Nebeliko „niekieno” konteinerių

Miestas

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad visos aikštelės, kur stovi konteineriai, jau yra priskirtos bendrijoms, daugiabučių namų administratoriams ir kitiems juridiniams bei fiziniams asmenims, kurie faktiškai jomis naudojasi.

„Tokį spendimą padiktavo realybė. Stebint Klaipėdos atliekų surinkimą, didžiausia netvarka yra būtent prie konteinerių. Žmonės šalia jų palieka neleistinas atliekas: padangas, baldus, buities prietaisus. Tokių nelegalių šiukšlynų sutvarkymas iki šiol buvo apmokamas iš visų mokesčių mokėtojų lėšų. Tačiau tai nebuvo teisinga – už netvarkos pašalinimą turi mokėti ne visas miestas, o būtent nevalyvų kiemų gyventojai“, – pranešime spaudai cituojama Rasa Jievaitienė, Klaipėdos savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriaus vedėja.

Nuo šiol keli namai – jų administratoriai ar bendro naudojimo objektų valdytojai – turi susitarti tarpusavyje, kas ir kaip prižiūrės bendrą konteinerių aikštelę. Jeigu kas nors šalia konteinerių paliks neleistinas atliekas, už jų surinkimą, išvežimą, aplinkos sutvarkymą bus atsakingi bendro naudojimo objektų valdytojai.

„Namų atstovai gali susitarti, kaip rūpinsis konteinerių aikštele. Tai gali būti grafikai, kai vieną mėnesį tvarko vienas administratorius, o kitą mėnesį – kitas. Arba gali tvarkyti vienas, o kiti namai prisidėtų finansiškai. Gali būti ir kiti variantai. Klaipėdos miesto savivaldybės patvirtintose taisyklėse numatyta galimybė laisvai pasirinkti tinkamiausius susitarimų būdus“, – sakė R. Jievaitienė.

Informaciją apie tai, kokia aikštelė, kam priskirta galima rasti šiame miesto žemėlapyje, pasirinkus sluoksnį „Atliekų konteineriai”. Tačiau bent jau antradienį dar ne visi konteineriai šiame žemėlapyje turėjo savo „šeimininkus”.

3 Comments

  1. klaipėdietė (tam /tai ),kur su smegenimis DO

    Tikrai ,tik ,, smegenų neturintys ” ir šiukšlina kur papuola ! Didžiausia baimė jiems yra VIEŠUMAS !

    Reply
  2. klaipėdietė

    Liko įrengti tik stebėjimo kameras ,kurios DRAUSMINTŲ ,,gudručius”,kurie net iš kitos gatvės atneša ar net atveža didžiąsias atliekas ir palieka šalia konteinerių . Žmonės net nesugeba išardyti didelių kartoninių dėžių ,meta tiesiog į konteinerį ir galvos nesuka ,kad pusę konteinerio iš užima . Dažnai benamiai atsikrato savo sukauptu,,turtu „: palieka šalia konteinerio arba vos tik spėja vežėjas ištuštinti ,tuoj prisipildo . PRIVALO KAS NORS pasirūpinti stebėjimo kameromis (nieko baisaus neatsitiks ,nes jau ir taip stebimi kiekviename žingsnyje ),tada nors bus žinomi ,,herojai „,kurie šiukšlių maišus ar didžiąsias atliekas palieka šalia konteinerių . KODĖL baudas turės mokėti tie ,kurie pažeidimų nedaro ?! Kolektyvinė atsakomybė PRIVALO BAIGTIS visose srityse -pridirbai ar prisidirbai būk malonus ATSAKYK ! Gal ir vieno karto pakaks ,kai piniginė palengvės keliasdešimt ar keliais šimtais eurų ?!

    Reply
    • DO

      Toki komentara parašyti galejo tik smegenu neturintis.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Vydmantuose sutvarkytas atliekomis užterštas sklypas

Aplinkos apsaugos departamentas informuoja, kad šiemet vasarį „Tvarkau Lietuvą“ interaktyviajame žemėlapyje gavus pranešimą dėl netinkamo statybinių atliekų laikymo Vydmantuose, Kretingos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Regionas

Atliekas deginęs kintiškis laikė ir kilpas gyvūnams

Pastebėję dūmus Kintuose aplinkosaugininkai atliko patikrinimą ir nustatė, ne tik, kad sodybos savininkas neteisėtai degino atliekas, bet ir jo ūkinėse ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This