Klaipėdai – galimybė surengti krepšinio šventę

Sportas, Svarbu

Klaipėdai vėl gali būti suteikta galimybė surengti grandiozinę krepšinio šventę – nuskambėjo idėja uostamiestyje kitų metų vasarį surengti Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalą. Tačiau tai, ar šis renginys vyks Klaipėdoje, gali lemti ir „Neptūno“ komanda.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas antradienį priėmė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) generalinį direktorių Romualdą Brazauską. Pagrindinė susitikimo tema buvo aptarti idėją Klaipėdoje organizuoti vienu geriausių Lietuvos sporto renginių pripažintą karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalą. Jis vyks kitų metų vasario 15-16 dienomis, jame susirungs keturios stipriausios Lietuvos krepšinio lygos komandos.

„LKL šiuo metu intensyviai ieško vietos, kur turnyro finalas galėtų vykti. Kol kas tik idėja, kad ta vieta galėtų būti Klaipėda. Prisiminėme, kad toks renginys uostamiestyje vyko prieš dvejus metus, viskas buvo organizuota sklandžiai, todėl gali būti, kad ir kitais metais priimsime stipriausias Lietuvos komandas“, – po susitikimo teigė Klaipėdos meras.

Jis pabrėžė, jog labai norėtųsi, kad ir „Neptūnas“ patektų į turnyro finalinį ketvertą, nes iki šiol liko slogūs prisiminimai, jog renginys vyksta Klaipėdoje, bet uostamiesčio komanda jame nepasirodė. Taip nutiko prieš dvejus metus, kai „Neptūnas“ nepateko į turnyro finalą.

Savo kelią jo link uostamiesčio komanda pradeda trečiadienį, kai išvykoje, ketvirtfinalio rungtynėse, susitiks su Alytaus „Sintek-Dzūkija“. Atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos vasario 11 dieną Klaipėdoje.

„Daug lems tai, ar „Neptūnas“ išvykoje pamylės dzūkus. Tikrai nesinori, kad turnyre Klaipėdoje nebūtų Klaipėdos komandos“, – pabrėžė V. Grubliauskas.

Jo teigimu, dar yra savaitė pagalvoti, išspręsti organizacinius klausimus ir tik tada bus galima pasakyti, ar Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalas vyks Klaipėdoje. „Reikia abipusio – Klaipėdos miesto ir LKL susitarimo. Šiandien tai nuskambėjo kaip idėja. Dar reikia suderinti platų spektrą organizacinių klausimų, pavyzdžiui, ar Klaipėdos arena tomis dienomis laisva ir panašiai. Bet manau, jog Klaipėda turi galimybę priimti vieną gražiausių krepšinio renginių“, – teigė uostamiesčio vadovas.

Karaliaus Mindaugo taurė – prizas, dėl kurio varžomasi kasmetinėje stipriausios Lietuvos krepšinio lygos šventėje. Šis renginys gyvuoja nuo 2016 m., sujungęs iki tol atskirai rengtas LKL taurės varžybas ir LKL „Žvaigždžių dienas“.

Krepšinio renginys apjungia ne tik sporto rungtynes, bet ir šou, kurio dalimi tampa žymiausi Lietuvos krepšininkai, tradiciniai snaiperio ir „Oro karaliaus“ konkursai, žinomiausi Lietuvos muzikos vardai.

Šis renginys du kartus vyko Vilniuje, po vieną – Kaune ir Klaipėdoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This