Klaipėdiečių protestas prieš bendrąjį Lietuvos planą Vyriausybės nuomonės nepakeitė

Politika

Eglės seniūnaitijos, Miško kvartalo ir Melnragės bendruomenės pranešė trečiadienį Vilniuje, prie Vyriausybės rūmų surengusios piketą, nes ministrų kabinetas sprendė, ar Seimui teikti dvi Lietuvos bendrojo plano koncepcijos alternatyvas, iš kurių įstatymų leidėjai turėtų pasirinkti vieną.

„Lietuvos bendrasis planas persmelktas sovietinio planavimo dvasia. O ir patys šio plano organizatoriai, pristatydami Lietuvos bendrąjį planą, didžiavosi, jog yra tęstinumas, kurio pradžia yra 1964 regiono planavimo schema. Plano pristatytojai apie jūrinę dalį nepasakojo. <…> Sovietinio planavimo principai buvo perkelti į Lietuvos bendrąjį planą ir 2002 m. patvirtinti Seime. 2002 m. Lietuvos bendrojo plano kūrėjai turėjo šiek tiek sąžinės, orumo ir Leningrado specialistų siūlytą Melnragės variantą pateikė tik kaip alternatyvą. Buvo pateikti du variantai: Melnragės išorinis uostas ir Būtingės išorinis uostas. Naujame 2030 m. Lietuvos bendrajame plane, kurį Lietuvos vyriausybė ruošiasi teigti Seimui patvirtinti siūlomas Melnragės išorinio uosto variantas, kaip progresyvesnis ir pigesnis. <…> Nei verkti, nei juoktis, kai Lietuvos bendrojo plano organizatoriai didžiuodamiesi teigia, kad Lietuva yra pirma tarp kaimynų: nei estai, nei latviai tokių planų neturi. Estai ir latviai galimai ir nesukurs tokių vystymosi planų, kaip Lietuva, nes mūsų kaimynai sėkmingai valosi nuo sovietinio tvaiko”, – rašė bendruomenių pranešime.

Anot pranešimo, „Lietuvai jokios žalos nebus nepriėmus tęstinio sovietinio planavimo produkto”.

Bendruomenės prašė Vyriausybės narių netvirtinti nė vienos iš dviejų teikiamų Lietuvos bendrojo plano koncepcijų. Klaipėdiečiai savo poziciją išdėstė ir posėdžio metu, tačiau tai ministrų nepaveikė – jie sprendimą priėmė bendru sutarimu.

4 Comments

  1. Kad praturtetu kučka turtoliu

    Sugriaus Melnragė Klaipeda pavers pragaru ir zergančiu vežiu židiniu. Išvažios paskutinis jaunimas Kinai viešpataus Klaipėdoje….va o kučka otkatus jau gavo?

    Reply
  2. Nes

    O tuos konkrečius žmones renka neprotingi rinkėjai, deja

    Reply
  3. Artiomas

    Bendrųjų planų kūrimas turi vieną tikslą –
    sunaikinti Lietuvą

    Reply
    • Artiomui

      naikina ne planai, o konkretūs žmonės, deja.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pareigūnai nustatė nepilnametį, galimai išterliojusį daug paplūdimio įrangos

Klaipėdos pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, nustatė nepilnametį įtariamąjį, galėjusį grafičiais išteplioti daug paplūdimio įrangos Melnragėje. ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Politika

Pritarta Lietuvos šaulių sąjungos veiklos strategijai

Trečiadienį Vyriausybės pasitarime pritarta Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) veiklos strategijos projektui. Nuo 2024 m. iki 2035 m. laikotarpį apimanti strategija ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This