Etikos sargams apskundė Agnę Bilotaitę

Politika

Seimo narė valstietė Agnė Širinskienė kreipėsi į etikos sargus dėl žiniasklaidos pranešimų, kad klaipėdietės Seimo narė, konservatorė Agnė Bilotaitė Seimo viešbutyje buvo jau ne pirma kadencija užėmusi butą, nors jame faktiškai jau ilgą laiką negyvena.

Agnė Bilotaitė. Algirdo Kubaičio nuotr.

„Yra keista, kai Seimo narė, kartu su vyru, kaip skelbiama žiniasklaidoje, gyvenanti dviejų milijonų eurų vertės 500 kv.metrų name, dar reikalauja Seimo viešbučio ir, kas labiausiai tikėtina, nes nežino, kas apmokėdavo to buto išlaikymą, priverčia valstybę apmokėti už to nenaudojamo buto šildymą, komunalines ir kitas išlaidas. Be to, per minėtą laikotarpį, buvo situacijų, toje pačioje TS-LKD frakcijoje, kuomet kitiems Seimo nariams, kaip, antai, I. Haase, viešbutyje buvo sunku rasti butą, p.Haase vos nebuvo apgyvendinta Vyriausiosios rinkimų komisijos pastate, tuo tarpu jos kolegė nesivargino nenaudojamo buto apleisti”, – pranešime spaudai cituojama A. Širinskienė.

Kreipimesi, kuris pateiktas Etikos ir procedūrų komisijai, prašoma pripažinti, kad A.Bilotaitė piktnaudžiavo savo, kaip Seimo narės teisėmis, laikė užėmusi nenaudojamą ir valstybės lėšomis išlaikomą butą Seimo viešbutyje, nors jame pati negyveno bei apie tai neinformavo Seimo kanceliarijos. Dėl šių priežasčių prašoma įvertinti, ar A. Bilotaitė neturėtų grąžinti į valstybės biudžetą lėšų, kurias valstybė sumokėjo už jai skirto būsto išlaikymą.

A. Širinskienė kartu primena, kad tai ne pirmas atvejis, kai A. Bilotaitė „sau ir aplinkiniams taiko dvigubus standartus – deklaruodama didelį skaidrumą ji ilgą laiką buvo „pamiršusi“ deklaruoti savo gyvenimo partnerį G. Petrus ir su juo susijusius interesus, nors viešai buvo žinoma, kad jie gyvena kartu”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

R. Žemaitaičio teisinės neliečiamybės klausimas gali ir nusikelti

Pirmadienį prasidėsiančios neeilinės Seimo sesijos metu planuojama svarstyti ir antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio, kandidatavusio į Klaipėdos merus, teisinės neliečiamybės ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Agnė Bilotaitė: stipriname jūros sienos apsaugą

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė darbo vizitu lankosi Klaipėdoje, kur dalyvavo VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės atkūrimo ir vado pristatymo ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

ELTA

Naikinamas Petro Gražulio mandatas

Seimas pirmadienį surengtame nenumatytame posėdyje apsisprendė panaikinti šiurkščiai Konstituciją pažeidusio ir Seimo nario priesaiką sulaužiusio Petro Gražulio mandatą. Mandato netekusiam ...
2023-12-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This