Vienas „Auksinis feniksas” nutūpė ir Klaipėdoje

Kultūra

Lietuvos kultūros centrų asociacijos apdovanojimų „Auksinis feniksas 2019“ metu viena iš nominacijų teko ir Klaipėdai.

Geriausiu metų kultūros centro partneriu buvo pripažinta Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto Teatro katedra.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Kūryba ir menas prisikelia kaip auksinis feniksas iš bet kokių pelenų. Lankydamasis šalies kultūros centruose matau, kaip stiprėja kultūrinės bendruomenės, kaip daugybė žmonių veikia tam, kad jų dėka įsižiebtų kultūros šviesa ten, kur kitu atveju būtų truputį apatijos pelenų. Už tai be galo dėkoju visiems kultūros centrų darbuotojams, visiems, kas palaiko ir įkvepia gyvybę į kultūros liepsną“, – kalbėjo renginyje dalyvavęs kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

„Auksinio fenikso“ apdovanojimai teikiami nuo 2012 metų. Jais siekiama pagerbti fizinius ar juridinius asmenis, labiausiai nusipelniusius šalies kultūros kūrimui, vystymui, perdavimui, puoselėjimui, kultūros centrų sistemos plėtojimui, tobulinimui ir viešinimui. Apdovanojimu skatinama partnerystė ir bendradarbiavimas, padedantys kurti bei puoselėti kultūros ir meno tradicijas, naujų formų atsiradimą, regionų kultūrinį išskirtinumą.

Lietuvos kultūros centrų asociaciją vienija 140 juridinį statusą turinčių kultūros centrų su savo filialais ir padaliniais seniūnijose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatras 2024-iesiems suplanavo dvi premjeras

Klaipėdos lėlių teatras skelbia, kad pirmoji jo šių metų premjerą vyks kovą. Tai bus lėlių (šešėlių) ir šokio monospektaklis suaugusiesiems ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

Švietimas

Stojamieji egzaminai į režisieriaus A. Schillingo kursą Klaipėdoje – birželio pabaigoje

Tarptautinėje teatro arenoje puikiai pažįstamas vengrų režisierius Arpadas Schillingas renka pirmąjį studentų kursą savo karjeroje. Klaipėdos jaunimo teatro (KJT) kvietimu, ...
2023-06-15
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Teisminė viešbučio istorija - ne kliūtis valstybiniam apdovanojimui (atnaujinta)

Prezidentūrai pranešus, kad šios Vasario 16-osios proga prezidentas Gitanas Nausėda ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi apdovanojo Klaipėdos miesto savivaldybės ...
2021-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This