Sportas senjorui grąžino judėjimo džiaugsmą

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro programos „Aš Judu“ 60+ dalyvis, senjoras Stanislovas Lukauskas sportuodamas ne tik pasiekė pagal savo amžių puikių rezultatų – jo sėkmės istorija sportuojant buvo pasiūlyta Europos socialinio fondo agentūros organizuojamam konkursui „Žingsniai 2019“. Į devintą dešimtį įkopusiam senjorui savivaldybėje įteiktas iš Vilniaus parvežtas apdovanojimas.

S, Lukauskui įteiktas apdovanojimas sporto srityje pagal „Aš Judu“ 60+ programą. Rajono savivaldybės nuotr.

Senjoro sėkmės istoriją – pasakojimą apie projekto dalyvį, kurio gyvenimas keitėsi kartu su projekto pradžia, konkursui pasiūlė Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuras. Būtent jis vykdo agentūros lėšomis finansuojamą projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Klaipėdos rajone“.

S. Lukauskas laimėjo šį konkursą kartu su kitais įvairių sričių projekto dalyviais ir yra vienintelis, gavęs apdovanojimą sveikatos srityje.

Gargždiškis atviravo, kad dar pavasarį dienas leisdavo prikaustytas prie lovos namuose. Pamiršti judėjimo džiaugsmą teko dėl operuoto stuburo skausmų, galvos svaigimo ir žemo kraujospūdžio.

Išėjęs iš namų, pusiausvyrai išlaikyti remdavosi net dviem lazdomis. Stanislovas nesimankštino ir neturėjo tinkamo fizinio aktyvumo bei sveikos gyvensenos įgūdžių.

Tačiau viskas pasikeitė, kai sūnaus ir marčios įkalbėtas užsiregistravo į programą „Aš judu“ ir ėmė reguliariai lankyti užsiėmimus. Vyras pamena, kad pradžia nebuvo lengva: pirmas kelias dienas, gavus užduotį ratu aplink salę vaikščioti net 24 minutes, Stanislovas pailsėti prisėsdavo kas pusę rato. Vėliau pradėjo vaikščioti be sustojimo, o po kurio laiko nebeprireikė ir lazdos.

Jau 8 mėnesius projekte dalyvaujantis senjoras dabar ne tik vaikšto, bet ir važiuoja dviračiu, darbuojasi sode.

„Jaučiu, kad mano visam organizmui gera. Aš esu patenkintas. Prie šitos programos prisijungė ir ne vienas mano bičiulis. Kartais sėdžiu kieme ant suoliuko ir kvėpuoju grynu oru, ateina ir kitų žmonių pasėdėti. Matau, kad jiems sunku judėti, todėl raginu visus eiti sportuoti“, – sako konkurso nugalėtojas.

Gargždiškio istorija sužavėjo ne tik konkurso organizatorius, bet ir apdovanojimą jam įteikusį rajono merą Bronių Markauską. Meras domėjosi, kiek kartų per savaitę ir kokius atstumas senjoras nueina.

„Labai džiugu, kada rajono vardą garsina ne tik sportuojantis jaunimas, bet ir garbingo amžiaus sulaukę žmonės“, – sakė rajono vadovas, palinkėjęs senjorui sveikatos ir dar geresnių rezultatų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Regionas

Ministerijos prašo palengvinti įplaukų į uostelius įrengimo tvarką

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia, kad augantis laivelių skaičius smarkiai pagyvino laivybą Vakarų regiono vandens keliuose, tačiau tuo pačiu išryškino ir ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This