Buvęs „Atlanto“ treneris prisiteisė nesumokėtą algą

Sportas

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų teismas visiškai patenkino buvusio „Atlanto“ trenerio Algimanto Briaunio ieškinį šiuo metu restruktūrizuojam klubui dėl nesumokėtos algos ir palūkanų priteisimo.

A. Briaunys teismo prašė priteisti 11 050 Eur skolos, 206 Eur palūkanų ir 5 procentų dydžio metinių palūkanų nuo bylos iškėlimo teisme iki visiško teismo sprendimo įvykdymo.

Algimantas Briaunys. Nuotrauka iš „Facebook”

Treneris ieškinyje nurodė, kad pernai liepos 31 d. su klubu sudarė susitarimą, pagal kurį atlyginimas už 2018 m. kovo-rugpjūčio mėnesius turėjo būti išmokėtas iki 2018 m. gruodžio 14-osios, tačiau klubas savo įsipareigojimo taip ir neįvykdė.

Klubas, kuriam teisme atstovavo pats jo savininkas advokatas Vidas Adomaitis, nurodė, kad su ieškiniu sutinka tik iš dalies – esą skolos dydis yra ne toks, kokį nurodo A. Briaunys. Anot „Atlanto“, pagal sutartį jo atlyginimas turėjo būti 1500 Eur per mėnesį (neatskaičius visų privalomų mokesčių), tad už 6 mėnesius atskaičius mokesčius treneriui turi būti išmokėta 5 944,50 Eur, o ne 11 050 Eur. Mokesčius esą turi mokėti klubas, o ne pats treneris. Priminta ir tai, kad avansu treneriui buvo išmokėta 250 Eur (šį faktą vėliau pripažino ir pats A. Briaunys). Klubas nesutiko ir su nurodytomis palūkanomis.

A. Briaunys teisme dėstė, kad už tai, jog jis laukė atlyginimo gera valia, alga jam žodiniu susitarimu buvo pakelta iki 2000 Eur. Tačiau klubą įsigijęs V. Adomaitis jam pasiūlė tik pusę turimos mokėti sumos, o jis su tuo nesutiko.

V. Adomaitis savo ruožtu teismui negalėjo paaiškinti, ar klubas sumokės treneriui priteistą sumą, nes įstaiga yra restruktūrizuojama.

Bylą nagrinėjęs teisėjas Vytautas Pliuskevičius akcentavo, kad klubo ir trenerio sudarytoje sportinės veiklos sutartyje mokesčių mokėjimo klausimai nedetalizuoti, kitų rašytinių įrodymų, jog tai buvo aptarta, nėra. O pagal teisinį reglamentavimą mokesčius už tokias pajamas turi deklaruoti ir sumokėti jas išmokantis juridinis asmuo. Taip pat konstatuota, kad 2050 Eur skirtumas tarp atlyginimo ir susitarimo dėl skolos išmokėjimo yra sutartyje nurodoma galima premija už pasiektus sportinius rezultatus.

Tad teismas iš klubo A. Briauniui priteisė 10800 Eur neatskaičius mokesčių skolos, 52,69 Eur palūkanų ir 5 proc. dydžio metines palūkanas nuo bylos iškėlimo teisme iki visiško teismo sprendimo įvykdymo bei 223,59 Eur bylinėjimosi išlaidų. „Atlantas“ taip pat turi sumokėti 566,72 Eur valstybei (už A. Briauniui suteiktą antrinę teisinę pagalbą, žyminį mokestį ir pašto išlaidas).

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

A. Briaunys šį A lygos sezoną pradėjo kaip FK „Palanga“ trenerio Viačeslavo Geraščenkos asistentas, o nuo rugsėjo vidurio perėmė jo pareigas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas, Svarbu

„Atlantas" iškeliauja nebūtin

Šviesaus atminimo klaipėdiečio sporto žurnalisto Algirdo Auruškevičiaus 2013 m. išleista knyga „Pradingęs Atlantas” tapo pranašiška – Klaipėdos apygardos teismas iškėlė ...
2021-07-26
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Teismas: kam taikomas materialinis išlaikymas?

Materialinis išlaikymas – tai šalių susitarimu ar teismo sprendimo pagrindu vieno asmens periodiškai kitam asmeniui mokama tikslinė piniginė suma. Tai ...
2020-09-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Istoriniame mače - „Atlanto" pergalė

Šeštadienio popietę Klaipėdos centriniame stadione įvyko istorinės rungtynės - LFF II lygos Vakarų zonoje susitiko Klaipėdos „Atlantas" ir naujai sukurta „Neptūno" ekipa. 
2020-06-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This