Į kalėdinę muzikos šventę Klaipėdoje atveš per 400 gimnazistų

Kultūra

Artėjančių Kalėdų proga kelių miestų rotariečiai dovanoja tradicinę šventę – profesionalios muzikos koncertą aktyviems, sąmoningiems ir motyvuotiems gimnazistams. Į renginį moksleivius tradiciškai atveš geltonieji mokyklų autobusiukai.

Jungtinių rotariečių pajėgų dėka šiemet į renginį pakviesta 420 mokinių iš 34 Klaipėdos, Palangos, Neringos miestų ir Šilutės, Kretingos, Skuodo bei Klaipėdos rajonų gimnazijų – pilietiški, veiklūs, motyvuoti, sugebantys įkvėpti aplinkinius savo entuziazmu ir mokantys siekti numatytų tikslų.

Šį penktadienį, gruodžio 13-ąją, Klaipėdos koncertų salėje šiems moksleiviams bus pristatytas „Boléro–Extended” – šokio ir violončelių muzikos spektaklis pagal Maurice‘o Ravelio „Boléro“ muziką, kurį sukūrė Šeiko šokio teatras ir Klaipėdos violončelių oktetas, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus.

Tokią tradicija jau 15 metų, nuo 2005- ųjų, inicijuoja RK „Aditė”, o iniciatyvą palaiko kiti Rotary klubai. Šiemet akciją įgyvendinta kartu su Šilutės RK (prezidentas Viktoras Šileikis), Palangos RK (prezidentas Vytautas Staugaitis) ir Klaipėdos miestų Rotary klubai – RK „Concordia 1826” (prezidentas Saulius Savickis), Senamiesčio RK (prezidentas Rolandas Gajauskas), RK „Karalienė Luizė” (prezidentė Jurgita Gazarian), RK „Maris” (prezidentas Romualdas Jonaitis), RK „Klaipėda” (prezidentas Mindaugas Žilinskas).

„Artėjant Kalėdoms visi, kas gali, stengiasi remti tuos, kam labiausiai reikia. Dažniausiai yra padedama materialiai. Prieš 15 metų RK „Aditė” nusprendė įgyvendinti kitokią idėją – įvertinti ir paskatinti mokinius, kurie dalyvauja savanorystės veikloje, yra motyvuoti, aktyvūs, entuziastingi, t.y. tuos, kurie jau šiandien yra ir bus mūsų ateitis“, – pranešime spaudai cituojama  Klaipėdos RK „Aditė” 2019 –2020 metų prezidentė Diana Šileikienė.

„Profesionalus muzikos menas daro didžiulį poveikį jaunai asmenybei, o ką jau kalbėti apie tuos moksleivius, kurie gyvena rajonuose ir neturi progų dažnai lankytis koncertų salėse – išgirsti, pamatyti gyvai atliekamų profesionalių atlikėjų aukšto meninio lygio kūrybą. Mes labai tikimės, kad atvykęs jaunimas pajus kitokią kalėdinę nuotaiką, praturtės dvasiškai, patirs ne tik gerų įspūdžių, bet ir kūrybinių impulsų ateičiai,“ – teigia Koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė.

„Atrinkti mokinius nėra paprasta, vietų skaičius riboja mūsų galimybes, o norinčių išties būtų labai daug. Kasmet stengiamės pakviesti vis kitas jaunimo grupes iš daugiavaikių šeimų, jaunuosius talentus ir pan. Šiais metais rinkome motyvuotą jaunimą, kuris yra veiklus savanorystės projektuose, kelia sau tikslus moksle ir kitoje veikloje, stengiasi siekti mokymosi rezultatų. Gimnazistus atrenka mokyklų bendruomenės, kurioms nuoširdžiai dėkojame už bendradarbiavimą ir bendruomeniškumą”, – sakė viena iš projekto organizatorių rotarietė Birutė Banevičienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This