Apie burnos higieną ir odontologo baimę – spektaklyje

Kultūra

Gręžius, Siurblius, Klamputė, Dantis ir Švieselė – tai komanda, kuri pasirūpins akinančiai balta šypsena ir saugos ją nuo klastingas pinkles rezgančio Lordo Bakterono ir jo sunkiai nugalimos bakterijų armijos. Tai – naujo spektaklio „Dantenija“ herojai, kurį pristato „Taško teatras“ ir „Klaipėdos viltis“.

Spektaklio premjera – gruodžio 3 dieną 15 val. Klaipėdos kultūros fabrike. Gruodžio 3 d. yra Tarptautinė neįgaliųjų diena.

Spektaklyje „Dantenija“ vaidina profesionalaus „Taško teatro“ ir Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ teatro aktoriai. Bendram projektui jėgas sujungę ir pilnas žiūrovų sales pritraukti pasiryžę profesionalūs ir negalią turintys aktoriai kartu paruošė edukacinį spektaklį vaikams ir visai šeimai apie dantų priežiūrą. Spektaklyje – originali scenografija, šmaikščios idėjos, ryškūs kostiumai, tranki muzika ir choreografija. „Dantenija“ – apie  burnos higienos priežiūrą, odontologo baimę.

Spektaklio režisierė – penkerius metus su neįgaliais „Klaipėdos vilties“ aktoriais dirbanti Laura Šakurskytė- Žilinskienė. Anot menininkės, neįgalūs žmonės motyvuoja ne tik kurti – jie suteikia akstino džiaugtis gyvenimu ir kiekviena diena. Pasirodymo dramaturgiją kūrė Klaipėdos dramos teatro ir „Taško teatro“ trupės aktorius Karolis Maiskis. Spektaklis „Dantenija“ – menininko debiutas ir pirmasis vaikino darbas, kurį galės išvysti ir įvertinti žiūrovai.

Profesionalūs „Taško teatro“ menininkai kūrybinėmis idėjomis su „Klaipėdos viltimi“ pradėjo dalintis baigę studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Klaipėdos fakultete. Jaunieji aktoriai baigė vieno garsiausių šalies kino bei teatro aktoriaus ir režisieriaus Valentino Masalskio kursą.

Po spektaklio „Dantenija“ visi susirinkusieji maloniai kviečiami pasivaišinti rėmėjų vaišėmis ir pasidalinti įspūdžiais. Renginys nemokamas.

Reklama: burnos higiena.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Teatras atveria duris paaugliams

Jau kelerius metus veikianti vaikų teatro studija Klaipėdos dramos teatre išgyvena augimo šuolį – plečiasi šiuo metu veikiančios grupės 1–5 ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Dmitrij Krymov vėl žada nustebinti klaipėdiečius

Tiesiai po savo spektaklio „Peter Pan. Syndrome“ premjeros Latvijos nacionaliniame teatre režisierius Dmitrij Krymov prieš tris savaites skubėjo į Klaipėdą. ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Taško teatro premjera - ne tik apie vaikų namus

Taško teatras vasario 14 d. Klaipėdos kultūros fabrike pristatys premjerą – dokumentinį spektaklį „Namai”. „Man šis spektaklis apie prigimtinės meilės ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This