Pojūčių laboratorijoje vaikai mokėsi tolerancijos

Švietimas

Tarptautinei žmonių su negalia supratingumo dienai paminėti skirtame renginyje ,,Aš neabejingas, o tu?“, kuris vyko Klaipėdos universitete, Lietuvos jūrų muziejus pristatė sensorikos pojūčių laboratoriją. Kartu su Delfinų terapijos centro komanda laboratorijoje darbavosi Klaipėdos universiteto Socialinio darbo katedros dėstytojai ir studentai.

Alfonso Mažūno nuotr.

„Mūsų siekis buvo leisti pažinti pačiam kito negalią per pojūčius, – muziejaus pranešime cituojama Delfinų terapijos centro vedėja dr. Brigita Kreivinienė. – Leisti bent šiek tiek iš arčiau pajusti tai, ką išgyvena žmogus, turintis specialių poreikių“.

Laboratorijoje viešėjo  ikimokyklinio amžiaus vaikai, kurie jau po metų eis į mokyklas, kur susidurs ir su kitokiais vaikais, ir su skirtingais jų poreikiais, bei pradinių klasių mokiniai.

Lietuvos jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės teigimu, labai svarbu ugdyti jaunosios kartos toleranciją, parodant, kad negalia nėra kliūtis draugauti ir kad jos labiausiai bijoma dėl nežinojimo ir nesupratimo.

„Tikimės, kad renginio metu įgautos patirtys įkvėps vaikus būti jautresniais ir leis geriau suprasti žmones su negalia“, – sakė O. Žalienė.

Renginį ,,Aš neabejingas, o tu?“ surengė Lietuvos jūrų muziejaus, Klaipėdos universiteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos katedra, Klaipėdos regos ugdymo centras, Klaipėdos „Litorinos mokykla“, Klaipėdos pedagoginė psichologinė tarnyba, VšĮ „Švietimo, sveikatos ir socialinių inovacijų centras“,  VšĮ „Vaiko raida”, globėjas – Klaipėdos Rotary „Aditės“ klubas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros projektų finansavimas: lems ir valdančiųjų nuomonė (atnaujinta)

Kultūros ir meno tarybą pakeitusi Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupė, antradienį susirinkusi į pirmą posėdį, didžiausią jo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This