„Sniego karalienėje” vaidins ir delfinai, ir jūrų liūtai

Kultūra

Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumas Kalėdoms skelbia paruošęs staigmeną – jau nuo šio šeštadienio, gruodžio 14 dienos, čia bus demonstruojama kalėdinė pasaka „Sniego karalienė“. Ją kartu su Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro artistais sukūrė režisierė Rūta Bunikytė. Šis spektaklis nukels žiūrovus į Hanso Kristiano Anderseno pasakų pasaulį.  

Alfonso Mažūno nuotr.

„Tai pasaka apie grožį, kuris žeidžia širdį, ir apie meilę, kuri gydo sielą, – šypsosi režisierė. – Tai amžini dalykai ir prieš šventes tai pravartu prisiminti ir mažiems, ir dideliems”.

Spektaklis delfinariume – tai ne įprastas spektaklis teatro scenoje, kur lengva dainuoti ir šokti. Delfinariumas tampa iššūkiu kiekvienam režisieriui, nes čia dar be vandens stichijos reikia suvaldyti ir gyvūnus: čia gyvena 16 įvairaus amžiaus delfinų ir penki kaliforniniai jūrų liūtai, kurie taip pat turi savo vaidmenis šioje pasakoje.

„Sukūrėme muzikinę pasaką apie du jaunuolius, kurių draugystės ir meilės negali užšaldyti net pati Sniego karalienė, – pasakoja Rūta Bunikytė. – Vaikų sapnų sergėtojas atvers paslaptingą Hanso Kristiano Anderseno knygą ir pasaka atgys. Atgys nepaprastoje šalyje, kur lyja … fontanais, o ežere plaukioja … delfinai. Šitame nuostabiame pasaulyje gyvena du draugai: Kajus ir Gerda. Vieną vakarą jie randa palėpėje seną knygą ir pradeda ją skaityti. Tačiau nekaltas vaikų pokštas užrūstina knygos heroję ir ji pagrobia Kajų. Tai labai graži, vieniša, rūsti ir šalta Sniego karalienė. Miesto gyventojus ši nelaimė sukrečia, jie susivienija ir išlydi Gerdą į kelionę pas Sniego karalienę.

Alfonso Mažūno nuotr.

Ar Gerdai pavyks surasti karalienę ledo šalyje, išgelbėti Kajų? O gal ši kelionė taps lemtinga, atitirpdys Sniego karalienės širdį ir atvers duris naujai pasakai? Visa tai sužinosite, apsilankę spektaklyje.

Spektaklio metu skambės garsių miuziklų vaikams muzika, o jo herojus įkūnys Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai Beata Ignatavičiūtė, Tadas Jakas, Rosana Štemanetian. Sapnų sergėtojo balsą įgarsino Karolis Makauskas.

Įsijausti į pasakos siužetą padės ne tik delfinai ir jūrų liūtai, bet ir speciali, efektinga Vestos Obolevičiūtės sukurta vaizdo projekcija.

Spektaklis taip pat rodomas 19, 20, 21, 27, 28, 29 d. 12 ir 15 val., o gruodžio 18 ir 22 d. – 12 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujasis Muzikinis teatras pristato repertuarą

Balandžio 20 d. naujojo pastato duris atversiantis moderniausias šalyje Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras (KVMT) pristato 2024-ųjų repertuarą. Nors teatro atidarymo ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Sausio 15-ajai skirti renginiai

Sausio 15-ąją minimos Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos metinės. Pernai ištisus metus vyko renginiai, skirti šios svarbaus įvykio 100-mečio paminėjimui. ...
2024-01-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This