Žiūrovus įtrauks „Raudonas ratas“

Kultūra

Kino klubas „8 ½” kitą trečiadienį, gruodžio 11 d., 18 val. Kultūros fabriko kino salėje demonstruos absurdišką bandymą parodyti gyvenimą tokį, koks jis yra, Jean-Pierre Melville filme „Raudonas ratas“ (Le Cercle Rouge, 1970, Prancūzija, 140’). Tai tarsi sapnas, persmelktas cinizmo, fatalizmo ir moralinio dviprasmiškumo.

Filme persipina keturios skirtingų veikėjų gyvenimo istorijos: trys nusikaltėliai (vienas iš jų buvęs policininkas) ir policijos inspektorius. Juos jungia vienišų pasauliečių statusas, kurių beviltiškuose gyvenimuose dominuoja jau minėtas fatalizmas, kai vienintelis siekis yra išsivaduoti iš esamų beviltiškų aplinkybių, tiesos samprata, kurioje pasaulis yra tamsus ir apgaulingas, o žmonės nuolat nori pakenkti, bei lojalumas – vienintelė vertybė tokiame apgailėtiname gyvenime. Tačiau nepaisant vyraujančios slogios nuotaikos gyvenimo atžvilgiu tų pačių veikėjų charakteringumas filmui santykinai suteikia teigiamą atspalvį. Na, o filme nuskambanti frazė „Visi prasikalsta, net ir policininkai“ ne tik parodo režisieriaus nuostatą, kad pasaulyje nėra apčiuopiamos skirties tarp gėrio ir blogio, bet puikiai iškelia broliškumo ir pagarbos vertę žmonių santykiuose.

Pats filmo pavadinimas nurodo jau žinomus pagrindinių veikėjų likimus: tą dieną jie visi susitiks raudoname apskritime nepriklausomai nuo to, kas kiekvienam iš jų atsitiko, kur vedė jų keliai iki tol.

Savo laiku šis filmas buvo vienas žiūrimiausių Prancūzijoje ir paties režisieriaus laikomas geriausiu ir labiausiai pasitenkinimą keliančiu darbu. Filme vaidina to meto ryškiausios prancūzų kino žvaigždės – Alain Delon, Bourvil, Yves Montand, Gian Maria Volonté.

Kino klube „8 ½” filmą pristatys poetas, eseistas, dramaturgas Rolandas Rastauskas.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus tęsia susitikimus su kūrėjais

Spalio 6 d., ketvirtadienį, 17.30 val., viloje „Ramybė“ Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kviečia į antrąjį rudens ciklo „Susitikimai Jono ...
2022-09-30
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Dėl Klaipėdos koncertų salės naujo vadovo Tado Grabio pranešimo*

Klaipėdos kultūros bendruomenę sukrėtė vos prieš kelis mėnesius vienai reprezentatyviausių, nepriekaištingą reputaciją turinčiai miesto kultūros įstaigai, Klaipėdos koncertų salei, pradėjusio ...
2021-12-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Klaipėdos kultūros magistrų kreipimasis dėl miesto Bendrojo plano

Klaipėdos miesto merui Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai Klaipėdos miesto tarybai Klaipėda neįsivaizduojama be žmonių ir be uosto, deja, jie abu ...
2021-09-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This