12 tūkst. eurų susirinkęs V. Titovas: „Iš Rusijos negavau nė vieno pavedimo“

Politika, Svarbu

Klaipėdos politiko Viačeslavo Titovo, nuteisto už sovietų nužudyto Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko atminimo paniekinimą ir dėl savo teistumo pašalinto iš miesto tarybos, pagalbos šauksmas buvo išgirstas. Jam per mėnesį paaukota beveik 12 tūkst. eurų, kad politikas galėtų susimokėti teismo paskirtą baudą.

Klaipėdos apygardos teismas spalio 17 dieną savo nutartimi nuteisė V. Titovą už partizanų vado atminimo paniekinimą ir skyrė jam 10 tūkst. eurų baudą. Ją reikia sumokėti iki gruodžio vidurio.

Viačeslavas Titovas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Spalio pabaigoje politikas „Facebook“ paskyroje viešai, lietuvių ir rusų kalbomis kreipėsi į žmones, kad jie paaukotų pinigų, reikalingų susimokėti baudą, nes pats esą tiek neuždirba.

Šią savaitę V. Titovas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad visa reikalinga suma jau surinkta. „Brangūs draugai! Esu labai jums dėkingas!!! Jūsų paramos suma 11800 eurų“, – savo paskyroje paskelbė V. Titovas.

Jis informavo, kad nuo šios sumos reikės sumokėti 15 proc. dydžio gyventojų pajamų mokestį, kuris bus 1770 eurų, tad likusių pinigų tikrai užteks susimokėti baudą.

„Noriu padėkoti kiekvienam atskirai už tai, kad per trumpą laiko tarpą jūs padėjote surinkti neadekvačią 10 000 eurų sumą baudos apmokėjimui, kuri buvo man nesąžiningai priskirta Lietuvos teismo instancijos už tai, kad išsakiau savo prieštaringą nuomonę dėl A.Ramanausko-Vanago atminties įamžinimo mūsų mieste -Klaipėdoje! Nuo 11800 eurų sumos man pagal įstatymą reikės sumokėti 15% – 1770 eurų, 10 000 eurų tikslingai bus skirti baudos apmokėjimui, o likusi suma ,,demokratijos vystymui“, teisingumui ir žodžio laisvei Lietuvos Respublikoje“, – savo paskyroje socialiniame tinkle rašo V. Titovas (kalba netaisyta – V. S.).

Paklaustas, ar tikėjosi tokios paramos, politikas „Atvirai Klaipėdai“ atskleidė, jog numanė, kad pavyks surinkti visą reikiamą sumą. „Mačiau ir matau, kad turiu žmonių palaikymą, o mano pasitikėjimas jais dabar visiškai pagrįstas. Pinigus aukojo keli šimtai žmonių – ir po 5, ir po 10 eurų, buvo ir po 200 eurų. Aukojo klaipėdiečiai, Lietuvos piliečiai, emigrantai – ir studentai, ir pensininkai. Iš Rusijos nebuvo nė vieno pavedimo“, – tvirtino V. Titovas.

Jis tikino, kad praėjusią savaitę Klaipėdos apygardos teismo sprendimą apskundė Lietuvos aukščiausiajam teismui. „Prašau panaikinti Klaipėdos apygardos teismo sprendimą, nes jis visiškai neįsigilino į mano argumentus. Visoje šitoje byloje pilna absurdų, man pateikti kaltinimai yra absurdas. Teismams būtinai reikia reformos, jos ir sieksiu. Todėl turiu minčių kitais metais kandidatuoti į Seimą“, – teigė V. Titovas.

Jis ir viešai savo teistumą vadina persekiojimu. „Vienas lauke ne karys, bet šiandieninis įvykis tapo dar viena mūsų bendra pergale po rinkimų į miesto savivaldą 2019 m. kovo 3 d. Tada politinio užsakyto persekiojimo tikslu tapo neleisti gauti politinio mandato man ir ,,Titov ir Teisingumas“ nariams Klaipėdos savivaldos taryboje. Dabar, su Lietuvos Respublikos prokuratūros ir teismų pagalba mane pavertė nusikaltėliu ir bandė sukurti neįmanomas pragyvenimo sąlygas finansine prasme man ir mano šeimai Lietuvoje. Šiandieniniai įvykiai tapo veidrodiniu atspindžiu neteisingam ir negailestingam teismo sprendimui mano atžvilgiu ir visų kitų, kurie mąsto kitaip mūsų mylimoje Lietuvoje. Draugai, jūsų palaikymas šiuo sudėtingu metu man labai svarbus, jis suteikia man jėgų tolimesnėms evoliucinėms politinėms permainoms mūsų Lietuvos Respublikoje. Aš giliai įsitikinęs, kad tik kartu, perduodant informaciją, mes nugalėsim bet kokius sunkumus ir sukursime teisingą valdymą Lietuvoje“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašė ir žmonėms už pagalbą dėkojo V. Titovas (kalba netaisyta – V. S.).

Dėl melagingų pasisakymų neva A. Ramanauskas-Vanagas yra atsakingas už 8 000 civilių žmonių ir vaikų nužudymą, todėl jo atminimo Klaipėdoje įamžinti negalima, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pernai lapkritį V. Titovą pripažino sulaužius Tarybos nario priesaiką. Jis, nelaukdamas apkaltos, pats atsisakė Tarybos nario mandato, bet per šių metų kovą vykusius savivaldos rinkimus vėl buvo išrinktas į naująją Klaipėdos miesto tarybą.

Vyriausioji rinkimų komisija šiemet lapkričio 5 dieną panaikino V. Titovo kaip miesto tarybos nario įgaliojimus, nes teisės aktuose numatyta, kad įsigaliojus apkaltinamajam nuosprendžiui, politikas netenka mandato. V. Titovas šį sprendimą dar buvo apskundęs Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, tačiau jis politiko skundą atmetė.

Todėl praėjusią savaitę vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje prisiekė V. Titovą pakeitusi komiteto „Titov ir teisingumas“ narė Ela Andrejeva.

8 Comments

  1. Lauris

    Paprasykit titovo pauostis sendien prie vingio pasazo jis siko i kelnes tas titov

    Reply
  2. Šaunoliai žmonės

    Žino kad teisejai atstovauja kučkai turtinguju manau one žmonėms

    Reply
  3. Klaipeda

    Blet durnina putinas dave jam

    Reply
    • Egis

      Loxas, as paaukojau ir ka? Jei dar i VV Putinas patenka i si aukojusiu sarasa, tada tu luzeri, i koki sarasa tave irasyti?

  4. Sakalas

    O siaube?! Negaliu patikėti!
    Negali būti, kad tiek idiotų Klaipėdoj yra 🙁
    Ar galima paviešinti parėmusių sąrašą gal?
    Surinksim ant lagaminų ir traukinio bilietų į vieną pusę.

    Reply
    • Nuomonė

      Kiekvienas turi teisę turėti savo nuomonę. Ir ji nebūtinai turi sutapti su jūsų. Sunku su tuo susitaikyt? O bilietui taupykit. Staiga prireiks?

    • Egis

      Uostik sikna silpnsproti ! 🙂

    • To egis ir sakalas

      To egis ir sakalas . Uostikit sikna silpnaprociai ubagai ! :)))

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This