Ieško savanorių regatai ir „Europiadai“

Miestas

Viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės” skelbia ieškanti savanorių dviem didiesiems uostamiestyje vyksiantiems tarptautiniams renginiams – 2020 m. rugpjūčio 5–9 dienomis į Klaipėdą atkeliausiančiam Europos tautų kultūrų festivaliui „Europiada“ ir  2021 m. birželio 27-30 dienomis rengiamam didžiųjų burlaivių lenktynių „The Tall Ships Races 2021“ startui.

Fotopolis.lt nuotr.

Į „Europiadą“ laukiama atvykstant apie 4500 dalyvių (daugiau nei 200 kolektyvų) iš daugiau nei 20 valstybių. Kiekvienam kolektyvui reikės pagalbos orientuojantis mieste, kad kolektyvai laiku pasiektų renginių ir poilsio vietas, turiningai praleisti laisvalaikį. „Europiadai“ norima suburti iki 230 savanorių.

Regatos „The Tall Ships Races 2021“ metu planuojama, jog Klaipėdą aplankys apie 100 burlaivių. Savanoriai ne tik sutiks ir globos daugiatautes laivų įgulas Klaipėdoje, bet ir patys turės galimybę pažinti jūros bangą. Burlaivių lenktynėms turėtų talkinti iki 120 savanorių komanda.

Į pirmąjį savanorių susitikimą ir renginių pristatymą organizatoriai kviečia jau šių metų gruodžio 4 d., trečiadienį, 15 val., Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos salėje (Priešpilio g. 2, Klaipėda). Susitikime dalyvaus VšĮ „Klaipėdos šventės“ komanda, „Europiados“ tarptautinio komiteto narė Asta Dirgėlienė, patyręs savanorių lyderis Mindaugas Rukavičius ir kt.

Į renginį kviečiami visi – moksleiviai, studentai, dirbantieji, tėvai, seneliai, kam artima savanorystės idėja.

„Savanoriais registruosime jaunuolius nuo 14 metų, o viršutinės amžiaus ribos šiai veiklai nėra. Esam atviri jaunimui, šeimoms, brandai bei patirčiai. Svarbiausi kriterijai, kuriuos keliame pretendentams – kalbų mokėjimas ir pozityvus nusiteikimas, nes savanoris tai ir miesto ambasadorius. Norime, kad prisiminimuose apie Klaipėdą išliktų besišypsančių žmonių veidai“, – pranešime spaudai cituojama Dalia Grikšaitė, VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė.

„Mūsų renginiuose jau dalyvavę savanoriai dalijasi tik gerais įspūdžiais. Galim garantuoti, kad savanorystė jums padės įgyti naujos ir įdomios patirties, supažindins su įvairiais žmonėmis, šioje veikloje jūs sustiprinsite komandinio darbo įgūdžius bei patirsite neišdildomų įspūdžių“, – žada „The Tall Ships Races 2021“ projekto vadovė Violeta Ulevičienė.

Neturintieji galimybių atvykti į minėtąjį susitikimą kviečiami pildyti savanorių registracijos anketas tinklapyje www.europeade.lt. Anketinius reikalavimus atitikę kandidatai bus pakviesti į ateinančius informacinius susitikimus ar mokymų sesijas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Jau aišku, kad į Klaipėdą atplauks mažiausiai 46 burlaiviai

Birželio 27-30 dienomis penktą kartą į Klaipėdą sugrįžtančiose „The Tall Ships Races“ didžiųjų burlaivių lenktynėse jau yra užsiregistravę 46 laivai: ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Šių metų kalėdinė eglutė - jau Teatro aikštėje

Kalėdinius renginius uostamiestyje organizuojanti VšĮ „Klaipėdos šventės“ pirmadienį į Teatro aikštę atgabeno šių metų kalėdinę eglutę. Ja šiemet taps Labrenciškėje, ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This