„Atlantui“ už manipuliacijas – tremtis į II lygą

Sportas, Svarbu

Ketvirtadienio popietę Lietuvos futbolo federacija (LFF) paskelbė, kad dėl manipuliacijų rezultatais Klaipėdos „Atlanto“ klubui skirta 30 tūkst. eurų bauda bei išsiuntimas į Lietuvos futbolo II lygą, o „Palangai“ skirta 42 tūkst. eurų bauda ir toks pat „kelialapis”.

Klaipėdos „Atlantas“ ir „Palanga“ kitą sezoną galės vėl susitikti, bet jau tik II lygoje. Martyno Vainoriaus nuotr.

2018–2019 m. sezono metu buvo gauti 24 raportai apie galimą manipuliavimą varžybų rezultatu, iš kurių 17 buvo užfiksuoti „Atlanto“ ir „Palangos“ klubuose.

Taip pat nubausti ir kol kas neįvardijami šių klubų žaidėjai – 5 žaidėjai iš „Atlanto“ bei 10 žaidėjų iš „Palangos“ komandų. Mažiausia žaidėjui skirta diskvalifikacija siekia 6 mėnesius, o didžiausia – 12 mėnesių bei 2 tūkstančių eurų bauda. LFF taip pat kreipsis į FIFA su prašymu suspenduoti žaidėjus ne tik lokaliu, bet ir pasauliniu mastu.

„LFF kartu su UEFA yra pasiruošusi kovoti su manipuliacijomis siekiant paveikti rungtynių rezultatą. Mes laikomės nulinės tolerancijos ribos ir esame pasiruošę užkirsti kelią sutartoms varžyboms. Mūsų tikslas yra išsaugoti sąžiningo žaidimo esmę bei užtikrinti futbolo gerbėjų bei suinteresuotų šalių pasitikėjimą“, – teigė federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

LFF Drausmės komiteto sprendimas gali būti skundžiamas ne vėliau kaip per septynias dienas nuo įteikimo dienos.

„Tik suvieniję jėgas su teisėsaugos pareigūnais galėsime užkardyti kelią tokiems sukčiavimams“, – pabrėžė LFF prezidentas.

Pasibaigusiame A lygos čempionate „Atlantas“ finišavo šeštas, „Palanga“ – septinta.

„Labiausiai nuvilianti ir tiesiog pritrenkianti žinia, kuriai vargu bau dar reikia kokių komentarų… Vertinu šią žinią, kaip vieną pačių juodžiausiųjų dienų visoje Klaipėdos futbolo istorijoje. Apmaudu ir pikta, gaila sugaišto laiko bei įdėtų bendrų pastangų, bet reikia žiūrėti į priekį. Dar laukia susitikimas su klubo vadovu, taip pat gruodžio viduryje numatytas susitikimas ir su LFF vadovais bei futbolo situacijai Klaipėdoje neabejingais žmonėmis, todėl drįstu teigti – reikia kuo greičiau ir visam laikui užversti šį gėdingą ir dėmėtą mūsų miesto futbolo istorijos puslapį ir labai atsakingai bei racionaliai tariantis, aktyviai ieškant bendrų sprendimų kurti naują švaraus Klaipėdos futbolo istoriją”, – taip šią žinią savo „Facebook” profilyje pakomentavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Anot jo, dabar jau reikia naujai kurti ne tik A lygos komandą, bet ir „skaidrią, šiuolaikišką ir efektyvią, patrauklią ir prieinamą sistemą, tvirtą „piramidę”, kuri garsins Klaipėdą ir jos futbolo mokyklą visoje Lietuvoje, o ne darys gėdą jai nacionaliniu mastu”.

„Taip, tai labai stiprus smūgis „žemiau juostos” visiems mums, spjūvis į veidą visai futbolo bendruomenei uostamiestyje, visų futbolo fanų išdavystė, bet tai kas mūsų nesunaikina, padaro mus dar stipresniais, todėl ir žvelgiu į ateitį drąsiai ir ryžtingai, atsakingai ir viltingai, žinodamas, kad ne vienas esu tame tikėjime ir nusiteikime. Taip, esame įžeisti, esame nuvilti ir įskaudinti, esame apgauti ir apmulkinti, bet nesame sunaikinti. Laukia ilgas ir nelengvas kelias, bet… kitos alternatyvos, tiesiog kito kelio nėra”, – rašė meras.

2 Comments

  1. Baust

    Manau tokiems klubamas ir iš miesto reik nuimti finansavima

    Reply
    • Informatorius

      Manau, kad pirmiausia reiketu pasidometi, ar tas klubas gavo nors viena eura is miesto. Nes dabar atrodai juokingai – nezinai, bet komentuoji.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This