Klaipėdoje atidarytas Estijos garbės konsulatas

Politika

Pirmadienį Klaipėdoje atidarytas Estijos garbės konsulatas ir inauguruotas Estijos garbės konsulas – AB Vakarų laivų gamykla (VLG) įmonių grupės generalinis direktorius, Lietuvos laivų statytojų ir remontininkų asociacijos prezidentas bei Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos viceprezidentas Arnoldas Šileika.

Estijos garbės konsulatas veiks Jūrinio verslo centre, esančiame Pilies gatvė 8. Ant pastato pakabintas apie tai skelbiantis ženklas, kuris atidengtas atidarymo ceremonijos metu. Ši garbė suteikta jos ekscelencijai Estijos ambasadorei Lietuvoje Janai Vanaveski ir A. Šileikai.

Inauguracijos ceremonijos A. Šileika prisiekė sąžiningai ir tinkamai, vadovaudamasis Estijos Respublikos įstatymais eiti jam patikėtas pareigas.

„Tai – ne tik didelė garbė, bet ir atsakomybė bei įsipareigojimas asmeniškai prisidėti prie Lietuvos ir Estijos sėkmingo bendradarbiavimo vystymo ir stiprinimo verslo, mokslo, kultūros ir turizmo srityse“, – po ceremonijos sakė A. Šileika, kuris jau 18 metų vadovauja VLG įmonių grupei, priklausančiai koncernui „BLRT Grupp“ – didžiausiam Estijos investuotojui Lietuvoje.

„Man labai džiugu, kad Estijos garbės konsulu bei mūsų ambasados pagalbininku Vakarų Lietuvoje tapo ponas Arnoldas Šileika, kuris dėka savo darbo bei aktyvios ir įvairiapusės veiklos yra užmezgęs ilgalaikius bei tamprius ryšius su Estija. Esu tvirtai įsitikinusi, kad naujasis garbės konsulas pačiu geriausiu būdu atstovaus Estijai Klaipėdos, Tauragės ir Telšių apskrityse“, – tvirtino ambasadorė J. Vanaveski.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

Gero maisto festivalyje - maisto gaminių įvairovė

Balandžio 6 d., šeštadienį, Klaipėdos „Akropolis“  lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. Atėjusieji į renginį ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Statys elektrinį keltą

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupei priklausanti Vakarų Baltijos laivų statykla (VBLS) pasirašė sutartį su Norvegijos bendrove „Torghatten Nord AS“ ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This