Iniciatyvinė grupė: „Baseinas Gargžduose – tik Dariaus ir Girėno gatvės sklype“

Mums rašo

Mes, Gargždų ir Klaipėdos rajono verslo atstovai, tame tarpe aštuoni nariai, vadovaujantys ir dirbantys statybos sektoriuje, susibūrėme į iniciatyvinę grupę ir parengėme peticiją Klaipėdos rajono savivaldybės Tarybai „Dėl Sporto ir sveikatingumo komplekso (baseino) Gargžduose statybos”.

Esame įsitikinę, kad peticiją pasirašys tūkstančiai Klaipėdos rajono gyventojų, taip išreikšdami savo lūkesčius ir aiškią piliečių valią savivaldai.

Rengti peticiją nutarėme dėl to, kad ir po kelių susitikimų, diskusijų su Klaipėdos rajono savivaldybės valdžios atstovais nepavyko užmegzti dialogo, pagrįsto rimtais argumentais, kodėl atsisakoma parengto projekto statyti sporto centrą su baseinu laisvoje žemėje Dariaus ir Girėno gatvėje ir ruošiamasi urbanistinei invazijai į senąjį Gargždų parką.

Įvardijama pagrindinė – finansavimo trūkumo problema gali būti sprendžiama statybą įgyvendinant etapais ar koreguojant pasiūlymų investuotojams sąlygas.

Atstovaujame statybos verslo sritį, mūsų įmonės ir darbuotojai moka nemažus mokesčius į rajono biudžetą, mes esame savo miesto ir krašto patriotai, piliečiai, kuriems ne vis vien, kur panaudojami mokesčių mokėtojų pinigai, kaip vystosi Gargždų miestas ir ar jis bus patogus gyventi mums, mūsų vaikams ir anūkams. Mums, kaip ir visiems gargždiškiams rūpi, kad valdžia tarnautų visuomenės, o ne siauriems kažkieno interesams.

Tad mes, vietos verslo atstovai, rajono bendruomenės pažįstami gargždiškiai, kviečiame visus Klaipėdos rajono gyventojus į bendrą iniciatyvą, kuri neleistų naujai išrinktai valdžiai priimti neapgalvotų sprendimų.

Tie, kas nenori, kad prie Gargždų senojo, istorinio miesto parko būtų kertami medžiai, buldozeriai raustų lauko aikštynus, būtų darkomas stadionas, o nuo mašinų kimštųsi gatvės, prisijunkite!

Tie, kas nori sporto centro su baseinu visiems – gargždiškiams ir rajono gyventojams – patogioje vietoje – Dariaus ir Girėno gatvėje netoli autobusų stoties – prisijunkite!

Tie, kam atrodo neprotinga švaistyti mokesčių mokėtojų pinigus išmetant gerą, pilnai parengtą, virš šimto tūkstančių eurų kainavusį sporto centro – baseino projektą jau su leidimu statyti ir skelbiant naują projektą, vėl mokant antrą kartą už tą patį vien dėl to, kad statyti parke – prisijunkite!

Prisijunkite prie iniciatyvos ne tik pasirašydami po peticija internete, bet ir savanoriškai rinkdami parašus, platindami peticijos tekstą žodžiu, raštu, kaimyniškai, pilietiškai, socialiniuose tinkluose. Kviečiame, prašome, nebūkime abejingi – išsaugokime visi Gargždų parką ir stadioną – jų teritorija skirta ne statyboms! Iš anksto dėkojame prisijungusiems!

Pasirašyti po peticija internete ir rasti visą peticijos tekstą galima paspaudus šią nuorodą.

Pasiimti Peticijos parašų rinkimo lapus galima susisiekus su iniciatyvinės grupės nariais tel. +370 655 11513, +370 659 17036 ar elektroniniu paštu: jonasblagnys@gmail.com

Taip pat palaikome ir raginame prisijungti prie Klaipėdos rajono savivaldybės Tarybos narių grupės inicijuotos Vietos gyventojų apklausos.

Kiekvienas Klaipėdos rajone gyvenantis pilietis gali pasirašyti peticiją ir išsakyti savo nuomonę Vietos gyventojų apklausos lapuose toje seniūnijoje, kurioje yra deklaruota jų gyvenamoji vieta.

Apklausa seniūnijose vyks:

2019 m. lapkričio 28 d. (ketvirtadienis, nuo 13.00 val. iki 20.00 val.);

2019 m. lapkričio 29 d. (penktadienis, nuo 13.00 val. iki 19.00 val.);

2019 m. lapkričio 30 d. (šeštadienis, nuo 10.00 val. iki 18.00 val.).

Algimantas Daugėla, Alius Mažeikis, Vladas Stonys, Jonas Blagnys, Rolandas Bernotas, Alina Petkevičienė, Vaidotas Kerulis, Sigita Stalmokė, Mantas Blagnys, Kęstutis Kasnauskas, Vladas Stonys, Jonas Blagnys, Rolandas Bernotas, Alina Petkevičienė, Vaidotas Kerulis, Sigita Stalmokė, Mantas Blagnys, Kęstutis Kasnauskas

10 Comments

  1. Gampas

    Neįvyko apklausa. O peticijos dauguma balsų anoniminiai.

    Reply
  2. Nijole

    As daugiau demesio skiriu miesto uzterstumui. Sutinku, gal is parko nei vienas medelis nebus nukirstas. bet kiek automobiliu per miesta vaziuojanciu padauges. Vasara Klaipedos gatves gyventojai negali atsidaryt langu. O parkavimas? Cia neissprendziamos Gargzdu problemos.

    Reply
  3. Anonimas

    10metu tik blevyzgos kam tai naudinga???

    Reply
  4. povilas

    Nejaugi galvose negerai,naikinti parka ,zmoniu prisiminimus ir taip jau ispjovete sodinta tevu azuoliuku ir liepaiciu parka vaiku gimimo proga, Nejaugi nera vietos kitoje upes puseje prie piliakalnio,Ten eikit ir investuokit kad turtingi esate.Bloga darosi nuo tokiu kalbu.

    Reply
  5. Vytautas

    Mano pirminė nuomonė irgi buvo ,kad statyt Dariaus ir Girėno gatvėj, bet pažiūrėjus projekta kaip tai atrodys Kvietinių gatvėje, kardinaliai pakeičiau nuomonę. 100% tik kvietinių gatvėje. Bus viskas gražiai sutvarkyta ir nei vienas parko medis nebus nukirstas. Skaitant kitus komentarus susidaro toks įspūdis jog žmonės nežino kurioje vietoje jis ten būtų statomas. Nueikit ir gyvai pasižiūrėkite…. Dar vienas dalykas, tai Ekonovus šiukšlynas prie karjerų, tai ar tikrai norėsite mėgautis sveikatingumo centro paslaugom ir uostyti šiukšlių smarvę ?? ?

    Reply
  6. Gampas

    Peticija apskųsta dėl klaidinančios informacijos, niekas parke nieko nestatys, draudžia įstatymas, o prie maksimos irgi nestatys, nes plyno lauko investicija daug brangesnė ir milžiniško buvusios valdžios suprojektuoto centro irgi niekas nestatys, nes nėra tam pinigų ir nebus. Jei bus minimali galimybė prie stadiono komplekso prišlieti salyte su baseinuku, tai ir tai tik viltis, tai ką vertelgos, suskubusios pardavinėti sklypus ir namus šalia nesančio objekto, čia rašinėja yra visiški vėjai. Tas baseinas vaikų pamokoms 25 m. ilgio takeliais ar krepšinio salė jokių automobilių srautų nepadidins daugiau negu dabar į futbolo varžybas suvažiuoja, o sėkmės atveju ir privažiavimai bus sutvarkyti ir pagerės susisiekimas ir į futbolo varžybas. Nepasiduokit buvusių politikų verkiančių dėl sužlugusių jų sandorių manipuliacijoms jūsų jausmais. Jei gaus lėšų minimaliam baseinui su salyte, tai irgi tai prilygtų stebuklui, o ir statys tada ten, kur greičiau eina popierizmą susitvarkyt ir pigiau tai padaryti. Pinigų gi tai neturi. Prisisvaigo socialdemokratai ir tpp apie ledo rūmus su palmėmis 🙂 . Tai niekas nedraudžia statyt šiandien tų žiemos rūmų Dariaus ir Girėno gatvėje, bet nėra investitorių. Skvernelis irgi išsityčiojo iš 23 mln. eurų vertės prisivaigimo. Jei gaus kelis mln. bus stebuklas ir džiaukimės, kad apskritai nors kur nors pastatytų, kas irgi mažai realu darosi.

    Reply
  7. Irena

    Statyti tik Dariaus ir Girėno gatvėje. Senieji gargždiečiai atsimena istorijas dėl pirties, sporto salės, stadiono, stovyklos ,,Žilvytis,, Išsaugokim parko erdves, kuriose gimsta naujos tradicijos, kaip šeimų dienos. Žmonės ateina į senąjį parką pailsėti nuo mašinų gaudesio, dulkių, pabūti gamtoje -būkim vieningi…

    Reply
  8. Adolfina

    Adolfina , ponaičiai!!! Kieno interesams jūs tarnaujate! Kodėl prieš rinkimus jūs esate ,,galingi” ir sakote ,,tarnausite ” tik savo rinkėjams ? Kodėl taip greitai jūsų ,,tarnystė ” išgaruoja? Jūs pagalvokite, ar
    valdžia atima protą ir staiga tampate neįgalūs , nes taip samprotaujant,kad lengviau sunaikinti tai,ką žmonės sodino, puoselėjo,o jūs ,ar ką nors gero nuveikėt ? Atsibuskit,jei

    Reply
  9. Rimantas

    Tik Dariaus ir Girėno gatvėje statyti kompleksą kokie ten bepročių kompanija nusprende parke statyti! Jie neįsivaizduoja kaip bus užkimšta kvietinių gatvė! Juk stadionas mokykla ir dar kompleksas gatvė siaura nū bepročių kompanija!

    Reply
  10. RIMAS

    Kodėl Jūs ruošiatės išpjauti mūsų sodintus medžius prie stadiono ir mokyklos? AR JŪS JUOS SODINOTE??? KAS JUMS DAVĖ TEISĘ NIOKOTI KITŲ DARBĄ???

    6 LAIDOS II vid. mokyklos mokinys

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose padegtas automobilis

Trečiadienio naktį, apie 2.15 val., Gargžduose automobilyje „Mercedes Benz CLS 280“kilo gaisras, kurio metu 2008 metų gamybos transporto priemonė sudegė. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This