Melnragės gyventojai tikisi, kad bus ginamos jų teisės

Mums rašo

Pirmosios Melnragės bendruomenė
2019-12-11

Komentarų: 1

UAB „Klaipėdos Mažasis Licėjus” neturėdama higienos paso ir nesutarus su trečia šalimi – t. y. mūsų bendruomene – pradėjo savo veiklą Melnragėje dar šių metų vasaros pabaigoje. Jų atsidarymas pateikė eilę staigmenų mūsų gyventojams.

Rugsėjo 2-ąją aplinkiniai gyventojai, iš anksto neįspėti apie naujos įstaigos veiklą, negalėjo išvažiuoti iš savo kiemų, mokyklos klientų automobiliai dažnai statomi ir ant gyventojų prižiūrimos vejos, kai Nėgių g. 5 savininkas nesusitvarkęs teritorijos aplink savo sklypą. Šalia auganti žolė nešienaujama, aplink suaugę sumedėję nepereinami augalai. Dėl šios priežasties gyventojai nuolat kenčia nuo atvykstančių automobilių išmetamųjų dujų, nuo dideliu greičiu išsisukinėjančių automobilių Nėgių g, dėl didelio eismo siauroje gatvėje, kuri nėra tam pritaikyta ir gyvenamieji namai yra gana arti gatvės. Be to, eismas stringa ir Molo g., nes dalis tėvelių ryte ir vakare juos statosi ten, taip trukdo eismą ir viešam transportui. Dalis automobilių statoma ir Smilgų gatvėje.

Dėl patirto diskomforto aplinkiniai gyventojai ėmėsi veiksmų: pateikė prašymą Saugaus eismo komisijai įrengti eismą draudžiantį ženklą, fiksuoti pažeidžiančius kelio ženklus automobilius, siųsti e-policijai. Tai sukėlė pasipiktinimą UAB’o klientams, kurie taip pat ėmė teikti prašymus savivaldybei leisti jiems sustoti prie mokyklos, o kai kurie ėmėsi drastiškų priemonių, net darydami moralinį šantažą fiksuojantiems juos gyventojams.

Kyla klausimas – kodėl tai nutinka ir kokios turi būti imamos priemonės šiai savivalei suvaldyti?

2009-2010 m. Klaipėdos licėjus prašė miesto perduoti jiems patalpas, priklausančias internatui, esančias Kretingos g. 44, kurio kitoje dalyje buvo įsikūręs Licėjus, tuometinė – „Universa Via”. Bet miestas neatsižvelgęs į tai, kad šiaurinėje dalyje trūksta ar truks mokyklų, šias patalpas pritaikė senjorų dienos centrui, taip įsisavindamas ES lėšas.

Dabar licėjus vargsta, dalis jų vaikų mokosi „Saulėtekio” progimnazijos patalpose, Mokyklos g. 3. Matyt, ten esančių patalpų taip pat neužtenka.

Žinant, kokia situacija yra dėl mokymo įstaigų šiaurinėje miesto dalyje, miesto savivaldybė nusprendžia buvusius SOS namus, anksčiau buvusią mokyklą, perdaryti į senelių namus, taip pat įsisavindama ES lėšas. Matomai mūsų miesto strategija orientuota į ES lėšų įsisavinimą, netgi pasinaudojant tokia jautria tema kaip senjorai.

Be to, nėra dialogo su visuomene, priimant svarbius miestui strateginius klausimus. Tam, matyt, nėra noro. Todėl nėra sąžininga, kai dėl tokios savivaldos strategijos nukenčia klaipėdiečiai.

Mažojo licėjaus tėvų, o net ne licėjaus vadovybės inicijuotas susitikimas įvyko savivaldybėje lapkričio 6 d., kur UAB klientai, vaikų tėvai išsakė savo poziciją ir patiriamą diskomfortą vedant vaikus iš kiek toliau. Pagal dabartinę situaciją klientai savo automobilius turi galimybę palikti dviejose auto aikštelėse Melnragėje: prie šiaurinio molo ir Audros, Molo gatvių sankryžos ir paėjėti dešimt minučių iki mokyklos. Bet tai jų netenkina.

Savivaldos atstovai susitikimo metu klausė mūsų bendruomenės, ar sutinkame, kad jie čia įsikurtų, matyt, ilgam, nes savivalda jiems nori leisti įsirengti 15 vietų auto aikštelę prie jų sklypo, taip pat siūlys leisti statytis automobilius ne sezono metu Molo g., kuri ir taip pilna dideliu greičiu lakstančių automėgėjų, o dar viešasis transportas. Susidarys didžiuliai kamščiai.

Sakykite, kokia nuomonė gali būti gyventojų, jei savivalda netinkamai strateguoja ir strimgalviais leidžia atsidarinėti tokioms įstaigoms? Gyventojai neturi žado dėl tokios savivalės ir dėl nuo pat pradžių manipuliuojamos informacijos.

Todėl Melnragės gyventojai tikisi, kad Saugaus eismo komisijos posėdyje bus ginamos jų, o ne UAB’o teisės. Nes kas kitas, jei ne savivalda, turi rūpintis savo mokesčių mokėtojais – miestiečiais?

Todėl turime pasiūlymą – mokyklą įrenginėti buvusiose SOS namų patalpose (Melnragėje), anksčiau buvusioje mokykloje arba neapsiriboti vien šiaurine miesto dalimi ir persikelti į buvusias Karalienės Mortos mokyklos patalpas Donelaičio gatvėje. Nes šios įstaigos klientai yra ne tik šiaurinės miesto dalies gyventojai.

1 Comment

  1. AS

    Elementaru vatsonai, nera zenklo „statyti draudziama”statai. Atsiras zenklas , tegu tiek super duper hispteriu melnarages bendruomene eina ir fiksuoja automobiliu numerius ir priduoda policijai…Ir siaip siulymas atvirai klaipedoj padaryti skilti MELNARAGES BENDRUOMENES VERKSMAI.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pareigūnai nustatė nepilnametį, galimai išterliojusį daug paplūdimio įrangos

Klaipėdos pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, nustatė nepilnametį įtariamąjį, galėjusį grafičiais išteplioti daug paplūdimio įrangos Melnragėje. ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This