Vietoj jubiliejinės šventės – parama sunkiai sergantiems vaikams

Sveikata

20 metų veiklos jubiliejų šiemet mininti Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija (LJKKA) vietoj sukakties minėjimo nutarė lėšas verčiau skirti tai visuomenės daliai, kuriai iš tiesų reikia pagalbos. Asociacija atsigręžė į diabetu bei onkologinėmis ligomis sergančius vaikus ir po 10 tūkstančių eurų padovanojo Klaipėdoje įsikūrusiam vaikų, sergančių cukriniu diabetu, klubui „Smalsučiai“ bei Klaipėdos vaikų ligoninei.

10 tūkstančių eurų paramos čekį „Smalsučių“ klubui Klaipėdos uosto krovos kompanijų vadovai įteikė lapkričio viduryje Pasaulinės diabeto dienos paminėjimui surengtoje akcijoje. O trečiadienį asociacijai priklausančių kompanijų vadovai lankėsi Klaipėdos vaikų ligoninės Hematologijos, Nefrologijos ir Gastroenterologijos skyriuje, kur apžiūrėjo už ligoninei skirtą 10 tūkstančių eurų paramą nupirktą įrangą.

„Nutarėme, kad kur kas prasmingiau, užuot išleidus nemažą sumą pinigų asociacijos jubiliejaus minėjimo šventei, pereiti prie tvaresnio požiūrio ir skirti pinigus ilgalaikę vertę kuriantiems darbams, aplinkai, kuri mus supa“, – teigia  LJKKA prezidentas Vidmantas Dambrauskas.

Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas džiaugėsi, kad už paramos lėšas pavyko įsigyti modernios, sudėtingas procedūras mažiesiems ligoniukams palengvinančios medicininės įrangos: kraujo mėginių paėmimui, medikamentų suleidimui skirtą procedūrų kėdę, dvi automatines infuzines tūrines pompas bei tris procedūroms atlikti skirtus multifunkcinius staliukus.

„Džiugu, kad verslas tampa vis sąmoningesnis ir vis dažniau šventėms ar partnerių dovanoms skirtą biudžetą skiria savo aplinkai: gydymo įstaigoms, bendruomenėms, ne pelno siekiančioms organizacijoms. Aukodami, darydami prasmingus darbus, tampame atidesni vienas kitam, atsakingesni ir tiesiog geresni. O tai kuria tvirtą mūsų visuomenės pagrindą“, – kalbėjo V. Žalimas.

1 Comment

  1. Anonimas

    Super.
    Ačiū protingiems vadovams
    Kad daugiau šitaip giliai suprastų šventės esmė.
    Sveikinu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Siurprizas iš Seimo: užsinorėjo perimti Klaipėdos vaikų ligoninę

Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL), sprendime atsirado ir siurprizinis ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Ką Vidmantas Dambrauskas daro moterų pliažuose?*

Spyglys turi prisipažinti, kad po trečiadieninio mūsų miestelio Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio jo mylimiausias miesto deputatas Vidmantas Dambrauskas, ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This