Universitetinės ligoninės skandalas: susirinkime pasmerkė anonimą

Svarbu, Sveikata

Antradienį popiet Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) darbuotojų susirinkime, kuriame dalyvavo ir uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, buvo aptarta situacija, susiklosčiusi po to, kai praėjusią savaitę Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga paviešino laišką, atėjusį į anoniminę ministerijos dėžutę.

Susirinkimo metu balsų dauguma ligoninės darbuotojai pritarė kreipimuisi, kuriame buvo rašoma, jog situacija KUL tikrai nėra tokia, kokia „piešiama” minėtajame anoniminiame laiške. O susirinkimą vedęs gydytojas Arūnas Stankūnas dėstė savo nuomonę, kad KUL administracija turėtų kreiptis į teisėsaugos institucijas, kad šios nustatytų anonimą ir patrauktų jį baudžiamojon atsakomybėn už šmeižtą.

Alteratyvią skundui nuomonę balsuojant palaikė absoliuti dauguma į susirinkimą atėjusių darbuotojų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Susirinkimą pradėjęs KUL vyr. gydytojas Vinsas Janušonis, apkaltintas ir tuom, jog naudoja nacių frazę „Darbas išlaisvina”, teigė, jog tokiu laišku buvo siekiama „diskriminuoti, apipurvinti įstaigą”. Jis pasiūlė darbuotojams patiems viską išsakyti merui, bet pats iš salės, kurioje buvo apie 80 žmonių, neišėjo.

„Deja, tai buvo vienas iš tų atvejų, kai miesto vardas nuskambėjo diskredituojančiam kontekste. Man kėlė didelę abejonę, kai oficialiame Seimo posėdyje anoniminis laiškas cituojamas kaip tikras dokumentas. Norisi ir vėl pakartoti prezidento žodžius: „Nustokime gyventi šnabždesių valstybėje”, vertinti situaciją pagal anoniminius laiškus. Deja, yra dar tokia tvarka, kai tokie raštai analizuojami. Tai skaudus dalykas, mane tai įskaudino, iškart skambinau vyr. gydytojui. Jis viską paaiškino. Bet kuriuo atveju mesta dėmė ant Klaipėdos gydymo įstaigos, kurios steigėja yra savivaldybė, ir tai negali palikti abejingų”, – dėstė V. Grubliauskas.

Jis tikino, kad visada buvo ir yra atviras bet kokiam susitikimui, ypač jei jis liestų tokius jautrius dalykus.

„Kas gali paneigti galimybę, kad buvo pasinaudota šita jautriai situacija, metant šešėlį, metant dėmę tiems, dėl kurių pasitenkinimo, vargu, ar būna. Nuomonę galima pasakyti ne anonimine forma, yra kas išklausys ir išgirs. Iš anoniminių dalykų lipdyti tiesą labai rizikinga ir pavojinga. Neatmetu galimybės, kad kuris nors nejaučia visiško komforto darbe. Galiu garantuoti absoliutų anonimiškumą. Bet kas aš toks, kad teisčiau? Aš tikrai tikiu ir pasitikiu jūsų bendruomene, sąmoningumu ir drąsa užbėgti už akių galimiems skaudiems atvejams. Matyt, ne visiems patinka Klaipėdoje esanti situacija. Jei yra problemų, kalbėkime apie jas. Bet nepasiduokime pagundai žaisti mums primestus žaidimus. Linkiu drąsos, nebijokite. Tik žmogiška drąsa gali padėti išvengti sisteminių bėdų”, – kalbėjo meras, ne kartą raginęs ateiti pas jį ir žadėjęs išlaikyti atėjusiųjų anonimiškumą.

Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas Ričardas Slavinskas teigė, jog jam užkliuvo ir anoniminiame laiške minimas masiškumas. Jis sakė, jog pasitarus su kolegomis kilo mintis parašyti laišką, kad yra ir kita pozicija.

„Turi būti atsakomybė už tai, ką pasakai. Sušukti pilnoje salėje gaisras, tai nėra žodžio laisvė”, – teigė gydytojas.

Vidaus ligų skyriaus vedėja dr. Irina Purtokaitė-Labutinienė perskaitė laišką, kurį vėliau balsavimu buvo pasiūlyta palaikyti. Jame dėstoma, kad anoniminis skundas neatitinka tikrovės ir juo esą siekiama sugriauti KUL įvaizdį. Kliūva ir žiniasklaidai, kad ji esą skubotai ir neatsakingai platina informaciją. Anot šio laiško autorių, situaciją  galima lyginti su tuo lyg skrendančio lėktuvo keleiviams būtų pasakyta, kad jis yra techniškai netvarkingas. Gydytoja skaitė, kad psichologinė atmosfera įstaigoje yra gera ir darbinga, visos reikiamos sąlygos sudarytos.

„Siekiama supriešinti bendruomenę, diskredituoti įstaigą”, – reziumuojama šiame laiške.

A. Stankūnui pasiūlius balsuoti dėl tokio kreipimosi, prieš nepasisakė nė vienas iš dalyvavusiųjų, susilaikė penki.

Beje, „Sodros” pateikiamasis duomenimis, rugsėjį KUL dirbo 1506 žmonės.

Po balsavimo susirinkimo vedėjas nutarė papasakoti anekdotą apie tai, kaip renkant naują rabiną vienas žydas apie kandidatą pareiškia, jog jo dukra gatvės prostitutė ir dėl to jis negali tapti rabinu. Pastarajam sureagavus, kad jis neturi dukros, o tik tris sūnus, kaltintojas atšauna: „Mano reikalas buvo pasakyti, o jūs jau spręskite”.

„Atsirado piktas žmogus, parašė raštą, o mes dabar turime įrodinėti, kad tokie nesame. Situacija neeilinė, tikriausiai ne daug kam teko pabūti situacijoje, kai reikia įrodinėti, kad nesi kupranugaris. Visus punktus galima greitai paneigti. Vyr. gydytojas yra tik tarnautojas, susaistytas eile komisijų, priežiūros tarybų, jis negali daryti, ką nori. Yra darbo etikos, darbo ginčių komisija, yra profsąjungos su trimis padaliniais. Mūsų skyriuje nuostabi darbo atmosfera, sugyvename kaip gera darni šeima. Labiausiai papiktino ištrauka iš nacionalsocialistų leksikono. Koks neprotingas, tamsus žmogus turi būti, kad viešai taip kalbėtų. Siūlau kreiptis administracijai į teisėsaugą, kad surastų ir patrauktų baudžiamojon atsakomybėn”, – dėstė A. Stankūnas.

Gydytoja Ingrida Paulauskienė savo ruožtu priminė, kad KUL yra Etikos komisija, kuriai ji pirmininkauja.

„Reikia tik daugiau iniciatyvos ir atvirumo. Yra visos galimybės apie netoleruotinus santykius prasinešti ir vadovui, ir mums, problemos yra sprendžiamos”, – teigė ji

Susirinkimo pabaigoje V. Janušonis teigė, kad yra visiškai atviras ir pas jį esą bet kada ir bet kam galima komunikuoti.

„Klausiu tik, ar skubu. Yra atvažiavę iš kitų įstaigų į mūsų siaubingą klimatą profesoriai, docentai, tai ko jie čia važiuoja? Ten pas vyr. gydytoją reikia laukti poros mėnesių, kad patektum. Komunikavimas pas mums visiškai paprastas ir atviras. Gerą anekdotą pasakėte. Sėkmės anonimui nesinori linkėti, galbūt jis turi kokių problemų, bet reikia spręsti ten, kur jas sprendžia. Tai, kas įvyko, to nepakeisime. Mūsų galioje tai, ką darysime šiandien ir rytoj. Tai liečia mus visus, mūsų visą įstaigą, visus iki vieno. Niekas nekalba apie rezultatus, jie geri, tai apie juos kalbėti ir neišeina”, – teigė vyr. gydytojas.

53 Comments

  1. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas rašo komentarus tinklaraštyje ir nežino kur Klaipėdoj stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį….

    Reply
  2. Buvusi KUL slaugytoja

    Taip pat laiminga isejus i kita gyd istaiga.

    Viska anonime sako gerai, taip ir yra. Pereikit per skyrius pakalbekit su personalu.

    Baisesniu salygu nesu macius

    Reply
  3. Gampas

    Paskaitai komentarus ir pagalvoji, jau geriau negydytų …. . O gydo net tokius. Gailestinga šalis

    Reply
  4. ESU LABAI LAIMINGA, NES TEN NEBEDIRBU?

    Slaugytojos netylekite ir jūs, negu jums svarbesnis atlyginimas, negu jūsų orumas ir savigarba. Kalbėkite garsiai kaip iš jus yra tyčiojamasi! Kaip metų metais esate egzaminuojamos, pvz: kaip tiksliai įvesti periferinį kateterį, t. p. kasmetinis pirmos pagalbos egzaminas. Šie testavimai yra atliekami didžiulėje įtampoje, nes turi atkartoti viską taip tiksliai kaip aprašyta metodinėje medžiagoje. Ir neduok Dieve suklysi, ar šiaip ant tavęs „geros akies vietinė komisija neturės” …. Tai liksi nemokša, nevykėlė. Ir aplamai visą savo skyrių pavedusi slaugytoja. Pavardėmis ir skyriais bus išlinksniuota oficialiai viešame susirinkime su didžiausia kritika. Tas pats buvo prie buvusios vyr. Administratorės slaugai O Mitalienės, tas pats tebevyksta ir prie dabartinės! Yra buvęs atvėjis, gerokai anksčiau, dar prie buvusiosios vyr. adm. slaugai O. M., kad egzaminavimo metu viena slaugytoja tiesiog nualpo!

    Reply
    • Dzey

      Kiek tai tęsis 🙁

  5. KLAIPEDIETE

    Labai nusivyliau Grubliausku. Manau, kad Klaipėdos mero reitingai labai stipriai nukris ateiteityje.

    Reply
  6. atiatiatiatia

    papasakokit kaip nuodijat pensisnikus, kuriems yra kliedesiai del demencijos…vietoje gydymo, primpumpojat su neurolpetikais, kad guletu dvestu kaip darzove, a ne? o paskui neurologiniai pzeidimai, parkinsonizmas, diabetas, nasvikai, infatkas, insultai ir taip toliau..melperone, haloperidole, licio karbonatas, kuris labai lengvai pazeidzia smegenus ir sukelia mirti…o paskui butus ant save perrasot? kaip daro psichiatriukai…dydziausi nusikalteliai pasaulije tai medikai.

    Reply
  7. profesoris

    yra toks psichikos sutrkimas, kai zmogui yra noras, ar ikirumas, valdyti kitus, buti auksciau uz ju..ir taip toliau.. meskit lauk sita aborigena, jeigu cia raso kad vaistu nera, reikia pinigai kazkur nuplaukia, ir sitas direktoris zino kur nuplaukia.

    Reply
  8. A.

    Apklauskite vid.med.personala.isgirsite.ko dar negirdeje.

    Reply
  9. specas

    Tai tas V. Janušonis nors gydytojas? arba sedi popieriukus rasyneja…biografija psichofiziiologijos…reiske sarlatanas , makaronu kabintojas, nes visur kur zodys psicho..tai sarlatanizmas, ir psichiatrija, ir psicholochija..biologiniu mokslu daktaras..kokiu biologiniu?? tai kai palangoi paprasta psichuska slepiasi po pavadinimu neuro biologiniu mokslu…sita tik juoka sukelia…manau sitas habilituotas daktars ne i viena medicinos klausima neatsakis, net ir i pati paprasciausia, as jau apie sunkus nekalbu. ar nors viena zmogu isgyde sitas veikejas?

    Reply
    • 8

      „nes visur kur zodys psicho..tai sarlatanizmas”

      Kaip manote, Žemė apvali ar ne?

    • specas

      As ne manau, o zinau kad ne. Zeme prispausta ir turi elipsoidine forma.

    • docentas

      Tai papasakokit alegydytojai, kodel pylecius i ligonine ne guldot? kas draudzia? vyr gydytojas? SAM?? o kai reikia reikiamus paugyltu zmoniu skaicius igyvendinti, tai guldot senukus lasinot lasines ir statot paukstele a ne? arba uzrasot kad guldot o patys neguldot? isitikinus kad mirusiu dusiu pilna ligonineje, zmones sedi namuose ir net zinoti nezino kad guli ar gulejo nors kada ligonineje…tai paprasakokit daugiau apie lt aferistine „UAB PSDF MEDICNA”

  10. As

    Užjaučiu darbuotojus, kurie varu buvo atvaryt į šį susirinkimą. Suprantama, kitaip administracija ir negalėjo pasielgti, reikia spjuvio ministrui i veida. O dar pasikviesti merą, su kuriuo viena dūda puciama. O kiek sužinotų ministerija, padarius anoniminį anketavima, žinoma, kad Janušonis niekaip negalėtų tu anketų pasiekt. Nes vėl bandytų patraukti baudžiami atsakomyben, atseit, už šmeižtą. Sėkmės buvusiems kolegoms. Gal kas jums pageres, gal ko pasieksit. Žinau kad atvirai kalbėt negalit, nes busit sunaikinti, kaip naujoji profesinė kul darbuotojų sajunga

    Reply
    • Ten dirbusi

      Užtat tiems ištikimiesiems ir ne sąžiningiausiems 80 medikų, iš jų dauguma skyrių vedėjai ir administracija, na gal kuri ne kuri salėje sėdintį vyr. skyrių slaugytoja. Už tokį atsidavimą vadui ir melui bus išrašytos SOLIDŽIOS KALĖDINĖS PINIGINĖS PREMIJOS! Garantuotai! Gi verta taip stengtis ir melui atsiduoti! ?

  11. Eglė

    Ar tai ne patyčios? Žmogus pasiskundė dėl didelio spaudimo darbe, o prasidėjo raganų medžioklė. Kaip galima ieškoti anonimo, jei pati SAM sako kreiptis anonimiškai? O čia – viešos gaudynės. O pasisakiusių gydytojų gėda, o ir gaila klausytis, ypač kai juos pažįsti. Kaip galima išversti kailį , o čia net ne karas ir ne pokaris , ir panagių adatomis nebado. Kaip reikia žiūrėti į kolegas po tokių žodžių? Baisu, kad tokį susirinkimą iš viso surengė. Manau, pralesta proga patylėti.

    Reply
  12. profesoris

    Lietuvos „gydytojams” Divas smegenu nedave, arba profesoris universitete nedave proto? ne i viena klausima nesugeba atsakyti, net kardiologai nezino ka reiske stenokardija, tai cirkas, klounada..pazoras..kaip jus gydot?? kaip jus liga ieskot jeigu neismanot medicina…visiems fabrikuojat psichikos sutrikimus, arba sirdies nepakankamuma del paprasto dusulio ar panasei..jokios verifikacijos….KODEL UNIVERSITETINEJ LIGONINEJE NERA PRIIMO SKYRIAUS?? mazas kambariukas..kur maksimum ka galima lasine pastatyti vienam zmogui..beto priima 2 nekompetitingi jauni „gydytojai”. Kodel i ligonine ne guldo ? Be kysio nepaguldys kas bebutu..turbut su insultu net neguldys parazitai. 2 miljardus euru surenka is baudziaviniu pyleciu per meta PSDF. o medicina kur? vietoje medicinos siulot pseudomoksline su da psichiatrini? visa lietuva bandot ant psichiatrine narkota pasodinti gyvunai?? 20 kart daugiau benzodiazepinu suvartojama lietuvoje nei latvioje ar estioje, tai normalu?? lietuvos gydytojai tai vaistu platintojai, prekeiviai, tai tikrai ne gydytojai. I Kauna vaziuoja klaipedeciai, tai kauno gydytojai su dydelem akim ziuri ka prisidirbo su pacientais klaipedos „gydytojai” gydo neteisingai, nesugeba tikra liga nustatyti ar tikra ligos priezasti , vaistus neteisingai parenka..kol nepadaro invalidais, tada jau siuncia i kauna..is kur jus atsiradot klaipedos „gydytojai”? pas jus procesoriu maziau smegenyse nei pas kauno gydytojus?

    ps. kiek primokat komisijai kad gauti licenzija dirbti? niekada gyvenime jums licenzija neisduociau.

    pps. tie nusikalteliai chalatose, kurie nurasijneja sveiko proto pylecius i psichiatrija, pragare jums parosta atskira keptuve.

    Reply
  13. MONIKA

    CIA NEPASMERKIMAS .REIKIA SPEC.TARNYBU TYRIMO ,oTADA PASMERKSIME.APIE KOKI REMONTA ? KIRVIO DARBAS? KUR PINIGAI? KOKYBES NERA?

    Reply
  14. docentas

    Pasakoju apie lt alegydytoju afera „. taip apgaudineja savo klientus nefridos ambulatorija, klaipedos universitetine ligonine kadangi testas buvo ten patalpintas habilituoto daktaro kardiologo puslapije miegas lt, taip pat apie sita testa man pasakojo palangos ligonines darbotoja, sako kad zino apie si testa. manau kad testas naudojo visos lietuvos alegydytojai. Po to kai pradejau platinti informacija, puslapis kur buvo testas, buvo uzdarytas. Nefridos „gydytojai” sako visi klausimai SAM, o sam sako nieko nezino apie sita testa. Tai kodel nebaudzia tada ambulatorijas jeigu jie neteisetai nauduoja suklasotta testa?

    Afera nauduoja seimos alegydytojai ir kiti zemos kvalifikacijos ale specialistai nusikalteliai. Afera vyksta pagal paprasta schema.

    1. Zmogus (klientas), ateina pas seimos alegydytoja, ar kita ale specialista…pasakoja apie savo somatinius negalavimus, pvz galvos skausmas, galvos svaigimas, viduriavimas, kraujavimas, pikinimas, silpnuma ir taip toliau..

    2. Seimos alegydytojas ar kitas specialistas, kuriems galvoje vienas vingis ir tas tik ausis laiko kad nenukristu, neismano nei ka nustatyti, nei kaip nustatyti liga, nei kaip gydyti…tada bando apgauti savo klienta ir nurasyti pas psichiatrus. Kadangi psichiatrioje nera nei vieno objektivio kriterijo statant diagnoze, galima visiems rasyneti depresijas, psichosomatikas ir net sizofrenijas. Psichiatrioje jokiu analizu nera, viska nustatoma pagal psichiatru nuotaika.

    3. Tada seimos alegydytoja arba kitas ale specialistas, duoda jums siuntima, pvz pas neurologa arba iskart pas psichiatra, ir siuntime uzraso Fxx diagnoze ( F reiske psichikos sutrikimas ), neurologas ziuri seimos ale gydytojo arba kito specialisto uzsakyma, koki diagnoze klientui sufabrikuoti, daro pora nereikalingu tyrimu del imitacijos, pasako kad fiziskai sveikas, ir nuraso pas psichiatra. Psichiatras taip pat ziuri siuntime kokia diagnoze sufabrikuoti, ir fabrikuoja jums diagnoze, arba ta diagnoze kuri paprase kitas ale specialistas, arba is lempos sugalvoja savo..Arba susikambineja per telefona , su uzsakovu ir fabirkuoja diagnoze.

    4. Kad lengviau butu apmulkinti klienta, kad klientas patiketu, kad jam reikia pas psichiatra ir vartoti psichotorpinius nuodus, klientui siulo SUKLASTOTA depresijos ir nerimo testa. Su printeriu atspausdina testo lapelius ir duoda klientui uzpildyti. Klientas atsako i 14 klausimu kad turi gera nuotaika ir neturi jokio nerimo ( 6 klausimu teste suklastoti ). Seimos alegydytoja arba kitas ale specialistas iveda atsakymus internet puslapije kur patalpintas suklastotas testas, ir gauna atsakyma kad klientui stipri depresija. ( testas patalpintas universitetines ligonines daktaro portale, isverstas is anglu kalbos ir suklastotas, beto net testo originalas yra nekokybiskas senas ir pavirsutiniskas, jis neijungia i save somatinius fizinius negalavimus del kuriu zmogui gali buti bloga nuotaika ir nerimas, testas juokingas ir ziuri tik nuotaika atskirai nuo fizinio kuno, kas yra absurdas, sitas aferistinis juokingas testas tik tam ir tinka , kad apmulkinti klientus pacientus )

    Ne papulkit ant nusikalteliu kabliuka. Filmuokit. Gaudikyt uz ranka. Rasykit apie tai internete. Isivaizduojat kaip jus ir jusu vaikus mulkina sitie nusikalteliai? Jug paprastas zmogus, kuris neismano medicinos, patikes kad jam depresija, arba kad jo vaikui depresija, apsiverkes eis pas psichiatrus, ir ten prasides ju pragaras. Ir tai oficiali medicina, uz mokesciu moketoju pinigus.

    suklastoto testo puslapis miegas lt/had.php

    testo originalas svri org/sites/default/files/attachments/2016-01-13/HADS.pdf

    tokie reikalai vyksta lietuvoje, ar nusikalteliai baltose chalatose normaliai miega po tokiu nusikltimu pries pylecius? zeme ne dega po kojom? Isivaizduojat kiek zmoniu per diena apmulkina lietuvos alegydytojai, kiek pastumia i psichiatrija per situs suklastotus testus, ir be testu, ir padaro invalidais, arba nuzudo. Neduokit „gydytojams” kad tikrintu jusu vaikus su testais, nes net jeigu testai ir nebutu suklastoti, vistiek jie nieko neparodo, neijungia i save somatines sutrikimus ir reikalingi tik tam kad nurasyti jus ar jusu vaika i psichiatrija. Nes kai gydytojas neismano medicinos, nei kaip ieskoti liga, nei ka ieskoti, nei kaip gydyti..tada jis bando apgauti jus, kad jums depresija, ir nurasyti i psichiatrija. Taip pat „gydytojai” gali siuntime pas kita specialista, pvz pas neurologa, iskart siuntime irasyti kokia jums diagnoze sufabrikuoti, tai tesiog yra uzsakymas kitam „gydytojui” kad jis zinotu kur jus nurasyti..Tesiog uzraso siuntime depresija, tada neurologas daro del imitacijos pora patikrinimu, sako kad esat sveiki, ir nuraso i psichiatrija. Bukit atsargus, visada ziurekit ka uzraso „gydytojas”.

    Reply
    • Zita

      Super teisybe

  15. Darbuotoja

    Patyčios iš vadovų žiauresnės negu paauglių tarpe.Nusiimkite akinius ir pažiūrėkit tiesai į akis

    Reply
  16. na baikit

    pulti ant vyr. gydytojo čia visi, ligoninę suremontavo, galima sakyti prikėlė, naujausią aparatūrą nuperka, darbuotojus jaunus prisikviečiai iš Kauno ar Vilniaus, kur jems nieko nešviečia, Nepamirškite, kad KUL taryba (Eglė Tamošiūnienė, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Antikorupcijos ir atitikties skyriaus vedėja, Inga Cechanovičienė, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Asmens sveikatos departamento Specializuotos sveikatos priežiūros skyriaus vedėja, Aidas Kaveckis, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys, Marija Truš, visuomenės atstovė, Almina Kasiliauskienė, Lietuvos gydytojų sąjungos Klaipėdos jūrininkų ligoninės grupės pirmininkė) vyr gydytojo veiklą prižūri jeigu ką…

    Reply
    • As

      Jeigu ka… nebenusipezek

  17. Buvusi darbuotoja

    Savame skyriuje viskas kaip ir gerai, susigyveni su kolegomis, su nežmonišku darbo krūviu, su patalynės trūkumu su sugedusiomis lovomis, išmoksti išklausyti nepatenkintus artimuosius, sugerti jų komentarus, mėgini beviltiškai kažką daryti, teisintis, guosti, palaikyti. Daug bjauriau yra nors trumpam savo skyrių palikti: laboratorijos darbuotojos nesuprasi nei kaip elgtis nei kas vyksta, jei joms blogai tai garantuotai ir tau bus blogai. Sunkios būklės ligonio atidavimas į RITS…ten išvis dievai sėdi. Pažiūri, kad labai „kuda” babulytė, puola pragulas tikrinti, vietoj to kad suteiktų pagalbą, ar jungtų prie aparaturos, lauki su mirštančiu pacientu 15min kol sugalvoja, kur čia paguldyti.numeta kokia repliką kad sunku net patikėti… Vaistų skolinimąsis savaitgalį, atrodo, kad čia asmeniškai sau, paslaugų iš kitų skyrių prašai. Jurgiteles klajojimas savaitgalį… O baisiausia yra naktys! Labai svarbu, koks budintis atėjo: jaunimas dar dega empatija, atsakingumu, ateis, apžiūrės, pasitarti galima, paprašo atsakymus sužinojus informuoti, skambinti jeigu kas. O vyresnieji…
    Ar už viską atsakingas vyr gydytojas? Nemanau.

    Reply
    • Anonimas

      O kas kaltas kad slaugytojos turi eiti i kitus skyrius skolintis vaistu, o kas kaltas kad daktarai turi eiti pas pacienta ir klausti ar jus isgalesit nusipirkti vaistu, kas kaltas kad nera personalo?

  18. Anonimas

    Na, ir kaip jums visiems patinka? Meras, direktorius ir visos spec. tarnybos iesko to „vaiko”, kuris pasake tiesa-„karalius nuogas”. Net ir geriausi politikai, istaigu vadovai po tokios reakcijos i kritika pakvimpa „politiniais lavonais”.

    Reply
  19. Jo

    Profesoriai (vienas) atvažiuoja, nes pasiūlomas atlygis. O standartiniai jauni gydytojai išvyksta pirmus metus palenkę nugaras.
    Situacija ten tragiška, stogai su pastogėm ir stoglangiais.

    Reply
    • J

      Nu tau biciuli tikrai f kodas. Tiki ar netiki.

  20. Darbuotojas

    Kad Ricka slykstus oportunistas visiems aisku. Kad irina tokia pat- naujiena. Deja, bet anoniminis skundas visiška teisybe.

    Reply
  21. Vardas

    Puikiai Janusonis turejo nutuokti, kad niekas neisdris pries skyriaus vedejus ir ji pati priesintis ir pasisakyti PRIES, bet jis ne kvailas, cia toks spaudimo budas, kad tyletu zmones. I KUL zmones atvyksta dirbti tik del didesniu atlyginimu ir sukande dantis stengiasi laikytis, kad seimas galetu islaikyti, bet kaip matome, to negana, o ir kitose ligoninese, pavyzdziui uz keliu zingsniu esanciose Jurininku, algos vejasi,o i darbuotoja ziurima pagarbiau, kiek girdisi is kalbu.

    Reply
    • NUOMONĖ

      Būtent, kad į akis negali pasakyti, kai net meras yra neobjektyvus. Vidaus tyrima pasidarė patys, susirinkimą ir taip toliau. Ir taip aišku, kad nesakys ant savęs kokie jie blogi.

  22. Jurgita

    Kažkoks siurelistinis pasaulis o ne susirinkimas. Pastebėjot džiūgavo gera atmosfera tik skyrių vedėjai. Jei nedžiūgaus, nebus vedėjais. Pasiskyrė patys kažkokia saugos tarybą. O tenai kaip netikėtai slaugytojų atstovė ponia Kanclerienė pati didžiausia slaugytojų mobinguotoja.. Kaip netikėta.

    Reply
  23. Darbuotoja

    Pusę iš tų susirinkusių turbūt buvo priversti ateiti, kita dalis tai administracija ir skyrių vedėjai, kurie ir tapo vedėjais, nes pakluso vadovams.
    Kam jau kam, bet reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus vedėjui R. Slavinskui reikėtų išvis patylėti. Kiek tame skyriuje patyčių! Nuolatinė medikų kaita, nes neištveria psichologinės įtampos.

    Reply
    • Anonimas

      Tai jis net savo darbuotoju nepalaiko, is ju tyciojasi o jis toliau padlaiziauja koks jis vedejas- marionete.

  24. xcc

    Slykstu, pasikviete 80padlaiziu kad prabalsuotu, juokas pro asaras, o kur kiti kodel dalyvavo vyriausias, yra profsajungos viena nepriklausoma i kuria istosi ir busi pakviestas ant kilimo. Bordakas kaip rusu laikai jedinaklasna tovarisci.

    Reply
  25. Eglė

    Jeigu žmonės galėtų pasakyti ką galvoja, tai nerašytu anoniminių skundų. Baisi situacija. Susirinko su meru priešakyje nagrinėti anoniminį skundą. Baisu, baisu… Ką meras neturi darbų mieste? Kad KU ligoninėje baisi padėtis žino visas miestas. Tai dabar už tiesą deginsime ant laužo. Va čia jums Klaipėdos demokratija.

    Reply
  26. buves

    Tikra tiesa galiu pasakyti pats dirbau ten….ilgai….tik visi dirbantys bijo garsiai pasakyti …..del ko tokia kaita darbuotojų didele ,kodel trūksta padejejų, maisto isdavejų, slaugytojų….

    Reply
  27. as

    O gi zmones tam susirinkime sedi nuliaidus galvas…Kodel neisejo is sales vyr.gyditojas? Butu balsavimas kitoks.

    Reply
  28. Nenormalu

    Ziauriau negu ziauru, pasisakymai siaubas

    Reply
  29. Anonimas

    O kad KUL talonai registratūroj pardavinėjami vyr. gydytojui tai pat pat naujiena.

    Reply
  30. Klaipėdietė

    Straipsnis baisus. Gėda skaityti. Maniau, kad nors kiek valdžia protingesnė. Kas pjauna šaką ant kurios pats sėdi. Tik idiotas. Jei kam teko lankytis įstaigoje, tai tikrai pamato daugiau nei reikėtu. Man gėda už tokius pasisakymus. Dabar laukime kol atsiras auka, kuri pasitrauks iš gyvenimo savo noru…… Kaip gaila……

    Reply
  31. Klaipėdietis

    Ir ko čia stebėtis, kad miesto meras ligoninėje atsirado, juk reikia padėti vyr. gydytojui, o gal (ligoninės atstovui spaudai) , juk rinkimai ne taip seniai baigėsi į miesto merus, daug statistinių rinkėjų buvo iš tos ligoninės, oi daug.

    Reply
  32. PRIEMIMO SKYRIUS

    KAIP su priemimo skyriumi ?vandens geriamo neara?KAZKOKIOS spyntos pastatytos? KAM? IS to NAUDA? matote kokia Klaipeda?KA VEIKIA tarnybos? GRUBLIAUSKAS ….Advokatauja. ne berikalo?PINIGAI .PINIGAI?

    Reply
  33. Vytautas

    Nesuprantu, ko ten Grubliauskas nubėgo? Anoniminis skundas ir tiek. Ar yra kažkokių kažkokių kitų priežasčių, kurių mes nežinome?

    Reply
    • Dalia

      Meras apsilankė Savivaldybės pavaldume esančioje įstaigoje ir tai labai reikalingas susitikimas. Visko nutinka darbo kolektyvuose ir tas problemas reikia spręsti viešai, bet ne anonimiškai. Per tokius anonimus tūkstančiai atsidūrė GULAGUOSE. Tai to laikmečio anonimų anūkai imasi tų pačių metodų. Prirašysim, o jus aiškinkitės…

    • nuogas!

      tiesios daug tuose laiškuose (buvo juk ne vienas), traška kortų namelis, tai ir gelbsti Joker’is savo mostės karalių. Kas matėt, kur nuėjo tas berniukas? – na tas, kuris ištars „Karalius nuogas!” – pakvieskit, jau laikas

    • Dalytei

      Seniai tokios naivuolės minčių beskaičiau 🙂

  34. Sava

    Atejo Vincukas visiems laikams,visi viesai kalba ir nereikia cia aiskintis,tokia situacija ir yra kuris vadovauja visa gyvenima,jei jam įejus turi kolegos atsistoti-tai apie ka mes kalbame?

    Reply
  35. įdomu

    O teisėsaugos tyrimo gal ir reiktų, bet tyrimo metu būtinai Janušonį nušalinus. Gal ir tos frazės, žiūrėk, ne tokios ir retos, ir šiaip visokių įdomesnių dalykų gali išlįsti. Tik ar pats Vinsukas to norėtų!?

    Reply
  36. Anonimas

    …Janušonis 40 metų vadovauja – daugiau negu Stalinas ir Brėžnevas kartu sudėjus 🙂 – na ne tiek, bet beveik 🙂 – klaunai mes visi matyt prieš Vincą…?!

    Reply
  37. Birutė

    Nu ir sugalvojo susirinkimą,kaip įsivaizduoja meras,kad prie vyr.gydytojo ims taip ir kalbės darbuotojai.Ar norėjo,kad kitą dieną iš darbo reiktų išeiti.Važiuojant net autobuse galima nugirsti ligoninės darbuotojų kalbas kokia pas juos darbe atmosfera.Gal neapsimeskime ligoninės administracija šventaisiais?Iš tų 80 susirinkusiųjų tikrai apie pusę nepatenkinti.

    Reply
    • Medikė

      KUL dirba1500 darbuotojų o už balsavo apie 75 medikai o kiti kurie nedalyvavo matyt būtų balsavę prieš manau yra apie ką pamastyti ligoninės valdžiai

  38. Klaipėdietė

    Komunizmo šmėkla klaidžioja po Klaipėdos universitetinę ligoninę. Gydytojai ,kurių taip trūksta pas kuriuos , kad patekti konsultacijai laukiama savaitėmis ar net mėnesiais , randa laiko balsavimams , kad pasmerkti savo kolegą . O jų net 80 . Ir ponas meras neturėjo svarbesnių darbų , kaip tik sudalyvauti susirinkime ,kur trys vilkai vieną zuikį teisė. Ir ką jis tokio ypatingo pasakė? Kaip toliau gyventi patarė ? Gal geriau pasidomėtų , ką veikia savivaldybės 400 tarnautojų. Kokia jų kompetencija . Kas vyksta Klaipėdoje? Gal jau laikas pasidomėti ,kodėl klaipėdiečiai renkasi kitas gydymo įstaigas .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos Prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This