„Branda LT“ skundė ir 300 Eur baudą už penkis pažeidimus

Svarbu, Verslas

Pastaruoju metu įvairius institucijų nurodymus teismams skundžianti Dumpiuose atliekų kompostavimu užsiimanti bendrovė „Branda LT“ kreipėsi į teismą ir dėl 300 eurų dydžio baudos, kurią jai aplinkosaugininkai buvo skyrę už penkis užfiksuotus pažeidimus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) specialistai patikrinimo metu buvo nustatę, kad „Branda LT“ savo aikštelėje Dumpiuose laikė 4 438 tonas atliekų, kai pagal turimą leidimą gali laikyti tik 2070 tonų. Taip pat buvo nustatyta, kad kompostuotojai nevykdo įsipareigojimo priimtas bioskaidžias atliekas sudėti į kaupus per 3 darbo dienas; kad išduotuose komposto kokybės pažymėjimuose nėra nurodomi išduoto komposto kiekiai. Kaip pažeidimas įvardinta ir tai, jog Branda LT“ iš AB „Klaipėdos vanduo” džiovintą nuotekų dumblą priėmė negavus mikrobiologinių-parazitologinių jo tyrimo protokolų, o iš UAB „Philip Morris Lietuva” – pelenus, kuriuose chromo kiekis viršijo teisės aktais nustatytą didžiausią leidžiamą chromo koncentraciją (leistina 30 mg/kg, o pelenuose buvo 41,8 mg/kg).

Be kitų argumentų byloje „Branda LT” naudojo ir tuos, kurie jau ne kartą nuginčyti kitose jos inicijuotose bylose – bendrovė tikina, kad atliekomis turi būti laikomos tik tos, kurios nėra pradėtos naudoti arba apdoroti. Esą patikrinimo metu buvo tik 1838 tonos atliekų,  o visa kita jau buvo kompostas.

Tačiau  bylą išnagrinėjusi teisėja Vita Valeckaitė priminė teisminę praktiką formuojančio Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) sprendimą, bylojantį apie priešingą atliekų sąvokos traktavimą. Akcentuotas ir faktas, kad įmonės vadovas Evaldas Stakė buvo kviestas į ekonominės nuobaudos skyrimo nagrinėjimą, tačiau į posėdį neatvyko, jokių paaiškinimų ar prieštaravimų dėl konstatuotų pažeidimų nepateikė.

„Teismas neturi pagrindo konstatuoti paskirtos ekonominės sankcijos neteisėtumo”, – konstatavo teismas ir paliko tą pačią 300 Eur baudą, kuri yra už tokius pažeidimus taikomoje sankcijoje nustatytos baudos vidurkis.

Šis sprendimas dar būti skundžiamas LVAT.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Leido iškirsti 45 medžius

„Želdiniai trukdys saulės elektrinės modulių pastatymui, taip pat mes šešėlį saulės elektrinės moduliams, kas ženkliai sumažins elektros gamybos pajėgumus, – ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This