LCC Tarptautinio universiteto studentai meta iššūkį stereotipams

Fotoreportažai, Švietimas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]LCC Tarptautinio univesiteto Tarptautinių santykių ir vystymosi studijų programos studentai, vadovaujami dėstytojos dr. Eglės Verseckaitės-Grzeskowiak, jau ketvirtus metus dalyvauja tarptautiniame konkurse „Peer to Peer: Challenging Extremism“ („Bendraamžių iššūkis ekstremizmui“), kurį organizuoja kompanija „Facebook” drauge su „EdVenture Partners”.

Kasmet šiame tarptautine projekte dalyvaujančių įvairių pasaulio kraštų universitetų studentų komandos vykdo kampanijas, skirtas kovai su netolerancija, radikalumu ir stereotipais.

Šio projekto rėmuose LCC studentai sukūrė kampaniją „Story in My Eyes“ („Istorija mano akimis“), kuri kasmet sutelkia dėmesį į kitą socialinę grupę, galimai susiduriančią su neigiamomis nuostatomis. Kampanijos metu studentai tiria bendraamžių nuomonę apie pasirinktą socialinę grupę ir organizuoja šviečiamuosius renginius.

Lapkričio 27 dieną LCC Tarptautiniame universitete studentai inicijavo renginį, skirtą vietinei bendruomenei iš arčiau susipažinti su žmonėmis, gyvenančiais su fizine negalia. Pirmoje renginio dalyje LCC krepšinio komanda ,,Moose“ („Briedžiai“) ir Vilniaus „Atrama“ komandos sportininkai, žaidžiantys neigaliųjų vežimėliuose, sudalyvavo draugiškose krepšinio varžybose vežimėliuose.

Per pastaruosius trejus metus „Story in My Eyes“ nagrinėjo studentų požiūrį į migrantus, pabėgėlius, tautines ir religines mažumas bei ieškojo būdų suaktyvinti jaunimo pilietiškumą.

Šį rudenį LCC studentai buvo pakviesti vėl dalyvauti šiame projekte kaip viena iš 28 geriausių komandų tarp kelių šimtų universitetų, įsitraukusių į jį per praėjusius trejus metus. Šįkart studentai nusprendė sutelkti dėmesį į žmones, gyvenančius su fizine negalia, nes, jų manymu, šiai socialinei grupei yra skiriama per mažai dėmesio, o visuomenėje vis dar egzistuoja negatyvūs stereotipai, kurie apsunkina fiziškai neįgalių žmonių gyvenimus ir kasdienybę.

Šį spalį studentai atliko tyrimą LCC bendruomenėje, kuris padėjo suprasti, koks yra jaunų žmonių požiūris į žmones su negalia ir kas daro įtaką jų nuomonei. Apklausoje dalyvavo apie 300 (60%) LCC studentų. Tyrimo rezultatai parodė, kad didžioji dalis studentų nediskriminuoja žmonių su fizine negalia, tačiau merginų požiūris į tokius visuomenės narius yra kur kas geresnis nei vaikinų. Taip pat apklausti studentai įvardijo, kur dažniausiai susiduria su neigiamais stereotipais apie fiziškai neįgalius žmones. 31% apklaustųjų nurodė, kad neigiamus stereotipus girdi tarp draugų, tuo tarpu 21% su stereotipais susiduria internete ir socialiniuose tinkluose.

Moksliniai tyrimai rodo, kad atskirtis ir stereotipai apie žmones su negalia egzistuoja todėl, kad didžioji dalis visuomenės retai su jais susiduria ir neturi galimybės su jais pabendrauti, todėl studentai ėmėsi šios kampanijos tikėdamiesi prisidėti prie barjerų laužymo.

Lapkričio 27 dieną LCC Tarptautiniame universitete studentai inicijavo renginį, skirtą vietinei bendruomenei iš arčiau susipažinti su žmonėmis, gyvenančiais su fizine negalia.

Pirmoje renginio dalyje LCC krepšinio komanda ,,Moose“ („Briedžiai“) ir Vilniaus „Atrama“ komandos sportininkai, žaidžiantys neigaliųjų vežimėliuose, sudalyvavo draugiškose krepšinio varžybose vežimėliuose. LCC studentams tai buvo ypatinga patirtis, leidusi pažvelgti į krepšinį iš visai kitos perspektyvos.

Antroje renginio dalyje studentai ir svečiai turėjo galimybę pasimėgauti vakariene, pasiklausyti įkvepiančių istorijų, dalyvauti diskusijoje ir iš arčiau susipažinti su dalyviais.

Po renginio įvykdytos apklausos rezultatai buvo palyginti su spalio mėnesio duomenimis. Paaiškėjo, kad renginyje dalyvavę studentai pakeitė savo nuomonę apie žmones su negalia ir atsikratė daugelio stereotipų. T

Norintieji susipažinti su detalesniais tyrimo duomenimis kviečiami atvykti į LCC Tarptautinį universitetą ir pasiklausyti studentų prezentacijos gruodžio 2 d, 17.30 val., Neufeld auditorijoje (Kretingos g. 36).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”113325,113326,113328,113372,113373,113374,113382,113375,113376,113377,113327,113378,113379,113329,113330,113380,113331,113332,113381,113383″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

LCC pateko į „BioSil-Baltijos lygos“ finalo ketvertą

Linos Loceniece vedamas Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas ketvirtadienio vakarą pasiekė triuškinamą pergalę. Uostamiesčio krepšininkės namie 95:44 (25:17, 17:12, 33:7, 20:8) ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Neptūnui“ - daugiau nei pusė reprezentacinės savivaldybės paramos

Nors teismas dar nepasisakė dėl to, ar Klaipėdos savivaldybė teisėtai rėmė vyrų krepšinio komandą „Neptūnas“ papildomomis finansinėmis injekcijomis, dabar jau ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas, Svarbu

Klaipėdietiškame taurės finale triumfavo „Neptūno“ moterys

Pirmą kartą „SMART WAY Karalienės taurės” istorijoje čempionėmis tapo Klaipėdos „Neptūnas-Amberton”. Martyno Airošiaus auklėtinės finale Vilniuje sekmadienį rezultatu 84:62 (20:20, ...
2024-03-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This