Savivaldybė keisis pavasarį

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienio posėdyje patvirtino naują Savivaldybės administracijos struktūrą, kuri įsigalios nuo kitų metų balandžio 1 d.

Pristatydamas pertvarką, kurios ryškiausias bruožas yra departamentinės struktūros naikinimas, administracijos direktorius Gintaras Neniškis buvo lakoniškas. Jis priminė, kad sprendimo projektas buvo ilgai ruoštas, išdiskutuotas, pristatytas visose frakcijose ir komitetuose.

„Nuoširdžiai žaviuosi tokia direktoriaus ir pavaduotojų drąsa bei ryžtu prisiimti atsakomybę už visus asignavimus. Atrodo, kad už visus projektus atsakingi taps ne naujieji patarėjai, o jie patys”, – teigė liberalė Lina Skrupskelienė.

Ji taip pat nuogąstavo, kad viešųjų ryšių specialistus numatoma perkelti į meriją. Esą dėl to savivaldybės komunikacija gali būti paremta esamos ar būsimos valdančiosios daugumos norais, gali tapti propagandos dalimi.

„Įdomiausia pertvarkos dalis yra mero kabineto stiprinimas, nes viešųjų ryšių ir tarptautinių ryšių skyriai pereina mero pavaldumui. Aš siūlau iš viso panaikinti tą skyrių, nes meras pats išsiuntinėja pranešimus, juos pasirašo, nurodo savo telefoną”, – dėstė kita opozicijos narė Nina Puteikienė, pareiškusi, kad nepritaria tokiai pertvarkai.

Pasak Sauliaus Budino, vienareikšmiškai vertinti departamentų atsisakymą yra sunku.

„Tikėjausi daug geresnio produkto iš pačios „Civittos” (pagal sutartį rengė analizę ir pasiūlymus – aut. pst.)”, – sakė buvęs administracijos direktorius.

Konservatorius Rimantas Didžiokas dėstė manąs, kad valdymo lygmenų sumažinimas turėtų padidinti efektyvumą, o asignavimų valdytojų mažinimas pagerins finansų valdymą. Jis priminė, kad neseniai metai buvo baigti nepanaudojus 19,5 mln. eurų.

Liberalė Alina Velykienė išreiškė viltį, kad bus diegiama kuo daugiau el. sprendimų, kurie labiau priartintų prie gyventojų, o ir patiems tarnautojams nereikėtų spausdinti tūkstančių lapų ir juos nešioti visur. Ant jos, administracijos struktūrą reikėtų keisti kiekvieną kadenciją, kaip ir verslas nestovi vietoje.

„Tai nėra pertvarka dėl kokių nors personalijų, kaip dažnai norima pateikti. Tai nėra ideali pertvarka, bet ji geriau, nei tobula stagnacija”, – teigė meras Vytautas Grubliauskas.

Po pasisakymų kalbėjęs G. Neniškis sakė, jog tai yra tik pirmas etapas, reikės atlikti ir viso biudžetinio sektoriaus reformą. Jis sutiko ir su būtinybe diegti daugiau IT sprendimų, minėjo ir kad „Civittos” parengta studija neatitiko jo lūkesčių.

Reformai pritarė 21 politikas, susilaikė Ela Andrejeva ir Viktoras Senčila, prieš balsavo likę šeši valstiečiai ir N. Puteikienė. Posėdyje nedalyvavo reformai ne kartą nepritarimą išreiškusi mero komandos narė Judita Simonavičiūtė.

5 Comments

  1. Tomas

    Eilinė nesąmonė, viskas dėl kryžiuko,atsieit dirbame, nors nesiutintu.

    Reply
  2. Petriukas

    Kas keisis -nejuokinkit … Keisis jei neliks per 30 metų susiformavęs nepotizmo klanas ir kėdėse pusę amžiaus sėdintys ir apie jas vien besirūpinantys „tarnautojai”

    Reply
  3. Anonimas

    Neturi ka veikti

    Reply
  4. Gerhard

    Kodel Senčila ir likusieji sesi valstieciai?

    Reply
  5. pavasarį keisis

    kas keisis, kuo keisis? Gal departamentai su skyriais triusikais keisis, nes darbuotojų skaičius lieka praktiškai toks pats 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This