Su Klaipėdos kameriniu orkestru vėl koncertuos Mūza Rubackytė

Kultūra

Klaipėdos kamerinis orkestras gruodžio 6 dieną, penktadienį, 18.30 valandą vėl muzikuos kartu su pripažinta pianiste Mūza Rubackyte. Tai bus antrasis festivalio „Salve Musica“ koncertas. To paties festivalio, kurio programoje 2005 metais pianistė pirmąkart koncertavo Klaipėdos koncertų salėje. Per praėjusį 14 metų laikotarpį ji jau kartų koncertavo Klaipėdoje, tiek grojant įspūdingus solo rečitalius, tiek muzikuojant su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu ar Klaipėdos kameriniu orkestrais.

„Fenomenali menininkė, viena talentingiausių pianisčių. Jos grojimo manieroje žaibiški bermaniški efektai stebėtinai dera su barenboimiška garsų pilnatve,“ –  taip apie ją rašė Fanfare Magazine.

Šiuo metu Vilniuje, Paryžiuje ir Ženevoje gyvenanti lietuvių fortepijono virtuozė nuolat koncertuoja visoje Europoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje bei Azijoje. Jos scenos partnerių sąraše – garsūs pasaulio orkestrai, dirigentai ir solistai. Lietuvos Vyriausybės bei Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premijomis apdovanota M. Rubackytė yra tarptautinio Vilniaus fortepijono muzikos festivalio įkūrėja ir meno vadovė. Šiomis dienomis Lietuvos nacionalinės filharmonijos salėje vykstantis festivalis yra jau VI-asis. Dar nenuskambėjus paskutiniems jo akordams pianistė atvyks į Klaipėdą ir kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru interpretuos Ludwigo van Beethoveno Koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 4.

Šis kūrinys – netipiškas Beethoveno kūrybos stiliui, kuris dažniausiai asocijuojamas su dramatizmu, valingumu ir maištingu charakteriu. Tai skaidri, šviesi muzika, joje daug lyrikos ir piano dinamikos, nors yra ir staigių crescendo. Kūrinio atlikimas nuties tiltą į 2020-uosius, kai visame pasaulyje bus minimi Beethoveno metai, praėjus 250 metų nuo didžiojo Vienos klasiko gimimo.

Prie dirigento pulto gruodžio 6-osios vakarą stovės elegancija ir subtiliu muzikiniu skoniu pasižymintis latvių dirigentas Normundas Šnē. Jo koncertų geografijoje užfiksuotos dauguma Europos šalių, Australija ir Japonija. Puikus baroko, klasikinės ir šiuolaikinės muzikos žinovas yra  ištikimas savo vadovaujamam kolektyvui „Sinfonietta Riga“ ir nedažnai koncertuoja kaip kviestinis dirigentas. Jis jau keletą kartų N. Šnē muzikavo su Klaipėdos kameriniu orkestru, atlikdamas šiuolaikinės muzikos programas Nidoje, Klaipėdoje ir Kaune vykusiuose festivaliuose. Normundas yra ne tik puikus dirigentas, bet ir obojininkas bei garso režisierius.

Fenomenalioji pianistė, elegantiškasis dirigentas ir ekspresyvusis klaipėdiečių orkestras netrukus susitiks scenoje ir kurs muzikos stebuklą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos koncertų salėje atnaujinti gyvi susitikimai su klausytojais

Griežto karantino laikotarpiu Klaipėdos koncertų salė net 30 koncertinių programų transliavo tiesiogiai arba rodė koncertų įrašus internetu. Tačiau įstaiga jau ...
2021-06-07
Skaityti daugiau

Kultūra

Festivalis „Salve musica“ džiugins visą gruodį

Pasitinkanti 15-uosius veiklos metus Klaipėdos koncertų salė kviečia jį praturtinti 15-ojo šventinės klasikos festivalio „Salve musica“ akordais. Šiemet gruodį  vyksiančio ...
2019-12-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Prasideda festivalis „Salve Musica“

Pradėti Klaipėdos koncertų salėje vyksiantį šventinės klasikos festivalį „Salve Musica“ į uostamiestį atvyksta ypatinga atlikėjų komanda – Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, ...
2018-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This