Vogę iš automobilių, priėjo liepto galą

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=lcvSjGeDCLg&feature=youtu.be&t=2″][vc_column_text]Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai baigė dar vieną didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl organizuotos grupės įvykdytų nusikaltimų.

Policija skelbia, jog grupuotės branduolį sudarė su organizuotu nusikalstamumu siejami, didele kriminaline patirtimi, konspiracijos taisyklių laikymusi bei ypatingu atsargumu pasižymintys asmenys, profesionalūs automobilių vagys.

Įtariama, jog keturi 35-45 m. amžiaus klaipėdiečiai net tik profesionaliai maskavo savo nusikalstamą veiką, atjungdavo automobilių apsaugines signalizacijas skeneriais, nustatančiais signalizacijos radijo ryšio signalų dažnius, bet ir vykdė aktyvius veiksmus, neutralizuojančius teisėsaugos veiksmus, disponavo duomenimis apie teisėsaugos pareigūnų naudojamas transporto priemones.

Teigiama, jog vagystės buvo vykdomos itin subtiliai – iš užrakintų automobilių be įsilaužimo žymių buvo grobiami įvairūs palikti daiktai, kompiuteriai, fotoaparatai, kitos elektronikos prekės, asmenų dokumentai bei kt. Dažniausiai buvo gviešiamasi iš užsienio šalių atvykusių poilsiautojų turto, tačiau nevengta savintis ir tautiečiams priklausančios nuosavybės.

Nukentėję asmenys ne iš karto pastebėdavo, jog buvo apvogti.

2016 m. vasarą Palangoje buvo apvogta lietuvių kilmės Švedijos reperė. Ilgapirščiai iš dainininkės naudoto automobilio nugvelbė įvairios koncertinės įrangos, elektronikos prietaisų ir kitų daiktų už daugiau kaip 30 000 eurų.

Įtariama, kad organizuotos grupės nariai įvykdė ne mažiau kaip 15 vagysčių iš automobilių, kurių metu bendra pavogto turto vertė sudaro apie 60 000 eurų . Grupuotės nariai sulaikyti su įkalčiais 2017 m. rugsėjo mėnesį. Sulaikymo metu vagys pasipriešino teisėsaugos pareigūnams.

Atlikus kratas įtariamųjų gyvenamosiose vietose, konspiraciniuose sandėliuose-garažuose, rasta ir paimta įranga, skirta vykdyti nusikalstamas veikas – įrankiai automobilių atrakinimui, signalizacijų skeneriai, radijo ryšio stotelės, radijo ryšio slopintuvai ir kt.

Kratų metu taip pat rasti iš asmenų pavogti daiktai – fotoaparatai, kompiuterinė technika, dokumentai, valstybiniai numeriai, raktai bei kt.

Vienam grupuotės nariui papildomai inkriminuojamas neteisėtas disponavimas nešaunamuoju ginklu ir asmens dokumento įgijimas bei laikymas neturint teisėto pagrindo.

Tyrimo pradžioje trims įtariamiesiems buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į intensyvią priežiūrą. Šiuo metu kaltininkams paskirtos kardomosios priemonės – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ketvirtojo įtariamojo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas, nes jis 2019 m. pavasarį Norvegijoje buvo nuteistas dėl šioje šalyje, veikiant su bendrais, įvykdytos vagystės ir šiuo metu atlieka 1 metų laisvės atėmimo bausmę Norvegijos įkalinimo įstaigoje.

Byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui, joje valstybinį kaltinimą palaikys Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Mykolas

    VAGYS???..Kaip galima taip rasyti,jei JIE dar nenuteisti?!Be to,BYLA teismo perziureta ir grazinta atgal ikiteisminiam tyrimui…Daug triuksmo,ir parasyta ne tiesa!!!Kokia banditu grupe???Kokia repere???Raso vejus!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Renginiai

Trečiadienį Klaipėdoje

ATVIRAS JAUNIMO CENTRAS (PARYŽIAUS KOMUNOS G. 16A) 11 val. Treniruotė mamoms su vaikais. Registracija: https://www.sveikatosbiuras.lt/events/treniruote-mamoms-su-vaikais-6/?occurrence=2024-04-24&time=1713956400 17 val. Jaunimo tinklalaidės SĖKMĖS ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kultūra

Paminėjo Imanuelio Kanto 300-ąsias gimimo metines

Pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka šventė išskirtinę dieną – Imanuelio Kanto 300-tąjį gimtadienį. Ta proga organizatoriai buvo ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Veidai

Iš Gargždų kilęs komikas: visi darbai yra svarbūs

Mantą Grimalį dažnai galima sutikti įvairiuose „stand-up“ komedijos renginiuose, pasiklausyti jo tinklalaidėse ar išvysti kituose nuotaikinguose projektuose. Nors žinomas komikas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Artėjantį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This