, jog tai buvo viena geriausių jautienos skruosto kombinacijų, kurią kada nors ragavau.

Vakarienės pabaigai užsisakėme kavos ir dienos desertą – varškės štrudelį. Ant stalo atkeliavęs purus pyragas labiau priminė lietuvišką varškės apkepą nei subtilų sviestinės tešlos ir varškės kepinį su vaniliniu padažu, kuriuo gardžiuojamasi Vienoje. Taigi, deserto receptą dar siūlyčiau patobulinti.

Apibendrinus šią vakarienę restorane „NewPort“, galiu pasidžiaugti, jog tai išties solidi, kruopštumą ir ilgaamžę patirtį demonstruojanti vieta.

Sąskaita: grybų sriuba – 5 €, jautienos skruostas – 17 €, veršienos filė – 18 €, dienos pyragas – 4 €, cappuccino kava – 2,3 €, kava be kofeino – 1,8 €, taurė balto Riesling vyno (150 ml), taurė balto Chardonnay vyno – 6,5 €. Iš viso: 60,1 €

Aptarnavimas: 5/5 Pakaitomis mūsų staliuku besirūpinančios merginos buvo malonios ir mandagios. Patarė, kurį patiekalą geriau pasirinkti, laiku pasirūpindavo nešvariais indais.

Interjeras: 3/5 Restorano salė – gana didelė. Interjero detalės ir baldai klasikiniai, tvarkingi, tačiau netraukiantys dėmesio. Manau, jog „NewPort“ restorano erdvę jau reikėtų pagyvinti šiuolaikinėmis interjero detalėmis ar baldais. Vis dėlto, restorano erdvė – pritaikyta jaukiems pokalbiams.

Meniu: 4/5 „ NewPort “ restorane ragautas maistas mane nustebino maloniai. Džiaugiuosi, jog maisto gamybai naudojama šviežia ir kokybiška produkcija. Lūkesčių nepateisinusį dienos desertą dar reikėtų patobulinti.

Bendras vertinimas: 4/5[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”111052,111054,111049,111047,111051,111046,111050,111048,111053″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

4 Comments

  1. Prisiminimai ir nuomonė

    Visi šiandien yra maisto „specialistai”… Interjerą vertinti absoliučiai netinka , kai rašai apie virtuvę. Nuolat prisimenu vieną žurnalistą, kuris Kaliningrado viešbutyje per pusryčius susikrovė į savo lėkštę visą sūdytą lašišą, skirtą tikrai ne vienam viešbutyje pusryčiaujančiam svečiui. Buvo gėda už tokį elgesį. Čia- įžangai. O į šį restoraną tikrai netraukia nueiti tas koktus angliškas pavadinimas, tarsi gyvename ne Lietuvoje, tarsi neiškovojome tos lauktos Nepriklausomybės.

    Reply
    • ezys

      Iskovojom, ir del to kaip vadinti restorana niekas nenurodineja 😉 Visada atsiras tokiu, kuriem pavadinimas bus koktus, pavadins taip kaip jus norit, ziurekit kitam nepatiks.

    • Ežiui

      Sakot, lietuvių kalba tik kaime tinka? Valstybinė – anglų?

    • ezys

      Kurioje vietoje as taip pasakiau? Jei dalykai, kuriu nera, jums matosi ar girdisi – kreipkites i gydytoja 😉

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Radisson" pakeis „Mercure“

Tarptautinis viešbučių tinklas „Accor“ plečia savo prekių ženklų portfelį Baltijos regione. Tinklas pasirašė sutartį su UAB „Ramusis pamarys“ dėl naujo ...
2021-09-06
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Nuomonės

„Pepper Grey“ - rimtų mėsos patiekalų ir Rytų virtuvės mėgėjams

Sužinojusi apie Klaipėdoje veikiantį, armėniškos - Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalais garsėjantį restoraną „Pepper Grey“, pamaniau, jog galbūt ši vieta leistų pažinti, o gal net - įsimylėti iki šiol nepažintą Rytų skonį?
2020-03-01
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Nuomonės

„Caca“ - dėmesio vertas uostamiesčio restoranas

Išgirdusi naujos, nuo Klaipėdos centro gerokai nutolusios vietos pavadinimą „Caca“, galvoje susikūriau kontrastingą paveikslą.
2020-02-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This