Manekenės žūties bylos nagrinėjimo teisme dar teks palaukti

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Praėjus daugiau nei dvejiems metams nuo tragiško įvykio, kai iš Klaipėdos centre esančio „Amberton Klaipėda” viešbučio 14-ojo aukšto iškrito ir žuvo 22 metų modeliu užsienyje dirbusi mergina, prokuratūra išplatino pranešimą apie ikiteisminio tyrimo pabaigą.

Tačiau, pasak tyrimui vadovaujančio Klaipėdos apygardos prokuroro Arūno Saunoriaus, kol kas byla į teismą dar nekeliauja: proceso dalyviai dar gali susipažinti su didelės apimties ikiteisminio tyrimo medžiaga ir teikti savo prašymus.

Iš „Amberton Klaipėda” viešbučio 14-ojo aukšto Dovilė iškrito ir žuvo 2017 m. lapkričio 20 d. Palmiros Mart nuotr.

Tai, prokuroro teigimu, jie galės daryti iki gruodžio 20 d. A. Saunorius negalėjo patvirtinti, jog rezonansinė, didelio visuomenės dėmesio sulaukusi byla teismą pasieks dar šiais metais – esą tai priklausys nuo nukentėjusiųjų prašymų, kurių ikiteisminio tyrimo metu irgi netrūko.

Visgi jų siekiui, kad vienas iš kaltinamųjų būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ir dėl nužudymo bei dar kelių kitų nusikalstamų veikų, nepritarė nei Generalinė prokuratūra, nei dviejų instancijų – Klaipėdos apylinkės ir Klaipėdos apygardos – teismai.

„Mano nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl sukurstymo nusižudyti ar privedimo prie savižudybės, prekybos žmonėmis ir nužudymo, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą, nukentėjusieji apskundė, tačiau ir aukštesnysis prokuroras, ir Klaipėdos apylinkės bei Klaipėdos apygardos teismas jų skundą atmetė”, – paaiškino A. Saunorius.

Lapkritį priimta neskundžiama Klaipėdos apygardos teismo nutartis leido prokurorui byloje pareikšti galutinius įtarimus dviem asmenims.

Medikui Aivarui Milteniui, kuris, kaip įtariama, prieš mirtį su mergina buvo kartu viešbučio kambaryje, teks atsakyti už manekenės išžaginimą, o prodiuseriui Ričardui Pinikui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, poveikio liudytojui darymo bei fizinio skausmo sukėlimo.

Prokuratūros išplatintame pranešime teigiama esą ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas intensyviai, „dėmesingai tikrinant visas, net mažai tikėtinas, šio tragiško įvykio versijas”.

Jame primenama, kad iš pradžių tyrimas buvo atliekamas net pagal 7 Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl sukurstymo nusižudyti ar privedimo prie savižudybės, neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, poveikio liudytojui, fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, išžaginimo, prekybos žmonėmis ir nužudymo, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą. Tačiau kaltinamajame akte liks vos trys jau minėtos nusikalstamos veikos.  

Skelbiama, jog bylą sudaro 18 tomų medžiagos, joje apklausti 64 liudytojai, su tarptautinės teisinės pagalbos prašymais prokuratūra kreipėsi į dvi užsienio valstybes, gautos 24 specialistų išvados ir ekspertizių aktai. Pasak prokuratūros, kai kurių išvadų teko laukti daugiau nei pusę metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Valstybinį kaltinimą teisme palaikys tyrimui vadovavęs prokuroras A. Saunorius.

INFORMACIJA

22 metų užsienyje modeliu dirbusi lietuvė Dovilė D. buvo rasta negyva Klaipėdoje, Naujojo Sodos g., 2017 m. lapkričio 20 d. vakare, apie 19.35 val.

Nustatyta, kad mergina iškirto iš „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto bendrojo naudojimo balkono, į kurį buvo išėjusi parūkyti.

Skelbta, kad viešbutyje ji buvo apsistojusi kartu su žinomu uostamiesčio prodiuseriu R. Piniku, o tragedijos dieną su ja viešbučio kambaryje kartu buvęs A. Miltenis. 

Nukentėjusiųjų atstovai ne kartą viešojoje erdvėje piktinosi dėl, jų nuomone, aplaidžiai ir tendencijai atliekamo ikiteisminio tyrimo, siekė, kad būtų pakeistas tyrimui vadovavęs prokuroras ir kt.  

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

ELTA

Nuteistieji R. Pinikas ir A. Miltenis - jau Šiaulių kalėjime

Modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje realiomis laisvės atėmimo bausmėmis nuteisti Ričardas Pinikas ir Aivaras Miltenis ketvirtadienį konvojuoti į Šiaulių kalėjimą. ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This