Su Gargždų jaunimu bendravo žinomi žmonės

Regionas

Egidija Kvekšaitė
2019-11-27

Komentarų: 0

Pirmadienį Gargždų atviras jaunimo centras savaitę pradėjo su trenksmu, ryte atvėręs duris Gargždų kultūros centre, kuriame jaunimui ir visam miestui surengė neeilinę konferenciją „Jauno žmogaus pasaulis”. Joje dalyvavo ir savo patirtimi dalijosi ir žinomi šalyje žmonės.

Konferencijoje dalyvavo per 400 žmonių, salė buvo sausakimša. Konferencijos organizatorių teigimu, renginio tikslas buvo pakviesti įvairių sričių specialistus, kurie gali kuo daugiau suteikti informacijos jauniems žmonėms apie motyvacijos ir meilės sau siekimą, sveiko gyvenimo būdo ir kt. klausimais.

Prisistatė jaunimo organizacijos

Organizatorių nuotr.

Be to, jaunimas turėjo galimybę sudalyvauti organizacijų mugėje. Buvo pristatytas Gargždų atviras jaunimo centras ir jo galimybės, kuriame jaunimo darbuotojai kasdien vykdo įvairias veiklas, stovyklas, užsiėmimus ir visi norintys tiesiog kviečiami smagiai pabūti ir praleisti laiką ne tik Gargždų mieste, bet ir kartu su mobiliaisiais darbuotojais Klaipėdos rajone, aplinkiniuose miesteliuose. Kviečiami užsukti jaunuoliai nuo 14 iki 29 metų.

Supažindinta su Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centru, kuriame jauni žmonės gali aktyviai leisti laisvalaikį, lankyti pačius įvairiausius būrelius: nuo muzikos, dailės užsiėmimų iki šokių. Šis centras jau ne vienerius metus organizuoja būrelius jaunuoliams ir vis bando nustebinti jauną žmogų jų įvairove. Jaunuoliai taip pat turėjo galimybę susipažinti su sporto klubu „Kuršis”, kuris skatina jaunuolius aktyviai leisti laisvą laiką, pažinti savo baimes, išmokti jas kontroliuoti ir įveikti, dalyvauti įvairiose mokymuose ir kt.

Susirinkusieji turėjo galimybę užduoti klausimus ir Klaipėdos rajono policijai, kuri skatino jaunimą nebijoti, kilus problemoms kreiptis pagalbos. Jaunimo linija ragino, turint emocinių problemų arba nesutarimų su draugais, mokykla, artimaisiais jiems paskambinti, pasikalbėti.

Organizacijų mugėje dalyvavo ir Gargždų vaikų dienos centras, taip pat pristatytas projektas „Judam”, skirtas jauniems žmonėms nuo 15 iki 29 metų, kurie nėra užsiregistravę Užimtumo tarnyboje, nelanko mokyklos ir šiuo metu neranda darbo, tad jiems suteikiama informacija apie įvairias galimybes.

Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuras, kuris visuomet skatino sveiką gyvenseną, taip pat informavo, kuo gali padėti jaunuoliams ir jų šeimoms.

Konferencijoje – ir žinomi veidai

Konferencijos metu, vykstant diskusijoms, buvo pristatyta platforma „SLI.DO”, kurioje įrašius atitinkamą raktažodį salėje esantys klausytojai galėjo anonimiškai užduoti klausimus diskusijos dalyviams.

Motyvacijos tema kalbėjo režisierius, aktorius, atlikėjas bei kompozitorius Vidas Bareikis, taip pat projekto „Judam” jaunimo garantijų iniciatyvų koordinatorė Iveta Čirbaitė ir Gargždų atviro jaunimo centro savanorė  Anelė Dromantaitė.

Organizatorių nuotr.

V. Bareikis skatino į viską žiūrėti paprasčiau ir prisiminti, jog niekada nebūname vieni, kol turime su kuo pakalbėti ir išsakyti savo sunkumus, slegiančias mintis. Jis skatino jaunimą keliauti, plėsti savo akiratį ir kt.

Diskusijoje apie meilę sau ir pasitikėjimą savimi dalyvavo atlikėja Ieva Zasimauskaitė, Jaunimo linijos atstovė Brigita Nikonovičė, Edita Vyšniauskė.

I. Zasimauskaitė prisipažino visai neseniai supratusi, jog jai trūksta pasitikėjimo savimi, todėl šiuo metu lanko užsiėmimus, kurių pagalba keliama savivertė ir pasitikėjimas. Atlikėja drąsino jaunus žmones neužsidaryti savyje ir jeigu kyla problemų – nebijoti kreiptis į specialistus, kurie gali padėti.

Apie žalingus įpročius bei sveiką gyvenseną kalbėjo Vytautas Medineckas – Ironvytas, Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro atstovė Irma Karpavičė, sporto klubo „Kuršis” atstovas Simas Kvasys, Gargždų atviro jaunimo centro jaunimo darbuotoja Egidija Kvekšaitė.

Ironvytas dalinosi savo asmeniniais pavyzdžiais iš artimų draugų aplinkos, kalbėjo apie tai, kad kai kurie pažįstami vartoja įvairiausias medžiagas ir kaip tai blogai veikia jų fizinę bei emocinę sveikatą, ragino jaunimą gyventi sveikai.

Organizatoriai džiaugiasi konferencijos sėkme ir dėkoja visiems susirinkusiems diskusijos dalyviams bei atėjusiems jos paklausyti žmonėms.

Organizatorių nuotr.

Renginį organizavęs Gargždų atviras jaunimo centras planuoja konferenciją su įvairiais pašnekovais ir žinomais Lietuvoje asmenimis organizuoti ir kitais metais bei dėkoja prisidėjusiems prie renginio įgyvendinimo: Klaipėdos rajono savivaldybei, Jaunimo reikalų departamentui prie SADM, Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui, Gargždų kultūros centrui, savanoriams ir visoms Klaipėdos rajono švietimo įstaigoms ir Švietimo skyriui už idėjos palaikymą ir galimybių sudarymą jaunimui dalyvauti renginyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Rudenėjančioje Neringoje - renginių gausa

Atslūgus vasaros kaitrai Kuršių nerija pasipuošia elegantiška rudenėjančia nuotaika ir vilioja patirti kitokią, vasaros žavesiui nenusileidžiančią Neringą. Lietuvos kultūros sostinė ...
2021-09-14
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Klubas „Okinava" atšventė ketvirtį amžiaus

Savaitgalį klubas „Okinava“ gausiame būryje sportininkų ir draugų atšventė 25-ąjį gimtadienį. Į šventinį renginį susirinko per 250 kyokushin karate šakos ...
2021-09-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Rugsėjo 1-ąją - visi lyg pirmokai

Pirmadienio rytą Lietuvininkų aikštėje tradicinė Rugsėjo 1-osios pirmoji pamoka vyko netradicinėmis sąlygomis  - dėl koronavirusinės infekcijos buvo ribojamas dalyvių skaičius.
2020-09-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This